Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Hallon och kokos?

2009-07-02 12:23 #0 av: MalinH

Har läst om någon som gjorde en god efterrätt med hallon och kokos. Kokosmjölk tror jag. Någon som känner igen detta och kan dela med sig av receptet. Eller andra efterrätter med hallon och kokos- som är så gott!

Anmäl
2014-01-03 12:11 #1 av: Ejvor

Det här kanske kommer några år för sent men jag vill ändå dela med mig av ett recept som jag har gjort tre dagar i rad nu för att det var så gott och superenkelt! 

Smöra en ugnsform, lägg i hallon, häll på kokosflingor och eventuellt sötning samt kanel, hyvla över smör och gratinera 200 grader tills det får färg.

Servera när det har svalnat lite med vispgrädde med vaniljpulver.Anmäl
2014-01-03 16:38 #2 av: Agnez94

Hehe, en riktigt gammal tråd. Ska nog bjuda pojkvännen på detta så han kan bli nyfiken på LCHF Skrattar

Anmäl
2014-01-03 18:11 #3 av: Veda

Funkar med rabarber också 

Anmäl
2014-01-04 00:14 #4 av: maruss

Jag har hört att man inte ska äta hallon alls, att de innehåller för mycket kolhydrater. Undantaget kan vara blåbär, men egentligen ska man inte äta det heller. Har jag fått fel info?

Anmäl
2014-01-04 00:27 #5 av: aktagrottman

#4 Det är totalen du får titta på.
äter du 100 g hallon får du i dig 5 g kh.
Så satsar du på att ligga på 20 g kh om dagen kan di hiva ner 400g hallon.

Blåbär innehåller dubbelt så mycket kh så det blir inte mera än 200g.
Men men alla är olika, och alla får göra sina val.

LCHF är ingen mall man sätter kryss för att följa, LCHF är ett sätt att leva och en vägvisare för hälsosam mat.

Anmäl
2014-01-04 09:33 #6 av: Orakletidelfi

#4 Hmm inte hallon alls, undantaget kan vara blåbär... mysko formulering. Om du skrivit inte bär alls, undantaget kan vara blåbär...  men som sagt hallon är ju lägst av alla bär och det som brukar sägas vara ok. Inte alltid och jättemycket men det är iallafall "LCHF-bäret" framför alla andra.

Anmäl