Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

Flytningar... Dåliga sådana...

2009-04-24 00:33 #0 av: haneit

Jag har uppenbarligen ingen skam på det här forumet... Skäms Det kanske är för att jag inte har något foto med... Och hur ska man annars få veta...?

Men i alla fall... Jag har, sedan jag började med den här kosten för ca 5 veckor sedan, drabbats av väldigt illaluktande flytningar. De kom samtidigt som kostomläggningen, så det hela hör ihop.

Det hela verkar bli lite bättre med behandlig med lactal, så det måste ju bero på att ph-värdet har förändrats, och till det sämre. Och det känns faktiskt inte så bra.

Är det någon annan som vågar erkänna denna biverkning? Flört Och som har blivit bättre...

Anmäl
2009-04-24 00:36 #1 av: Jennix

Kan det vara Candida? Har hört att det blir värre i början när svampen ska svältas ut. Skrikandes

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2009-04-24 00:39 #2 av: Anninni

det kan inte vara svamp. det verkar vara vanligt att man får ett urbrått av olika svampinfektioner när man börjar. jag fick själv en släng. efter en pevarylbehandling blev det bra igen

är flytningarna gryniga och det kliar lite så kan du nöstan vara säker. Men det är ju alltid bra att ringa MVC

Anmäl
2009-04-24 00:50 #3 av: Anterrabae

Det är mycket i kroppen som förändras när man lägger om kosten.. Har själv inte märkt av besvärliga pH-förändringar eftersom dessa maskeras av förvärrade candidautbrott när svampen inte får mat. Mina problem brukar dock ge sig efter ett tag..

Håll ut om du orkar, annars rådfråga mödravården.. det är mitt råd.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2009-04-24 00:54 #4 av: haneit

Det är helt klart inte svamp. Inget grynigt. Jag har för övrigt varit under utredning för det flera gånger utan att ha det eftersom jag har ett "problem-underliv" med någon form av klitorodyni och kanske också vestibulit. (och innan jag fick någon hjälp trodde ju alla läkare alltid att det var svamp... men det var det aldrig)

Men jag har inte haft det här problemet förut. I alla fall inte i så här hög grad. Och som sagt var så hjälper lactal lite. (Och den rättar till ph-balansen) Därför måste ph-balansen ha blivit dålig. Och det är inte bra med tanke på att vi har tänkt försöka med barn till sommaren.

Anmäl
2009-04-24 01:06 #5 av: Anterrabae

Då hoppas jag att det ger med sig.. kan inte komma på något annat...

Har hört att sitta i badvatten med vinäger kan vara lindrande, likaså att försöka komma åt med filmjölk... Det senare så att man får till mjölksyrabakterier som ska finnas naturligt i slidan.

*grunnar vidare*

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2009-04-24 01:40 #6 av: haneit

Det är just det man har lactal till Glad. Den innehåller mjölksyrebakterier vad jag förstår.

Jag kan ju behandla mig lite nu och då med lactal och tillfälligtvis bli av med problemet. Men jag skulle ju hellre vilja äta en kost som inte orsakar problemet.

Och därför är jag nyfiken på om andra fått problem och om det har gått över. Kan jag vänta ut det här, med andra ord? Eller kan jag inte äta så här?

Anmäl
2009-04-24 13:41 #7 av: haneit

Jag puttar detta pinsamma ämne...

(Är det förresten tillåtet på det här forumet att putta? Det kan ju gälla lite olika bestämmelser på olika forum...)

Anmäl
2009-04-24 16:24 #8 av: Fetrik-Snubbe

#7 Aldrig sett någon hävda motsatsen, så det är det nog.

Så länge man vet skillnaden mellan "putta" och spamma. Tungan ute

Anmäl
2009-04-24 16:49 #9 av: sophiebirken

du är inte gravid redan då? ;)

Anmäl
2009-04-24 17:52 #10 av: haneit

Fetrik-Snubbe

Tack, så vet jag!

sophiebirken:

Jaså, är det det man har att se fram emot då? Glad Men, nej, jag är inte gravid än...

Det verkar bara vara jag som fått denna biverkning? Rynkar på näsan

Anmäl
2009-04-24 23:29 #11 av: kricko1

haneit - jag har inget säkert tips, men jag tror inte heller att det är svamp då du säger att det är kraftigt illaluktande flytningar. Candida brukar vanligtvis inte lukta direkt illa (om det är en renodlaf candidainfektion).

