Annons:
Etiketthälsa
Läst 101398 ggr
BattleBitch
2009-03-06 11:56

Varning för Mivitotal !!!

Jag har alltid slurpat i mig mivitotal Flex med glädje, men för ett tag sen kom någon o sa, "ja men det innehåller ju natriumbensoat." varpå jag ser ut som ett ?

Jo, bensoat är ett cancerogent ämne, som tillsammans med askorbin, kan tränga rätt in i blodbanor och lungor och skadar cellernas arvsmassa även i små doser!

Jag har fått detta bekräftat från Mivitotal själva, som skrev "Den reagerar inte i Mivitotal om det är det du tänker på. Det är askorbinsyra som reagerar, vi har askorbat."

Min följdfråga var, men hur vet ni att jag inte får i mig askorbinsyra? I mitt fall får jag det i min C-vitamin!!! Då blev dom tysta….

Jag tycker detta är fruktansvärt! Får jag litade på DrDonsbach:s produkter… Men tydligen kan man inte det!

Så varna vänner o bekanta som ni bryr er om! Hällde ut 2 nya Flex flaskor i vasken här om dagen =( 500:- som bara flöt ut….

Annons:
mikaelj
2009-03-06 11:59
#1

Faktum är att C-vitamin är askorbinsyra.

BattleBitch
2009-03-06 12:02
#2

mikaelj - Precis… Jag fattar inte hur man kan ha ett sånt ämne i en vitamin när de flesta äter c-vitamin preparad nu o då? Känner mig rätt lurad….

Skogiz
2009-03-06 12:52
#3

EEEP! En sak till att noja över. Tungan ute

Tack för tipset

BattleBitch
2009-03-06 13:04
#4

Skogiz -Haha… Jag tror att det är lika bra att gå o dö, nu när man inser hur mycet skit man eg för i sig. Jag blir ju sjuk av bara VETSKAPEN om vad jag får i mig hahaha Skrattande

Cissit
2009-03-06 13:07
#5

Min läkare tipsade mig om flytande mivitotal förut för han tyckte att jag kanske skulle ta upp det bättre än tabletter med tanke på mina magproblem (han tyckte att jag behövde extra tillskott med tanke på mina sjukdomar)….Köpte glatt en flaska på en gång men fick bara i mig första hutten, fy bubblan vad äckligt det var! Den blev stående tills den blev gammal och åkte i soporna, kanske lika bra det då när jag läser det här!

Samma läkare tipsade mig iofs om Annika Dahlqvists böcker så han var kanske ändå inte helt ute och cyklade :) Lite lustigt (bra alltså) att det faktiskt är 3 läkare som nu tipsat mig om lågkolhydratskost, för magen, fibron och vikten. Till slut var jag ju tvungen att testa :)

Jag var och träffade en dietist förut som skulle ge mig kosthållningstips för min magsjukdom men hon hade verkligen inget att komma med och när jag frågade henne om att dra ner på kolhydraterna, som min magläkare sagt att jag kunde prova (han tyckte att frukt var värst, det skulle jag plocka bort på en gång), så var hon väldigt tveksam, hon tyckte att det skadar ju inte att prova en kortare period men inte på lång sikt. Känns lite knäppt med tanke på att min magsjukdom är kronisk och om man hittar något som funkar så vill man ju köra på det resten av livet. Så det tänker jag iallafall göra om det funkar för mig i längden.

bazz
2009-03-06 17:56
#6

Natriumbensoat finns naturligt i tranbär, äpplen, mjölkprodukter, kanel och kryddnejlika. Mängden natriumbensoat som finns naturligt i maten är omkring 40 mg/kg. När den används som konserveringsmedel är mängden omkring 2 000mg/kg. Historiskt sett kom bensoesyran från en torrdestillation av bensoinharts. Industriella preparat görs nu billigt från toluen. Natriumbensoat tillverkas av bensoesyra. Värt att notera är att C-vitamin (askorbinsyra), en tillsats som används i läskedrycker, reagerar med natriumbensoat och skapar bensen, som är ett känt cancerframkallande ämne och en luftförorenare.

Man kan alltså lugnt fortsätta att äta sina lingon och hjortron Flört

Annons:
BattleBitch
2009-03-06 19:08
#7

Tack bazz för utförlig info!! :D

Internettan
2009-03-06 20:04
#8

Jag brukar ju köpa Mivitotal Plus och nu känns det lite sådär… Men efter att ha kollat på denna sida verkar natriumbensoat inte finnas i kapselformen. Så nu tänker jag istället köpa kapslar. För jag känner ändå att det kan vara bra att inta lite extra näring. (Av någon outgrundlig anledning.)

"Every point of view is a view from a point."

Skogiz
2009-03-07 11:01
#9

De vanligaste konserveringsmedlen i butik, alltså de som man har i sylt och saft består av natriumbensoat, eller hur? Atamon och liknande. Kanske ingen superidé att hälla det i C-vitaminbomber som bär och frukt? Lika bra att börja röka igen on man ändå ska hälla i sig bensen.

mikaelj
2009-03-07 11:16
#10

Lingon innehåller natriumbensoat naturligt, varför man inte behöver tillsätta det själv…

gradvis
2009-08-01 20:22
#11

OK, skärpning nu kemister…

Askorbat och askorbinsyra, samt bensoesyra och bensoat är samma sak i detta sammanhang, bara en annan motjon (väte eller t ex natrium). Skillnaden är noll för ifall den reagerar med nåt eller inte. Det beror mer på andra saker i lösningen (pH, temp etc.). Bensoat är stabil och reagerar möjligtvis med en koncentrerad syra (saltsyra, svavelsyra, salpetersyra), eller en annan relativt stark syrasom finns i Cocacola, fosforsyra med mycket lågt pH. Är ganska säker på att Mivitotal inte är i närheten av Cocacolas pH dvs det finns i normala fall  ingen som helst risk att konsumera något som innehåller både C-vitamin, askorbat och E211 (Natriumbensoat, vårt vanligaste konserveringsmedel, Atamon) eller bensoesyra E210 eller analogerna E212 och E213 också.

Fortsätt lugnt dricka Mivitotal eller andra liknande tillskott.

P

Upp till toppen
Annons: