Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel - Matfett

Hur ska gee/ghee lukta?

2009-03-19 16:40 #0 av: Hausswolff

Jag införskaffade häromdagen en burk Genuine Butter Gee som enligt expediten var av mycket bra kvalité. När jag öppnade burken tyckte jag att det luktade... liksom... lite skämt. Eller i alla fall inte gott, lite surt sådär. Jag smakade pyttelite, men det smakade hemskt - jag spottade t.o.m. ut det vilket är anmärkningsvärd då jag kan äta peraktiskt taget vad som helst. Jag provade trots detta att steka lite kyckling i det, men den skämda doften blev bara mer påtaglig och även om det gick att äta köttet så fanns det en oangenäm bismak i hela anrättningen.

Jag gick tillbaka till affären och fick burken utbytt, men med exakt samma resultat. Nu står burken på altanen och skäms...

Ni som vet - hur ska burk-gee lukta?Skäms

Anmäl
2009-03-19 16:57 #1 av: Blow

Jag tycker att det luktar lite grann som nötter, kanske ungefär som bränd smörkola, fast syrligare. Du kan testa att sjuda lite smör på låg värme i kanske en timme, tills den mjölkiga massan har separerats från smörfettet, och då tar du försiktigt bort den vita ytan med en sked, filtrerar och det flytande som då finns kvar är ghee. Så ska det lukta.
 

Anmäl
2009-03-19 17:00 #2 av: lizaohman

Hausswolff: det låter ju nästan som smörsyra. Har du bett någon annan lukta och smaka?

Anmäl
2009-03-19 17:07 #3 av: Hausswolff

#2 Nja, jag bad expediten lukta och han tyckte kanske att det luktade lite skumt. Men när nästa burk luktade/smakade likadant blev jag lite nojjig. Är det mig det är fel på?

Jag kollade burken och den är inte skadad ett perforerad någonstans.

Jag kommer inte att göra egen gee, det har jag varken tid eller lust med så det kändes så praktiskt med burk. Gråter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.