Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

sojamjöl?

2009-01-01 14:42 #0 av: tililili

Har läst i flera inlägg att sojamjöl inte är bra,

men om man tycker att kolhydrathalten i sojamjöl är ok, är det då ok att äta eller är det något annat som gör att ni inte tycker att man ska äta det?

Anmäl
2009-01-01 14:46 #1 av: MimLan

Det är sojan i sig. Den är dålig som föda.

Anmäl
2009-01-01 15:21 #2 av: tililili

det mesta där handlar ju om att påstådda hälsofördelar inte stämmer, vilket väl bara innbär att det inte är så häsosamt som man trott, inte att det är skadligt.

lite om att fertiliteten kan minska, men det är väl om man äter det i större mängder?

dessutom, vad är det som säger att just denna sida har sanningen... finns det fler källor?

Anmäl
2009-01-01 16:00 #3 av: Wildrat

#2 Förutom att skada fertiliteten kan soja äver skada sköldkörteln och funkar inte den så funkar ingenting i kroppen. Här finns mer info...

Anmäl
2009-01-01 16:01 #4 av: Diran

Jag har använt sojamjöl en gång tror jag, men det var så fruktansvärt äckligt att jag inte använder det igen...
Men det vara bara när jag skulle göra en paj, annars undviker jag också sojamjöl pga intehållet.

Anmäl
2009-01-01 16:54 #5 av: Per_W

Soja är inte någon ursprunglig mänsklig föda - vilket är uppenbart eftersom det är direkt giftigt att äta i okokt form. Även sojamjölet innehåller fytinsyror (minskar mineralupptaget), lektiner (hämmar proteinupptaget) och fytoösterogener (växternas motsvarighet till kvinnligt könshormon).

De fermenterade sojaprodukterna (t ex äkta sojasås) är bättre eftersom dessa ämnen minskar vid jäsningen.

Med detta sagt tycker jag ändå att man ibland kan använda sojamjöl i små mängder. Vi använder det som redning i pannkakor (ca 1/2 dl sojamjöl, 5 stora ägg, 1 dl mjölk - blir ca 7 små pannkakor). Däremot tycker jag aldrig man ska använda sojaprotein/sojakött som ersättning för kött i hela måltider.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.