Det som däremot kan lukta fruktansvärt obehagligt är något som ibland kallas för bakteriell vaginos. Helt enkelt en rubbad normalvaginalflora med överväxt av andra typer av bakterier, ofta enterococker om jag inte missminner mig.

Lukten brukar beskrivas som "rutten fisk" om det nu kan ge dig någon ledtråd. Men det låter talande iom. att du tycker att lactal hjälper litegrann. Något som är rätt naturligt då mjölksyrebakterierna dämpar de icke önskvärda en aning. Men tyvärr räcker det sällan och aldrig som ensam behandling.

Mitt råd är att du går till en gynekolog och får utskrivet en kur antibiotika. Flagyl brukar vara ett preparat som kan fungera. Räkna dock med att du efter/under den kuren KAN få (inte säkert, men troligt) ett utbrott av candida för att antibiotikan slår ut rubbet av både bra och dåliga bakrterier ett tag. Ett tips kan vara att efter ett par dagar med antibiotika kombinera med ett engångsvagitorium Pevaryl eller Canesten för att mota candidan så slemhinnorna får läka lite.

Lycka till med ett nog så plågsamt problem, även om det inte är så jätteallvarligt. Håller tummarna att det ger sig.

Vänliga hälsningar! /Kricko.

Anmäl
2009-04-24 23:39 #12 av: haneit

Tack för svaret kricko1!

Jag har funderat på om det kan vara bakteriell vaginos, men det känns så konstigt att det dök upp samtidigt med kostomställningen. Vad kan det bero på?

Svampmedel är inte aktuellt för mig, eftersom jag har vestibulit-aktiga symtom. Jag undrar också hur antibiotika påverkar... Den kan väl torka ut slemhinnor, och det går inte...

Undrar om det kan hjälpa att behandla med lactal under tiden man äter antibiotika...?

Anmäl
2009-04-24 23:47 #13 av: Branneli

Inget som jag stött på....klurar på om.....jaa kanske reagerar kroppen med flytningar vid ägglossning....med den nya kosten alltså Obestämd Bara en tanke....

Anmäl
2009-04-24 23:47 #14 av: greensis

#12 Det är ju rätt vanligt att man får utbrott av någon irriterande åkomma när man lägger om kosten, och inte samma för alla utan något område som just man själv är känslig för.  Läskiga finnar, hår(botten)problem, klåda, candida. För de allra allra flesta går det här över efter ett par veckor till en månad, och så väl att problemen är bara <poof>

För min del fick jag ett läskigt skov med perioral dermatit någon månad in i kostomläggningen, så där så att hudspecialisten fotade och ringde runt på sjukhuset efter läkarstudenter att demonstrera mig förRynkar på näsanJag såg ut som jag hade lövbiff fastlimmad U-format runt kinder, haka osv

Du säger att du ätit LCHF 5 veckor, då är du antagligen mitt i kroppens "utrensning." Pestigt medan det pågår. Men det låter som Kricko har en god idé om att kolla upp bakteriell vaginos med en gynekolog, särskilt som du med dina andra underredes-problem inte kan ha vilken behandling som helst.

Anmäl
2009-04-24 23:55 #15 av: kricko1

haneit - det kan säkert hjälpa i, betydelsen underlätta, med lactal. Men får du en rejäl candidainfektion så tror jag inte lactal duger som ensam terapi.

Jag vet faktiskt inte varför du fått ett utbrott just i samband med kostomläggningen. Det kan ju vara en ren tillfällighet. Speciellt om du har haft problem tidigare och detta inte är första gången det händer.

Jag ser inte någon logisk kostrelaterad förklaring. Just bakteriell vaginos verkar vara något som olika individer har olika benägenhet att återkommande få dras med. Jag tror att man diskuterat att det kan ha något med kolonisation av vissa stammar enterococker som på vissa individer placerar sig på fel ställe.

Annars är det väl speciellt sex som brukar anses vara en utlösande faktor och speciellt om kondom eller tex. vissa glidmedel används. Något som många kvinnor kan reagera på. Slemhinnorna blir så sköra, ömma, ömtåliga och skadade och det till slut blir svårt, för att inte säga omöjligt, att säga vad som är höna och vad som är ägg. Minsta negativ belastning och den onda cirkeln är igång. Ibland har man ju tom. diskuterat i termer om man skulle kunna vara "överkänslig" mot sin partner.

