Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsa

Varning för Mivitotal !!!

2009-03-06 11:56 #0 av: BattleBitch

Jag har alltid slurpat i mig mivitotal Flex med glädje, men för ett tag sen kom någon o sa, "ja men det innehåller ju natriumbensoat." varpå jag ser ut som ett ?

 

Jo, bensoat är ett cancerogent ämne, som tillsammans med askorbin, kan tränga rätt in i blodbanor och lungor och skadar cellernas arvsmassa även i små doser!

Jag har fått detta bekräftat från Mivitotal själva, som skrev "Den reagerar inte i Mivitotal om det är det du tänker på. Det är askorbinsyra som reagerar, vi har askorbat."

Min följdfråga var, men hur vet ni att jag inte får i mig askorbinsyra? I mitt fall får jag det i min C-vitamin!!! Då blev dom tysta....

Jag tycker detta är fruktansvärt! Får jag litade på DrDonsbach:s produkter... Men tydligen kan man inte det!

Så varna vänner o bekanta som ni bryr er om! Hällde ut 2 nya Flex flaskor i vasken här om dagen =( 500:- som bara flöt ut....

Anmäl
2009-03-06 11:59 #1 av: mikaelj

Faktum är att C-vitamin är askorbinsyra.

Anmäl
2009-03-06 12:02 #2 av: BattleBitch

mikaelj - Precis... Jag fattar inte hur man kan ha ett sånt ämne i en vitamin när de flesta äter c-vitamin preparad nu o då? Känner mig rätt lurad....

Anmäl
2009-03-06 12:52 #3 av: Skogiz

EEEP! En sak till att noja över. Tungan ute

Tack för tipset

Anmäl
2009-03-06 13:04 #4 av: BattleBitch

Skogiz -Haha... Jag tror att det är lika bra att gå o dö, nu när man inser hur mycet skit man eg för i sig. Jag blir ju sjuk av bara VETSKAPEN om vad jag får i mig hahaha Skrattande

Anmäl
2009-03-06 13:07 #5 av: Cissit

Min läkare tipsade mig om flytande mivitotal förut för han tyckte att jag kanske skulle ta upp det bättre än tabletter med tanke på mina magproblem (han tyckte att jag behövde extra tillskott med tanke på mina sjukdomar)....Köpte glatt en flaska på en gång men fick bara i mig första hutten, fy bubblan vad äckligt det var! Den blev stående tills den blev gammal och åkte i soporna, kanske lika bra det då när jag läser det här!

Samma läkare tipsade mig iofs om Annika Dahlqvists böcker så han var kanske ändå inte helt ute och cyklade :) Lite lustigt (bra alltså) att det faktiskt är 3 läkare som nu tipsat mig om lågkolhydratskost, för magen, fibron och vikten. Till slut var jag ju tvungen att testa :)

Jag var och träffade en dietist förut som skulle ge mig kosthållningstips för min magsjukdom men hon hade verkligen inget att komma med och när jag frågade henne om att dra ner på kolhydraterna, som min magläkare sagt att jag kunde prova (han tyckte att frukt var värst, det skulle jag plocka bort på en gång), så var hon väldigt tveksam, hon tyckte att det skadar ju inte att prova en kortare period men inte på lång sikt. Känns lite knäppt med tanke på att min magsjukdom är kronisk och om man hittar något som funkar så vill man ju köra på det resten av livet. Så det tänker jag iallafall göra om det funkar för mig i längden.

Anmäl
2009-03-06 17:56 #6 av: bazz

Natriumbensoat finns naturligt i tranbär, äpplen, mjölkprodukter, kanel och kryddnejlika. Mängden natriumbensoat som finns naturligt i maten är omkring 40 mg/kg. När den används som konserveringsmedel är mängden omkring 2 000mg/kg. Historiskt sett kom bensoesyran från en torrdestillation av bensoinharts. Industriella preparat görs nu billigt från toluen. Natriumbensoat tillverkas av bensoesyra. Värt att notera är att C-vitamin (askorbinsyra), en tillsats som används i läskedrycker, reagerar med natriumbensoat och skapar bensen, som är ett känt cancerframkallande ämne och en luftförorenare.

Man kan alltså lugnt fortsätta att äta sina lingon och hjortron Flört

 

Anmäl
2009-03-06 19:08 #7 av: BattleBitch

Tack bazz för utförlig info!! :D

Anmäl
2009-03-06 20:04 #8 av: Internettan

Jag brukar ju köpa Mivitotal Plus och nu känns det lite sådär... Men efter att ha kollat på denna sida verkar natriumbensoat inte finnas i kapselformen. Så nu tänker jag istället köpa kapslar. För jag känner ändå att det kan vara bra att inta lite extra näring. (Av någon outgrundlig anledning.)

Anmäl
2009-03-07 11:01 #9 av: Skogiz

De vanligaste konserveringsmedlen i butik, alltså de som man har i sylt och saft består av natriumbensoat, eller hur? Atamon och liknande. Kanske ingen superidé att hälla det i C-vitaminbomber som bär och frukt? Lika bra att börja röka igen on man ändå ska hälla i sig bensen.

Anmäl
2009-03-07 11:16 #10 av: mikaelj

Lingon innehåller natriumbensoat naturligt, varför man inte behöver tillsätta det själv...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.