Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Bea-smör

2009-05-26 15:36 #0 av: asaml

När man inte orkar/hinner göra bea-sås, pröva att göra smör med bea-smak!

Gjorde det igår, o det var kanongott.

Blanda smör med riven gul lök, dragon, vitvinsvinäger, persilja, salt o peppar.

Mängd efter tycke o smak!

Jag rörde i lite CF också, för jag tycker det blir bättre koncistens då. Det smälter inte ner lika fort, så det blir lättare att få i sig.

Anmäl
2009-05-26 15:42 #1 av: kaisakavat

Ja, detta är suveränt gott. Skrattande

Brukar hacka löken och lägga alla kryddor + lök i vinägerlag ett tag innan jag mixar ner alltihopa i smöret. Ger mkt pikanta vinägerspetsade lökbitar i det färdiga smöret.. Öser i massor av färsk persilja..

Brukar ta osaltat smör och sedan salta med örtsalt.

 

Anmäl
2009-05-26 15:46 #2 av: asaml

Smart att "marinera" lök o kryddor i vinägern!

Det ska jag pröva nästa gång. Älskar vinäger...

Anmäl
2009-07-16 21:19 #3 av: Mysan59

Vilket bra recept, tackar!

Anmäl
2009-07-16 21:44 #4 av: [iovis]

Slurp!!   Tungan ute Tack för tipset, bokmärker för att minnas!

Anmäl
2009-07-16 22:08 #5 av: Caena

gjorde en sats nu faktiskt!
blev inspirerad!
men glömde salta och peppra.. 
körde på sharlottenlök som skaldeman har i gi-noll (faktiskt det receptet jag tog.. 
fast använde fryst persilja

Anmäl
2009-07-16 22:14 #6 av: [iovis]

Fryst persilja är precis lika bra, jag fryser alltid in den som växer i min örtagård.

Anmäl
2009-08-15 16:15 #7 av: MonicaHansen

CF?

Anmäl
2009-08-15 16:36 #8 av: MissMullig

CF= Creme fraich eller hur det stavas lär mig alldrig*L*

Skall prova detta receptet låter mumsigt

Anmäl
2009-08-15 18:15 #9 av: Citronita

Åh det låter ju helt perfekt! Att jag inte har tänkt på det förut....
http://citronita.wordpress.com

Anmäl
2009-08-15 18:19 #10 av: MissMullig

Ja man lär sig något nytt varje dag

Anmäl
2009-08-15 18:35 #11 av: babo

det här sparas - gör det nog ikväll - tack för det :)

Anmäl
2014-02-13 18:51 #12 av: korseett

Puffar för beasmöret så här inför helgen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.