Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsovinster

Ekstrem vektreduksjon uten kirurgi

2009-12-15 23:41 #0 av: Zepp

Hittade en intressant artikel på Toxiska epistlar!

En fallraport i en Norsk läkartidning.

"En jente utviklet ekstrem fedme gjennom barne- og ungdomsårene - selv om hun fulgte offentlige kostråd, trente regelmessig og tok forskrevet medikasjon. 25 år gammel veide hun 265 kg. I løpet av to år reduserte hun vekten med 168 kg ved bruk av karbohydratfattig kost."

http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1921420

 

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2009-12-16 01:28 #1 av: magma

168 kilo på två år?! Oj... Vet knappt om jag ska bli förskräckt eller imponerad!

Anmäl
2009-12-16 01:40 #2 av: JAUS

I den takten skulle jag också vilja går ner. Jag jag har endast gått ner snart 35kg på ett år vilket betyder 2 år till i samma takt innan jag når normalvikt.

Anmäl
2009-12-16 07:44 #3 av: bustas

Våra svenska "experter" tycker nog hon borde gå tillbaka till tallriksmodellen då LCHF är farligt på lång sikt. Det är farligt för pensionsbudgeten då vi troligvis blir så gamla så vi belastar denna kassa för mycket. Skämt åsido, det var starkt att detta redovisades i en Läkartidning, men det var ju i Norge.

Anmäl
2009-12-16 18:46 #4 av: bustas

Puttar tråden då det förvånar mig mycket att så få kommentarer görs till denna banbytande nyhet. Det är nog så gott att tjejen tappat så oerhört många kilon och fått så bra värden. Det är ju dessutom en Läkartidskrift som puplicerar nyheten efter godkännande från högre ort. Skulle detta kunna hända i Sverige? Pepparkakor och Jansson i all ära, men sorry, detta är större! 

Anmäl
2009-12-16 19:07 #6 av: sigyn

Helt otroligt vad många kilon hon gick ner på så kort tid. LCHF-kost som är så fel enligt våra svenska experter. Nu kanske de svenska läkarna kan få upp ögonen för vår kost.

Jag har en svägerska som går hos dietist som helt och hållet håller fast vid tallriksmodellen och rekommenderar Becel mot för höga kolesterolvärden. Dietisteerna skulle behöva lite uppfräschning av sin utbildning och lite mer fakta om de olika fetterna och kollhydraterna som vi stoppar i oss.

Anmäl
2009-12-16 20:16 #7 av: Roarkish

bustas: Pepparkakor, Janssons och känslouttryck följda av hejaramsor är det som engagerar.

Jag läste den här artikeln igår precis när Zepp hade postat den, och tycker givetvis den är högintressant. Jag är dock osäker på att den kommer få några svallvågor att prata om. Jag tror den bara är en i mängden som sakta och säkert kommer att ändra på kostråd i allmänhet.

Ett problem är också att myndigheter har laglig rätt och monopol på kostråd vilket inte gör saken enklare. Egentligen borde vi inte få livsmedelsverket att ändra sig. Vi borde göra oss av med dem.

 

 

 

Anmäl
2009-12-16 22:09 #8 av: bustas

Nej Roarkish, den är inte en i mängden. Den sticker ut. Har inte sett något liknande i en svensk läkartidskrift. Det är inte VG (Expressen som jämförelse i Sverige) som förmedlar, det är en läkartidskrift och det är skilnaden. Dessutom är det en tjej som varit under strikt kontroll av läkare och dietister sedan barnsben. Tror knappast att ett sådant fall finns i Sverige. Just sådana fall som detta kan ändra folks syn på kostens betydelse för ett bättre leverne.

Anmäl
2009-12-16 22:50 #9 av: Roarkish

Jag hoppas du har rätt, bustas! Jag är nog lite avtrubbad. Dr Atkins själv hjälpte personligen tusentals patienter, och mer än en handfull i liknande situationer, och det blev ingen snabb revolution p g a det.

Anmäl
2009-12-17 09:11 #10 av: bustas

Visst Roarkish, det är lätt att misströsta men kanske detta halmstrå är är början till en hel Julkärve.

Anmäl
2009-12-17 09:32 #11 av: missaz

Detta är jättehäftigt att det uppmärksammats som det gjort, och som sagt inte av skvallerpressen. Otroligt att gå ner så mycket så snabbt också! Men....

Jag håller med Roarkish och är rädd för att det inte kommer längre än så. Ingen revolution, tyvärr. Rynkar på näsan

Anmäl
2009-12-17 16:47 #13 av: BoZackrisson

Jag har haft lite kontakt med den norska läkaren Sofie Hexeberg som skrev om patientfallet i norska Läkartidningen. Har lagt ut en uppföljning om patientfallet på min blogg:

http://blogg.passagen.se/millimetervagor

Mvh

Bosse

Anmäl
2009-12-17 17:53 #14 av: Skaldeman

Jag snackade med Sofie Hexeberg för några veckor sedan i samband med att vi föreläste tillsammans i Oslo. En klok och koncis dam som har en massa fall i samma stil, men inte med ett lika anmärkningsvärt vikttapp.

Det är ingenting konstigt med detta fall, principiellt. Patienten hade en ovanligt hög utgångsvikt och därför blev det en ovanligt stor viktminskning. Nu var det här en tjej med hög förbränning, hon brände faktiskt 9000 kcal om dagen. Det är bara ett fåtal män som brukar komma upp i sådana siffror. Men det mest ovanliga är att en läkartidning publicerar en sådan text (även om man var tvungen att fundera på saken i ett halvår...)

I Sverige är det få läkare som vågar skriva sådana texter, och när man gör det refuseras de. Min gamle vän Calle Carlsson berättade en gång att han refuserats av Läkartidningen mer än hundra gånger.

Sten Sture

Anmäl
2009-12-17 22:49 #15 av: Zepp

Jag tycker det är märkligt att inte skvallerpressen har skrivit något.. rekordbantning brukar sälja lösnummer!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2009-12-17 23:08 #16 av: missaz

Zepp; de kanske behöver tipsas...?

Anmäl
2010-04-28 02:41 #17 av: Zepp

Så nu har jag tipsat slaskpressen!! Skrattande

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2011-02-12 22:24 #18 av: Zepp

Hittade denna gamla tråden.. och inte har jag sett någon artikel i slaskpressen fasten jag tipsade de stora drakarna.

Iallafall för er som inte läst artikeln i den norska läkatidningen, det här är nog rekordet i vikttapp på lågkolhydratkost.

Hennes insulinnivå sänktes flera hundra procent.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-04-01 09:58 #19 av: Zepp

Puff

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-04-01 11:39 #20 av: gun92884

#19skrivet av Zepp

3 år senare och det stretas fortfarande emot Rynkar på näsan

Anmäl
2012-12-16 15:28 #21 av: Zepp

Puffar upp en klassiker!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.