Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har diabetes

Nått annat än dextrosol vid lågt bs?

2009-01-12 01:54 #0 av: Sheena

Har bara kört LCHF en dryg vecka och e helt exalterad av hur bra det verkar och hur stor skillnad det gör för kroppen, vilket märks tydligt då jag har typ 1 diab. och mer än halverat mina insulindoser denna vecka.

Men.. till saken, eftersom jag är så ny på detta har jag väl inte riktigt fått ordning på insulinet än och får därför ganska ofta känningar. Och att ta några bitar dextrosol (som jag alltid gjort tidigare) känns ju helt fel nu när man vet att socker skall undvikas för allt vad det går.

Någon som har tips på vad man kan häva känningen med ist? Hur gör ni?

Anmäl
2009-01-12 02:47 #1 av: rebeckao

Hej! Jag har också typ 1 och har kört strikt LCHF sedan 1/1. Har iofs bara haft känning 2-3 gånger och de har inte varit allvarliga utan strax under 4. En gång tog jag ett halvt glas mjölk, en gång ett par druvsocker. Men en gång testade jag att bara ställa pumpen på sänkt basaldos (10% i en timme) och det höjde sockret utan problem till lagom nivå. Har du penna funkar ju inte det, men ett glas mjölk borde räcka! :)

Jag har precis som du kunnat mer än halvera doserna, visst känns det fantastiskt?! Hoppas du snart får ordning på doserna, själv har jag sänkt basaldosen minimalt, men kommer nog få höja den igen. Däremot är ju måltidsdoserna nästan eliminerade. Brukade kanske ta 8-10 enheter till en måltid, nu tar jag 0,5 eller 1 E. Eller 0 ibland beroende på vad vi äter. Härligt! :)

Lycka till!

Anmäl
2009-01-12 03:25 #2 av: Pasi

Sheena - När du har känning vill du höja blodsockret snabbt....då är lite druvsocker faktiskt ganska bra. Tar man andra långsammare kolhydrater så finns det nog risk att man överdoserar "sockret" för att få samma snabba återställning av blodsockret.
Eller vad säger expertdiabetikerna?Glad

Anmäl
2009-01-12 08:11 #3 av: Tilda-T

Jag skulle hellre ta ett glas mjölk, det höjer sockret okej snabbt och är ändå inom gränsen för lchf.

Förhoppningsvis ska det väl snart vara slut på låga sockervärden om du äter lchf för sockret normaliseras ganska snabbt och man slipper dom värsta dalarna och topparna.

Anmäl
2009-01-12 09:24 #4 av: Sheena

Tack för tipsen! Rackarns vad snabba ni var :)

Ska testa med mjölk nästa gång det är känning på g.

Anmäl
2009-01-13 01:46 #5 av: rebeckao

Ja herregud det må jag säga att det blir jämnare! :)  Jag hade förr känningar dagligen och toppar också på runt 20. Det har legat jämnt från början (några få känningar bara), men vad jag inte trodde var att det kunde bli ÄNNU jämnare! Igår låg jag mellan 7-8 hela dagen och idag har jag legat mellan 4,5 som lägst till 8,1 som högst. Jag är så himla nöjd och känner mig snart frisk! ;)  Jag har också blivit av med sura uppstötningar och halsbränna som jag hade tidigare. Som komplikation till min diabetes har jag gastropares, men den känner jag inte heller av nu! Så KEEP ON GOING! Det blir stabilare för varje dag! Var beredd med lite justeringar bara, och mät sockret ofta nu i början så du vet var du ev. behöver sänka!

Anmäl
2009-01-20 16:00 #6 av: mikaelj

Dextrosol innehåller enbart druvsocker = glukos, och tas upp direkt i blodet. Strösocker innehåller till hälften glukos, till hälften fruktos. Fruktoset måste brytas ned i levern innan det kan höja blodsockret.

Om du råkat överdoserat insulin måste du ju höja blodsockret, och då är det ju bara dextrosol som duger liksom... (eller ren glukoslösning, förstås, men dextrosol är lite mer praktiskt).

Anmäl
2009-01-20 17:48 #7 av: Tilda-T

Hur går det för dig Sheena, har du fått någon ordning på ditt socker?

Anmäl
2009-01-20 18:00 #8 av: Sheena

Hej!

Jodå, det går så bra så, mår som en prinsessa :)

Har haft en ordentlig känning, men det var mitt eget fel (räknade lite fel på insulinet) hävde denna med druvsocker.

Kollar sockret rätt ofta nu oxå för o va säker på att det blir rätt. Häftigt allt det här som händer i kroppen.

Tack för att du frågade! :)

 

Anmäl
2009-01-20 18:04 #9 av: Tilda-T

låter som att du kommit igång bra , det gäller att vara uppmärksam på mängden insulin från början tills man hittat sin dos sen blir det oftast enklare eftersom dalar och toppar blir mer utslätade.

Anmäl
2009-02-09 02:45 #10 av: tirren

Jag måste tillägga att dextrosol nog är aningens nödvändigt i vissa fall. Lite svårt att fixa fram mjölk om man tillexempel sitter på bussen. ;)

Anmäl
2009-02-09 17:13 #11 av: Tilda-T

Alldeles rätt tirren, jag tänkte mig att det hände hemma, när man får en känning är det bara att kasta sig över det som råkar finnas på  plats om man inte är på hemmaplan.

Anmäl
2009-02-09 17:14 #12 av: mikaelj

Mjölk är väl inte särskilt bra heller? Hela poängen med Dextrosol är att det tas upp direkt och höjer blodsockret. Och det är väl precis det som behövs vid en känning?

Anmäl
2009-02-09 17:16 #13 av: tirren

minaelj: Så har jag också tänkt, så för min del så kör jag på med mitt dextrosol. :D

Anmäl
2009-02-09 17:17 #14 av: Tilda-T

För mig känns det mer lchf och ok att använda mjölk än dextrosol om jag kan välja.

Anmäl
2009-02-09 17:20 #15 av: mikaelj

Det beror ju på hur lågt blodsocker du har, som sagt.

Om det känns bättre eller inte med mjölk (som måste brytas ned av laktas i magen) spelar mindre roll när du är medvetslös...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.