Fisksås?
Någon som känner till ifall fisksås är ok att konsumera (med glutamat i åtanke)?
Mvh Viktor
Verkar inte som traditionell fisksås innehåller glutamat, men det ska ju stå på förpackningen i vilket fall, så bara att läsa sig till. :-)
Mjoh, standardingredienserna är fiskinälvor, vatten,salt. Men då jästsvamparna som jäser till hela röran, så oroade jag mig lite över att de kanske även jäser fram sedvanligt jästextrakt (MSG). :S
Bara en tanke, men jag kanske har fel.
Såsen verkar innehålla en hel del socker, någon som känner till vilken som är bäst?
Hur många liter fisksås dricker man per måltid?
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
1/2-1 dl + lika mycket citronsaft till pad thai, till ungefär 2 portioner.
Men man har väl inte decilitervis av fisksåsen i maten, det är ju en smaksättare?
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
I receptet jag har på pad thai ska det vara 60 cl fisksås och 60 cl citronsaft till 4 portioner. Jag brukar ta 0,5 dl istället av vardera och så hoppar jag över nudlarna förstås, men jag har inte förut tänkt på att det ingår socker i såsen. Ganska mycket också, därav frågan. Men nu gör jag förstås inte pad thai varje vecka, men fisksås är en bra smaksättare till stekt vitkål, som tillbehör till grillat.
#0 Vilken fisksås tänker du på? Det finns väl många olika.