Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Levern

2009-09-07 10:52 #0 av: Songhios

Läste någonstans att LCHF kost med mycket fett var farligt för levern. Som den personen personligen TRODDE alltså!

Vore roligt att höra om nån har testat sina levervärden "före och efter" LCHF.

Har själv kört 2 veckor idag, mår mycket bättre i magen, gladare och piggare. Men det har inte hänt någonting varken med vikten eller på måttbandet. Nu är jag inte så överviktig, 156 lång 57,7 kg men har en "kalaskula" och rejäla kärlekshandtag! Men jag kör på eftersom jag mår så bra.

Blir så ledsen bara när jag ser alla råd i "Hälso" tidningar, skippa fettet, kör med lättprodukter och välj margarin! Suck, jag tycker så synd om dom som går på denna villfarelse. Vilket jag själv gjort i åratal! Fullkornsprodukter, lättfetter mm.mm. Har ätit strikt efter detta + tränat tränat och åter tränat med nåt ynka kg -. Så nu har jag tröttnat på hårdträningen på gymet när det inte ger resultat. Åt havregrynsgröt med russin och minimjölk i flera år till frukost och tyckte jag var SÅ duktig. Skippade ALLA feta produkter. Ja, suck vad det är svårt ibland det här livetObestämd

Anmäl
2009-09-07 11:06 #1 av: dufva

Levern mår finfint av fett.

Rena semestern för den egentligen.

Det som får levern att slita ut sig är kolhydrater och i synnerhet fruktos.

När levern överbelastas med detta tvingas den producera massor med triglycerider som dessutom är en verklig riskmarkör för hjärtkärlsjukdom.

Äter man fett och lite kolhydrater får man snabbt lägre triglyceridvärden

Anmäl
2009-09-07 11:33 #2 av: Songhios

Tack!

Då ska min lever fortsätta att ha semesterFlört

Anmäl
2009-09-07 14:52 #3 av: Autoimmun

Hej!

 

Jag har autoimmun hepatit. Var åttonde vecka lämnar jag prover.

Jag har ätit LCHF i ett år, och värdena har hela tiden varit bra. 

 

Lycka till!

Anmäl
2009-09-07 16:18 #4 av: mumin61

Jag har fått ta leverprov varannan vecka sedan i våras pga medicinering. Mina levervärden har varit bra hela tiden än så länge. Jag har ätit LCHF sedan i februari i år. Tyvärr vet jag inte hur mina levervärden var tidigare.

Anmäl
2009-09-07 17:46 #5 av: Sugiyama

Åh så väl jag känner igen mig i din berättelse, har också ätit massor med light och gröt varje morgon. Jag har gjort en stor provtagning och alla värden var perfekta. Förstår inte varför just levern skulle belastas av den här kosten. Däremot ska fruktsocker ha samma effekt på levern som alkohol.

Anmäl
2009-09-07 18:17 #6 av: lizaohman

Jag har haft knackig lever, men mina värden med LCHF har varit normala !

Anmäl
2009-09-07 18:28 #7 av: Songhios

Tack alla för Era svar! Det var svar som jag hoppades påFlört

#5 Ja tänk så sunt vi levt förut, nu har rena förfallet börjat enligt en del "förståsigpåare".

Men vi kör väl på i förfallet va?Oskyldig

Anmäl
2009-09-07 19:02 #8 av: LenaKa

Mina levervärden var också bra efter 6 månader med lchf.

:-)

Anmäl
2009-09-07 19:33 #9 av: babo

Denna tråd intressant... så skönt för er som fått bättre levervärden - antagligen måste väl jag ha fått det - fast inte tagit prover....

före och efter...

Anmäl
2013-06-26 23:54 #10 av: Seglarina

Jag tackar för det som skrivits i denna gamla tråd och aktualiserar den. Jag har länge varit trött  (gammal utbrändhet). Sedan en tid tillbaka har jag också fått tillbaka, efter många års uppehäll, kliande eksem på benen. Nu är det bara ena benet, förr var det båda. Jag har börjat gå till en zonterpeut, som hjälper mig med min hässporre. Häromdagen tryckte hon på den delen av foten som korresponderar med levern, och hon sade att den var ansträngd. Jag har fortfarande svårt att berätta att jag äter lchf i dessa situationer, för jag vill inte ha en föreläsning om hur farligt det är. Det kan inte vara pga alkoholkonsumption, för den är minimal. Däremot har jag ju tidigare ätit antideppmedicin bland annat.

Nu till min fråga: Läkaren har tegit blodprov och sagt att mina levervärden var bra, men då undrar jag nu, är det endast i förhållande till alkohol? Ska det tas andra prover för andra leverförhållanden? Medicin tär nog en hel del på levern eller hur?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.