Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Saft, Sylt Gele och Kräm

2009-05-28 22:45 #0 av: lchf-mamma

Hej på er!

Jag sitter hemma och funderar över buskarna jag planterade förra året.

Jag är stolt ägare av 2 rödavinbär och 2 svartavinbärsbuskar. Samt en gigantisk rabarberplanta.

Det finns även en krusbärsbuske med röda bär (fast de gör jag inte mycket på) Tar bara någon ibland.

Är det någon som har nåt bra tips på hur och vad man kan göra med alla fina bär?

Alla tips är bra =)

Anmäl
2009-05-29 11:23 #1 av: Sheena

ingen ide att krångla till det, gör samma saker du alltid gjort med dom fast bara med mindre socker eller sötn.medel i och ät betydligt mindre portioner.. och vinbär som dom e med grädde på, finns ju inget godare!!

finns säkert massa roliga recept här nånstans men det är ju lite svårt med frukt o bär o så eftersom de är rätt söta i sig självt. små portioner är ledordet!

Anmäl
2009-05-29 14:05 #2 av: Sammet1

Frys in bären!

Så kan du ta fram under hela året sedan, använda som de är eller mosa/koka med pyttelite socker eller med sukrin eller stevia.

Att sockra alla inläggningar görs ju traditionellt för att bevara bären under längre tid, men i dagens moderna samhälle fungerar frysen minst lika bra!

Anmäl
2009-05-29 14:18 #3 av: sarwen

 Vi brukar äta stek o tjälknöl  med gräddsås, broccoli och lite röda vinbär (upptinade). Hur smarrigt som helst och vi saknar inte gelé ett dugg.

Och bär med grädde är ju gott året om...

Anmäl
2009-05-29 14:20 #4 av: sarwen

... ja och i helgen kokade jag kompott på rabarber o jordgubbar och hällde på vaniljpannacottan. Otroligt gott!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.