Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Vilken probiotika?

2010-01-12 09:52 #0 av: Sindri

Alla som tillverkar fil och youghurt med någon form av probiotika säger att det är just deras bacill som magen behöver. Acidophilus, dofilus, bifidus, plantarum och allt vad de heter. Jag vill inte äta lättprodukter och den enda som har en någotsånär fet produkt och utan socker och frukt är Verum hälsofil med 4%. Jag har förhoppningsvis blivit av med (jaja, minskat till normal nivå) min candida och vill få magen att hålla balansen. Har annars inte problem med mage eller matsmältning.

Vill veta era åsikter/erfarenheter.

Anmäl
2010-01-12 10:03 #2 av: Medlem

Jag tror min tibetaniska kefir har de baciller jag behöver för att få en sund och hälsosam tarmflora. Jag dricker 2 dl kefir varje morgon, jätte gott.

Anmäl
2010-01-12 10:20 #3 av: dufva

Det är bättre att få i sig mjölksyrebakterier via surkål eller kimchi (tror jag det heter) än via en "dopad" fil

Andelen bakterier är mångdubbelt fler i en naturligt syrad produkt och dessutom göder mjölkprodukter utan undantag candida.

Se till att surkålen inte är pastöriserad för i så fall har den ju inte några bakterier vid liv.

Anmäl
2010-01-12 10:36 #4 av: Sindri

Ja, jag ska göra surkål - snart, men behöver hitta ett alternativ att plocka från hyllan.

Anmäl
2010-01-12 10:44 #5 av: Medlem

Vattenkefir är bra att göra surkål med.

Anmäl
2010-01-12 12:51 #6 av: Ulf-S

Tistelvinds surkål är opastöriserad och säljs bl.a. av Konsum.

Anmäl
2010-01-12 13:07 #7 av: Aniara4

Jag har hört mycket gott om Lacto Vital kapslar, men när jag försöker ta probiotika blir min mage helt galen, det bara rasslar och spruttar och rinner... Eller är det ett tecken på att jag verkligen behöver det...? Obestämd

Surkål vore naturligtvis det bästa, men jag är ledsen, jag tycker bara det är såååååååååååååå äckligt! Har alltid haft svårt med syrliga saker öht, fil och yoghurt och creme fraiche och allt sånt. Och vinäger, det är ungefär samma äckelkänsla.

Anmäl
2010-01-12 13:33 #8 av: piri-piri

#7 om det är så att man har en candida så kan den regera väldigt starkt när man tar probiotika så det gäller att börja väldigt försiktigt med mkt små doser.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.