Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Billiga ingredienser

Rönnbär

2009-09-25 19:29 #0 av: chilisalsa

 Nån som har nåt bra recept med ex sötningsmedel. Rönnbär är ju lätt att styckefrysa och göra till behov. Tex syltade rönnbär brukar man ha lika delar vatten och socker och en skvätt konjak. Himla gott till en stek och inte minst vilt.

Torkade rönnbär kan man använda som smaksättare ungefär som enbär.

Det är ju himla lätt i år, att plocka så mycket man vill ! Glad 

Dessutom är dom nyttiga. Ungefär lika nyttiga som blåbär men med 6-7 gngr så mycket c-vitamin.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=457&lang=sv

http://www.dn.se/mat-dryck/recept/syltade-hostbar-till-sondagsteken-1.949786

http://ngruppen.blogspot.com/2009/09/ronnbar-rika-pa-antioxidanter.html

 

Anmäl
2013-08-17 13:50 #1 av: Hotlips

Puffar*
Mycket rönnbär i år, har någon tips om hur man kan trixa till gelé?
Har mycket vilt i min kost, och rönnbärsgele är supergott till

Anmäl
2013-08-17 13:57 #2 av: MimLan

Inget recept, men i veckan har jag ätit syrade rönnbär som piff på en macka med kycklinglevermousse på Restaurang Gro. Det piffade bra.

Anmäl
2013-08-17 15:40 #3 av: patriknn1

Syrade rönnbär.. Det lät gott!

Anmäl
2013-08-17 16:48 #4 av: Orakletidelfi

Ja för de är ju inte så syrliga Skrattar

Anmäl
2013-08-17 17:13 #5 av: chilisalsa

Recept.... MimLan !

!

Anmäl
2013-08-17 17:28 #6 av: MimLan

Har inget tyvärr, men det är ruggigt trevliga grabbar som är kockar där, så maila/twittra dem, de har svarat hittills på annat. De har mycket syrat, och jobbar allmänt mycket med grönisar. Vrålgott jämt. Jag blir tårögd av lycka när jag äter där.

https://twitter.com/grorestaurant

http://www.grorestaurang.se/

Anmäl
2013-08-17 18:41 #7 av: chilisalsa

Tack MimLan ! Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.