Annons:
Etikettmat-recept-att-laga-hemma
Läst 8631 ggr
asaml
5/26/09, 3:36 PM

Bea-smör

När man inte orkar/hinner göra bea-sås, pröva att göra smör med bea-smak!

Gjorde det igår, o det var kanongott.

Blanda smör med riven gul lök, dragon, vitvinsvinäger, persilja, salt o peppar.

Mängd efter tycke o smak!

Jag rörde i lite CF också, för jag tycker det blir bättre koncistens då. Det smälter inte ner lika fort, så det blir lättare att få i sig.

Annons:
kaisakavat
5/26/09, 3:42 PM
#1

Ja, detta är suveränt gott. Skrattande

Brukar hacka löken och lägga alla kryddor + lök i vinägerlag ett tag innan jag mixar ner alltihopa i smöret. Ger mkt pikanta vinägerspetsade lökbitar i det färdiga smöret.. Öser i massor av färsk persilja..

Brukar ta osaltat smör och sedan salta med örtsalt.

asaml
5/26/09, 3:46 PM
#2

Smart att "marinera" lök o kryddor i vinägern!

Det ska jag pröva nästa gång. Älskar vinäger…

Mysan59
7/16/09, 9:19 PM
#3

Vilket bra recept, tackar!

[iovis]
7/16/09, 9:44 PM
#4

Slurp!!   Tungan ute Tack för tipset, bokmärker för att minnas!

Caena
7/16/09, 10:08 PM
#5

gjorde en sats nu faktiskt!
blev inspirerad!
men glömde salta och peppra.. 
körde på sharlottenlök som skaldeman har i gi-noll (faktiskt det receptet jag tog.. 
fast använde fryst persilja

[iovis]
7/16/09, 10:14 PM
#6

Fryst persilja är precis lika bra, jag fryser alltid in den som växer i min örtagård.

Annons:
MonicaHansen
8/15/09, 4:15 PM
#7

CF?

MissMullig
8/15/09, 4:36 PM
#8

CF= Creme fraich eller hur det stavas lär mig alldrig*L*

Skall prova detta receptet låter mumsigt

Citronita
8/15/09, 6:15 PM
#9

Åh det låter ju helt perfekt! Att jag inte har tänkt på det förut….
http://citronita.wordpress.com

MissMullig
8/15/09, 6:19 PM
#10

Ja man lär sig något nytt varje dag

babo
8/15/09, 6:35 PM
#11

det här sparas - gör det nog ikväll - tack för det :)

korseett
2/13/14, 6:51 PM
#12

Puffar för beasmöret så här inför helgen

Lchfman
2/13/14, 9:36 PM
#13

tack för puff!

Annons:
Upp till toppen
Annons: