Chilisoppa
Den godaste soppan jag vet.
Ko¨ttfa¨rs 400 g- Flytande köttbuljong 1/2 dl
- Vatten 1 l
- Chilisa°s 1 dl
- Lo¨k 2 st
- Paprika 1/2 st
- Spansk peppar 3-4 st
- kryddor
- kokosolja, talg eller ister (att steka i).
- (Redning
Stek lo¨ken och ko¨ttfa¨rsen. Häll sedan i lo¨ken, ko¨ttfa¨rsen, buljongen, vattnet, chilisa°s och tomatpure´n i en kastrull. Tillsa¨tt a¨ven kryddor (t.ex. chilipeppar, peppar, salt osv). Koka upp och ha ev. i redning. Hacka och tillsa¨tt till slut paprikan och chilin.
Servera med en klick kräm fräsh.
Gud vad gott det låter!! Måste göra i helgen!
Låter härligt starkt och gott! Vad använder du för chilisås, är det typ Heinz eller annan ketchupliknande?
Vad är spansk peppar?
… och hur mycket tomatpuree?
Det regnar här och är precis rätta temperaturen för en god soppa …
för mig är det just denna krukväxt. Antar att man kan ta vilka pepparfrukter man vill.
OK … då använder jag jalapenos istället …
Ingen vitlök??
#8 Nej, ingen vitlök, inte heller gräslök, salladslök eller purjolök. Det här receptet är en LCHF-anpassad variant av en skolmaträtt och vitlök ingår inte. Egentligen ska det inte vara någon spansk peppar i heller utan endast paprika eftersom den serveras tilll skolbarn, men jag gillar den starkare så jag bytte ut hälften av paprikan mot chilipeppar.
Chilisoppa var min favoriträtt i skolan och en gång efter gymnastiken åt jag 8 tallrikar av den. Man fick passa på eftersom den endast serverades 1-2 gånger per termin.