Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster

LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsovinster

Doftöverkänslighet

2009-02-09 11:26 #0 av: Peram

Hej! Jag har varit med här på sajten ett tag men inte skrivit så mycket. Nyligen läste jag om de som har astma, att flera har blivit bra eller bättre med den här kosten. Jag är jätteglad för deras skull! Nu undrar jag om det finns någon eller några som har doftöverkänslighet, med fint ord sensoriskt hyperreaktivitet? Mina problem består av hosta i perioder och jag har haft denna hosta i över 15 år. Har varit på undersökningar, lungröntgen - spirometri- gjort tester som utesluter astma mm. Har även varit på andningsmassage och tycker jag är en aning bättre av det men hostar dock fortfarande i perioder.

Jag undrar alltså är det någon eller några som har blivit bättre av den här kosten? Jag har ätit LCHF sedan mars 08, dock inte strikt. I övrigt mår jag jättebra med kosten och kommer inte att gå tillbaks till alla kolhydrater som jag åt innan.

Ha en bra dag alla!

Anmäl
2009-02-11 13:46 #1 av: Maia

Jag puttar upp den här frågan så att någon med erfarenhet av detta kanske ser den.

Anmäl
2009-02-11 14:09 #2 av: Saintpaulian

Jag har doftöverkänsligthet, och mitt visar sig mest i hosta också. Men kan få svårt att andas och rinnande ögon ifall det är både dofter och damm tex. Jag är känslig för kvalster också.

Jag har inte märkt någon förbättring med denna kosten tyvärr. Har ätit så här sen i januari 08, inte heller helt strikt och med ett avhopp förra sommaren dock.

Hade varit väldigt skönt att slippa överkänsligheten man blir ju otroligt hämmad av den i sociala sammanhang.

Anmäl
2009-02-11 14:10 #3 av: Saintpaulian

Hoppsan, här blev det dubbelt.

Anmäl
2009-02-11 14:31 #4 av: eleonora-2217

Hej! Jag är ny sajten och har ätit LCHF sedan nov -08. Fick diagnos astma -95, har sedan dess ätit pulmicort + bricanyl. de senaste tre åren har jag blivit sämre och sämre i bröstet svällt igen och tappat rösten. Fått åkt in akut flera gånger för att jag ej fått luft.Jag har även hypothereos sedan -2001 med diverse symptom. Men åter till astman, de här senaste åren har jag utvecklat doft / kemikalie överkänslighet. Tål i princip inget med dofter. Fick komma till en endorkrinolog /överläkare som utrett mina olika symptom, även astman. Den nya diagnosen blev sensorisk hyperreaktivitet, och hon tog bort pulmicort direkt och sa att jag var felmedicinerad. Har istället fått ny medicin singulair och kestine. Blivit bättre i bröst och heshet. Jag har fått tips om att äta kokosolja + lchfkost och jag är övertygade om att jag kommer att bli mycket bättre.En hälsovinst är redan att jag fått sänka dosen levaxin och har inte lika mycket smärta i kroppen. Samt att den nya medicinen hjälper mig bättre.Skrattande

Bra ide´att skippa kohydrater!

Anmäl
2009-02-11 18:15 #5 av: Sipoas

Förut fick jag sprängande huvudvärk av cigarettrök och vissa parfymer. Det får jag inte längre. Får inte heller svårt att andas när det är kallt, som jag fick förut. Men jag var nog ganska lindrigt överkänslig.

Anmäl
2009-11-10 17:00 #6 av: fampezo

Puttar upp denna tråd.Glad

Anmäl
2009-11-10 21:25 #7 av: Zepp

Min Astma var av den typen.. dvs av överkänsliga slemhinnor.. det gick över på tre månader så jag är helt medecinfri.. efter 25 år!

Däremot så är jag fortfarande känslig för dofter, kyla o partiklar i luften.. hostar och står i, men ingen astma längre!!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2009-11-11 20:56 #8 av: fampezo

Vad tråkigt Zepp. Men kul med astman.Glad

Jag har en släkting som är väldigt doftöverkänslig, hon får kroppsliga "anfall",domningar och komaliknande tillstånd med andnöd hon har inte astma,och hon hoppas att LCHF ska påverka detta till det bättre. Hon har genom åren provat alla möjliga koster, men det har inte blivit någon skillnad med någon av dom.

Finns det någon som har erfarenhet av detta ?

Hon äter väldigt strikt LCHF sedan 1,5 mån.

 

Anmäl
2009-11-11 21:08 #9 av: JAUS

Parfym och rökning för min del, jag vet faktiskt inte om jag blivit bättre då jag är noga med att undvika dessa substanser. Astmamediciner har jag dock inte använt på 15 år pga av biverkningarna.

Anmäl
2009-11-11 21:37 #10 av: fampezo

PS: Glömde skriva att hon har samma sjukdom som målare kan få. DS.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.