Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 9137 ggr
Margareta
4/24/09, 10:19 PM

Kolhydrattabell

http://www.lchfskolan.se/dokument/kolhydrater.asp

Här finns SLV's tabell med kolhydrater som en del av er minns från min första hemsida om LCHF.

Den är inte helt komplett - men kanske vi kan fylla på den eftersom.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Margareta
4/25/09, 3:40 AM
#1

Normalt brukar jag hänvisa till Finelis databas (Finlands motsvarighet till SLV) men jag har hittills inte hittat något sätt att ladda ner din i tabellform. Att skriva in allting känns för omständigt

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
4/25/09, 11:53 AM
#2

Jag vet inte hur intressant det är för er andra med fördelningen mellan de olika sockerarterna.

Jag har lärt mig mycket genom att inse att stärkelse är värst för mig (får ont i magen och bli förstoppad).

Om det inte är så intressant har jag en betydligt längre lista att lägga in som visar bara den totala kolhydratmängden.

Vi kanske skall ha två listor? En vanlig med fett/protein/kolhydrater och den här?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
4/25/09, 4:59 PM
#3

Man hittar sina favoriter i tabellen

Jag gillar rabarber - men tycker de är för sura utan socker. Är det någon som testat med Stevia?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

igilla
4/25/09, 8:06 PM
#4

Tack Margareta!

Ska genast trycka ut listan på papper!

Smörälskare

Margareta
4/25/09, 9:15 PM
#5

När jag började med LCHF för drygt 4 år sedan var denna tabell ett Excelark i min dator och jag återkom ofta till den.

Jag har redan från början ätit den extrema varianten med max 3% kolhydrater och då kan vem som helst se att det var inte särskilt många produkter jag behövde lära mig utantill - ändå var jag slav under den där listan länge.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

nobban7
4/25/09, 9:20 PM
#6

Men jag fattar inte hur man läser tabellen - trodde att summan av de övriga borde bli det som står under kolhydrater?

Annons:
[Pennylane1]
4/25/09, 11:13 PM
#7

på vissa gör det det men inte på alla… skumt

Margareta
4/25/09, 11:29 PM
#8

Det är det som är SLV's lilla grej med en här tabellen.

De analyser och räknar och får inte ihop det riktigt. När jag skre och frågade varför för många år sen fick jag ett luddigt svar, minns inte exakt hur det var längre.

Man får alltså ta den med en nypa salt. Det spelar inte så stor rill i praktiken att den inte är exakt.

Det som är vitsen är att man kan se om man är känsligare för någon av sockerarterna.

Jag för min del måste låta bli stärkelse till 100% - jag blir sjuk och förstoppad av det. De andra påverkar min vikt, men jag blir inte sjuk av dem .

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

igilla
4/28/09, 2:42 PM
#9

Margareta!

Hur gammal är listan måntro, du har kört LCHF i 4 år, varför har listan inte utökats? Cirka 200 produkter finns upptagna. Om SLV gjorde det som de ska göra, stället för att utöva förmynderi genom att varna för äkta varor och framhålla fusklivsmedel, skulle listan kanske innehålla 500 - 1000 prodekter. Ta Senap, svensk, är den enda senapen som finns med på listan. Svenska folket har i decennier ätit Skånsk, Fransk, Stark osv. Bröd är styvmoderligt behandlat, förutom grahamsbröd, husman, tunnbröd så är det tomt, letat på franska, limpa, spisbröd. Eftersom SLV uppmanar oss ätt äta bröd borde det finnas en utförlig lista på olika brödprodukter! Vi får veta ur mycket kolisar i grön och röd paprika, men inte i den gula, den paprika som SLV borde uppmana oss att äta pga C-vitamininnehåll.

 Tack ändå för listan, vi kan tipsa SLV om en lämplig omplaceringsplats för Ulf Bohman när den dagen har kommit att nuvarande personal sparkas!

Smörälskare

Upp till toppen
Annons: