Bea-smör
När man inte orkar/hinner göra bea-sås, pröva att göra smör med bea-smak!
Gjorde det igår, o det var kanongott.
Blanda smör med riven gul lök, dragon, vitvinsvinäger, persilja, salt o peppar.
Mängd efter tycke o smak!
Jag rörde i lite CF också, för jag tycker det blir bättre koncistens då. Det smälter inte ner lika fort, så det blir lättare att få i sig.
Ja, detta är suveränt gott.
Brukar hacka löken och lägga alla kryddor + lök i vinägerlag ett tag innan jag mixar ner alltihopa i smöret. Ger mkt pikanta vinägerspetsade lökbitar i det färdiga smöret.. Öser i massor av färsk persilja..
Brukar ta osaltat smör och sedan salta med örtsalt.
Smart att "marinera" lök o kryddor i vinägern!
Det ska jag pröva nästa gång. Älskar vinäger…
Vilket bra recept, tackar!
Slurp!! Tack för tipset, bokmärker för att minnas!
gjorde en sats nu faktiskt!
blev inspirerad!
men glömde salta och peppra..
körde på sharlottenlök som skaldeman har i gi-noll (faktiskt det receptet jag tog..
fast använde fryst persilja
Fryst persilja är precis lika bra, jag fryser alltid in den som växer i min örtagård.
CF?
CF= Creme fraich eller hur det stavas lär mig alldrig*L*
Skall prova detta receptet låter mumsigt
Åh det låter ju helt perfekt! Att jag inte har tänkt på det förut….
http://citronita.wordpress.com
Ja man lär sig något nytt varje dag
det här sparas - gör det nog ikväll - tack för det :)
Puffar för beasmöret så här inför helgen
tack för puff!