Man kan ju alltid ta upp med gynekologen om det finns fog för samtidig partnerbehandling för att få en fresh omstart sas från scratch ;-)

Jag är inte helt uppdaterad på det här området, men menar du att Canesten eller Pevaryl är kontrindicerat vid en _KONSTATERAD_ (förstår att vestibulitbesvär ofta riskerar att misstolkas som candida och att svampbeh. därför kan ha överkonsumerats) candidainfektion för den som har vestibulit???

VH!/Kricko.

 

 

Anmäl
2009-04-24 23:58 #16 av: magma

Jag var också inne på bakteriell vaginos. Gå till en läkare som får undersöka dig, det är det enda raka. Tyvärr så verkar det som att lactal kanske inte hjälper? Hittade detta: "Uppenbarligen är det en rubbning i normalfloran men försök att tillföra mjölksyrabakterier som finns i normalfloran har inte kunnat skydda eller bota."

Man kan få antibiotika, även i form av tabletter- kanske det kan vara ett alternativ även för dig med vestibulit? Om det nu är själva antibiotikakrämen/vagitorierna som du inte kan använda?

Här står det något om att det i vissa fall kan misstänkas vara östrogenbrist som är orsaken, och att då östrogenpreparat kan hjälpa.

Anmäl
2009-04-25 00:00 #17 av: Wildrat

Vid vestibulit har man ökad benägenhet att få bakteriell vaginos och/eller candida. Jag har vestibulit (som dock blivit bättre) och har ganska ofta både candida och bakteriell vaginos. För mig har inte LCHF hjälpt mot nåt av det, snarare lite tvärs om. Min candida är numera ganska svårutrotad.

Iaf, när jag får bakteriell vaginos så går jag till gynekologen och får antibiotika. Samtidigt ber jag gynekologen skriva ut (orala) tabletter mot svampen. Brukar funka bra förutom förra gången då jag fick ta svampmedel en extra gång då den första omgången inte tog riktigt. Svårutrotat som sagt men jag är inte så stikt å andra sidan...

Se också till att använda luftiga trosskydd så mycket som möjligt, de med plast i botten gör problemen värre.

Anmäl
2009-04-25 00:04 #18 av: magdaek

Mitt underliv reagerade också till det sämre i början men mår nu jättebra Skrattande d.v.s. jag fick väldigt mycket flytningar efter ett par veckor på LCHF men de har i dagsläget försvunnit.

Håll ut några veckor till och se om det försvinner är mitt råd (om du orkar).

 

Anmäl
2009-04-25 01:08 #19 av: haneit

Tusen tack för alla era svar!!! Glad

greensis: Oj, det lät jobbigt!!! Förvånad Gick det bara över sen, eller fick du dras länge med det?

kricko1: Som jag har förstått det så har man ibland trott att själva svampbehandlingarna (upprepade sådana, med pevaryl eller canesten...) kunde bidra till vestibulit. Tablettform brukar rekommenderas till vestibulitpatienter.

Och... Vad är kontrindicerat...? Skäms

Nu kan jag inte med hundraprocentig säkerhet säga att jag har vestibulit. Jag har hur många olika säkra eller tveksamma diagnoser bakom mig, och en massa olika behandlingar också... Men jag har samlagssmärtor (mer eller mindre, och smärta i det område som det brukar talas om). Men det hela kompliceras av att jag har annan underlivssmärta som jag hade innan jag ens hade haft sex.

Så det här är verkligen mitt problemområde... Och det är ett dumt område att ha problem i, eftersom man fortfarande verkar veta så lite...

Wildrat: Lite tråkigt att höra att den här kosten inte har hjälpt med dina problem... Jag hoppades lite att jag skulle bli hjälpt. Jag ska nog inte ge upp det redan nu. Jag har ju trots allt inte ätit kosten så länge. Man får hålla modet uppe så gott det går... Obestämd Men då ska jag i alla fall be om orala tabletter när jag går till läkaren. (Om det nu är bakteriell vaginos jag har...)

magma: Jag ska komma ihåg det där om östrogenbrist. Det kan ju vara bra att ha i bakhuvudet inför framtiden ifall andra saker skulle dyka upp...

magdaek: Så skönt att höra att jag inte är den endaste enda!!Glad Det känns bra... Hur länge tog det innan dina problem försvann? Jag kanske avvaktar lite till, men om det inte försvinner får jag gå till läkare...

Anmäl
2009-04-25 01:54 #20 av: magdaek

Jag vet faktiskt inteGlad. Insåg bara en dag att "hoppsan jag har inga (större) flytningar längre och ingen klåda. Det hela började efter några veckor med LCHF-kost. Jag blev lite ledsen eftersom jag hört att sådana problem gärna minskar om man äter så här. Eftersom eventuell svamp ju gärna trivs om man äter mycket socker. Fast det är ju kanske inte säkert att det var svamp jag hade, vad vet jag?

Det är nog en två, tre veckor sedan som jag "fattade" (man anpassar ju sig till det mesta, tyvärr) att jag inte hade dessa problem längre. Har ätit LCHF sedan början på februari och det tog några veckor innan jag fick symtom.

Anmäl
2009-04-25 04:03 #21 av: Margareta

Det är tillåtet att "putta" men det ser trevligare ut att skriva något i stället

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-04-25 11:27 #22 av: greensis

#19 Det gick över på specialanpassad antibiotikakur + salva med kortison&antibiotika. Tog ca 2 veckor och knappt sett det sedan dess.
Perioral dermatit är immunförsvarrelaterat och tydligen inte alltför ovanligt i vuxen ålder hos folk som haft svårt atopiskt eksem som barn.

Anmäl
2009-04-25 12:49 #23 av: Wildrat

#19 Jag fick min vestibulit av svampmedel. Använde Pevaryl och fick en överkänslighetsreaktion som statade vestibuliten. Numera går jag till en gynläkare när jag har svamp och får tabletter istället. Fördelen med tabletterna är att de tar bort ALL svamp, även på tungan och mellan tårna! Förhoppningsvis i tarmarna också, tror jag har problem med det (också).

Anmäl
2009-04-25 22:05 #24 av: Eli-

Jag har också fått samma problem efter ca 1 vecka med lågkolhydratkost! Antar att det hänger ihop... jag får väl testa med lactal och hoppas på det bästa. Grejen är den att jag fick utskrivet flagyl för några dagar sedan av min läkare för att återigen försöka bota mina dåliga tarmbakterier! Jag har inte börjat äta dem än för jag tyckte de var onödiga då det inte hjälpt de två senaste gångerna jag ätit dem (dock den första) så det var anledningen att jag började äta enligt lchf istället (alltså för att magen fungerar bättre och att de dåliga magbakterierna ska svältas ut). Men om det inte blir bättre i underlivet ska jag kanske äta flagyl ändå, om inte annat för den orsaken!?

Anmäl
2009-04-26 04:09 #25 av: haneit

Eli-:

Jag kan inte råda dig om svampen... Men om du inte har gryniga, vitaktiga flytningar så tror jag inte att de beror på svamp.

Det verkar i alla fall som att vi är flera som reagerar så här. Det skulle trots allt vara intressant att veta varför vi reagerar så...

Anmäl
2009-04-26 09:19 #26 av: [Nilla59]

Här kommer min egen påhittade superbra kur vid svamp i underlivet. Naturlig och den funkar och det är ju ingen risk att man "får i sig" de 31,10 kolisarna/100 g som vitlöken innehåller. Flört

På kvällen innan du skall lägga dig: Skala en vitlöksklyfta picka lite i den med en gaffel så saften kan komma ut. Tag ett bomullssnöre och trä igenom lökan med en nål. Knyt ihop ändarna. Låt det bli ungefär som ett tampongsnöre. Sen när du lägger dig för du upp vitlöken i slidan. Det kan ju bränna lite om du rivet hål på skinnet men det går över. Sov hela natten med vitlöken upprepa en natt till. Eventuellt har det sen redan hjälpt annars fortsätt tills det är borta.

Denna kur är super jag har haft mycket svampinfektioner och denna hjälper. Kanske även mot andra problem vitlök är ju en underlök.

Och inte är detta pinsamt herregud vi skriver 2009 lika naturligt som förkylning skulle jag vilja säga,

Anmäl
2009-04-26 13:08 #27 av: haneit

Det är själva "illaluktandet" jag tycker är pinsamt... Glad Även om det är jättedumt så klart.

Vi kvinnor förväntas ju nuförtiden vara konstant fräscha och enbart dofta rosor i underlivet. Obestämd Det är ju därför en hel massa unga tjejer tvättar och duschar med tvål där inne och därför förstör hela ph-balansen och allt... Rynkar på näsan

Anmäl
2014-12-19 19:25 #28 av: artloverg

Jag har precis samma problem sedan jag började med kosten. Blir det bättre sedan?

Anmäl
2014-12-20 19:00 #29 av: hemul

Gå till doktorn.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.