Annons:
Etikettmat-recept-att-laga-hemma
Läst 8631 ggr
asaml
2009-05-26 15:36

Bea-smör

När man inte orkar/hinner göra bea-sås, pröva att göra smör med bea-smak!

Gjorde det igår, o det var kanongott.

Blanda smör med riven gul lök, dragon, vitvinsvinäger, persilja, salt o peppar.

Mängd efter tycke o smak!

Jag rörde i lite CF också, för jag tycker det blir bättre koncistens då. Det smälter inte ner lika fort, så det blir lättare att få i sig.

Annons:
kaisakavat
2009-05-26 15:42
#1

Ja, detta är suveränt gott. Skrattande

Brukar hacka löken och lägga alla kryddor + lök i vinägerlag ett tag innan jag mixar ner alltihopa i smöret. Ger mkt pikanta vinägerspetsade lökbitar i det färdiga smöret.. Öser i massor av färsk persilja..

Brukar ta osaltat smör och sedan salta med örtsalt.

asaml
2009-05-26 15:46
#2

Smart att "marinera" lök o kryddor i vinägern!

Det ska jag pröva nästa gång. Älskar vinäger…

Mysan59
2009-07-16 21:19
#3

Vilket bra recept, tackar!

[iovis]
2009-07-16 21:44
#4

Slurp!!   Tungan ute Tack för tipset, bokmärker för att minnas!

Caena
2009-07-16 22:08
#5

gjorde en sats nu faktiskt!
blev inspirerad!
men glömde salta och peppra.. 
körde på sharlottenlök som skaldeman har i gi-noll (faktiskt det receptet jag tog.. 
fast använde fryst persilja

[iovis]
2009-07-16 22:14
#6

Fryst persilja är precis lika bra, jag fryser alltid in den som växer i min örtagård.

Annons:
MonicaHansen
2009-08-15 16:15
#7

CF?

MissMullig
2009-08-15 16:36
#8

CF= Creme fraich eller hur det stavas lär mig alldrig*L*

Skall prova detta receptet låter mumsigt

Citronita
2009-08-15 18:15
#9

Åh det låter ju helt perfekt! Att jag inte har tänkt på det förut….
http://citronita.wordpress.com

MissMullig
2009-08-15 18:19
#10

Ja man lär sig något nytt varje dag

babo
2009-08-15 18:35
#11

det här sparas - gör det nog ikväll - tack för det :)

korseett
2014-02-13 18:51
#12

Puffar för beasmöret så här inför helgen

Lchfman
2014-02-13 21:36
#13

tack för puff!

Annons:
Upp till toppen
Annons: