Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Hur måga kolhydrater per dag?

2008-10-20 02:29 #0 av: Haraaz

Hur många gram kolhydrater per dag äter man i LCHF?

Anmäl
2008-10-20 08:46 #1 av: matsmurfen

Det är helt och hållet upp till dig själv.

Men, man brukar väl prata om en fördelning mellan fett, protein och kolhydrater på 70-75E%, 20-25E%, 0-5E% (i den ordningen). Gram och E% (energiprocent) är helt olika saker. Strunta i antalet kalorier du äter på en dag, det är helt oväsentligt, MEN, man brukar kanske prata om t.ex 2000 kcal (exempel) för att täcka dagsbehovet av energi, och utifrån det räknar man sedan ut hur mycket man bör äta. Om fettmängden ska uppgå till 70 E% så blir det 1400 kcal. d.v.s 1400/9kcal=155 gram fett per dag. Protein och kolhydrater har en annan faktor = 4 (1 gram = 4 kcal).

Angående mängden kalorier; det finns de som äter 3000-4000 eller ännu mer kcal per dag med LCHF-kost och de går "ändå" ner i vikt... vilket tyder på att kaloriintaget på denna kost OFTAST är helt oväsentlg. I vissa fall kan man behöva kaloribegränsa (om det är viktnedgång man är ute efter).

Kort sagt, ät normalt med protein (c:a 1-2 gram per kg "normal" kroppsvikt = vad du borde väga utan vare sig under elller övervikt), och ät sedan minsta möjliga mängd kolhydrater, resterande energi ska komma från fett som du äter tills du är mätt!

Om du berättar lite om dig själv så ska du se att du får massor avsvar med tips och råd om det är så att du vill börja med LCHF!

Vill du veta mer om LCHF-kost så kan du se och lyssna på Läkare Annika Dahlqvist när hon föreläser i ämnet på min blogg:

http://matsmurfen.blogspot.com

 

Till sist - välkommen hit!

 

Anmäl
2008-10-20 11:05 #2 av: Wildrat

0-20g är den striktare varianten men ända upp till 60g per dag räknas som LCHF. Är du sockerberoende behöver du hålla dig så lågt som möjligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.