Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har mag/tarm-besvär

Har candida- behöver uppmuntran

2010-01-22 21:15 #0 av: NellieW

Hej!

Jag är färsk medlem men har läst här länge. Har kollat allt jag har hittat om candida och håller på att "avgifta" mig. Har ätit LCHF i 2½ år, äter nu typ fakir. Använder Pau d'Arco-te, dida, oxytarm och kokosfett. Det jag behöver hjälp med:

Får jag dricka kaffe? Påverkar det candidan?

Jag har bestämt mig för att hålla på i totalt nio veckor, har avverkat tre, men är osäker på om jag orkar. Har ett sockersug som heter duga (värre än vanligt) och är konstant trött. Är dessa "bra" symtom?

Anmäl
2010-01-22 21:21 #1 av: Aniara4

Ja, sockersug visar att du verkligen har ett beroende, och när du väl kommit över abstinensen kommer du att må mycket bättre. Se till att äta ordentligt med bra mat och mycket fett, att gå hungrig kan få en att tappa greppet i det läget!

Anmäl
2010-01-22 23:44 #2 av: magma

Jag har inte hört att man inte bör dricka kaffe under en candidakur, kan dock inte säga spiksäkert att det går bra.

Trött kan man vara de första veckorna, det tog för mig ca tre veckor innan det vände. Du kanske kan behöva lite olika tillskott om du fakirar, som tex ett allsidigt vitamineraltillskott, kalcium samt att omega3 och D-vitamin också är något att fundera på om du är trött.

Anmäl
2010-01-23 06:35 #3 av: [ngupa]

Du svälter ju svampen och den kräver socker därför ökar suget på också. Glad

Jag fakirat också i 11 veckor och blev ändå inte full ut av med den, antagligen var det för kort tid nu gör jag en ny fakir, men jag dricker pyttelite kaffe.... kanske ska lägga ner även det då för att lyckas denna gång Obestämd jag äter också beasås.... undra om den lilla mängd vinäger gör skada....

det är jobbigt att äta så torftigt och i synnerhet när resterande värld omkring en inte gör det Flört

Jag har inte varit trött någon av gångerna, men jag käkar stora doser av D vitamin 50000 IE varje vecka.

Så du får kämpa på #0 och få tag på bra D vitamin kanske.....

Anmäl
2010-01-23 09:52 #4 av: bullmagen

Jag har fortsatt med kaffe, pallar inte att vara utan det.

Ät mycket rå vitlök också (svampdödande) Håll ut, det är värt det!

Anmäl
2010-01-23 10:07 #5 av: Aniara4

Vitlök - hmm, undrar om det kan vara därför jag får så ont i magen av vitlök? På samma sätt som jag får ont i magen av probiotika...

Anmäl
2010-01-23 10:37 #6 av: NellieW

Tack för att ni bryr er!

Jag har inte vågat rå vitlök, jag vill ju ha ett socialt liv, men jag får väl tänka om. Jag äter omega-3, D-vitamin och kalcium. Ja, ont i magen får jag ju av vitlök och vanlig rå lök mår jag illa av, men det är kanske positivt i min situation!

Anmäl
2010-01-24 11:19 #7 av: bullmagen

Just det, kaprylsyra (finns som kapslar) är bra mot candida. har du svårt för vitlök kan du ta gurkmeja och kanel som candidan inte tycker om!

Men, vitlök är sjukt bra, om magen rasar är det för att den behöver det (tror jag). Numer tål jag hur mycket vitlök som helst, sen vad omgivningen tycker om det är en annan femma...

Anmäl
2010-01-24 11:37 #8 av: Voltaire

Jag kombinerade kaprylkapslar med pauDarco-droppar (extremt koncentrerad pauDarco) och fick svår magsjuka etc. Dvs svampen dog verkligen. Men det har jag gjort vid 2 tillfällen under en period på 5 månader, och nu är jag frisk. Dropparna räcker ca 10 dagar, en burk kaprylsyra 30 dagar . Det betyder tyvärr inte att jag kan äta "candidamat"  ( vinäger, mejerier, vin, förutom allt annat kolhydrater) ännu, så jag ska hålla på ett halvår till med kaprylsyra och diet. Ju längre man haft candida, ju längre tid tar det att bli frisk. Är du ung , går det nog över snabbare.

Anmäl
2010-01-25 16:11 #9 av: NellieW

Tack för tips

Jag är 35, är det ungt?

Har ätit en rå hackad vitlöksklyfta till frukost både igår och idag. Jag mådde lite illa igår kväll, jag tolkar det positivt.

Finns kaprylsyra i hälsokostaffärer?

Anmäl
2010-01-25 17:27 #10 av: Voltaire

Ja, du är ung! Jag är 50+. Efter 40 började mina problem bli svåra, utan att jag fattade vad det berodde på. Hade aldrig hört talas om candida. Särskilt sorgligt är det att mina barn drabbats, och varit sjuka hela sin barndom. Dom fick torsk på tungan, och ingen berättade för mig att det kan bli en allvarlig tarmöverväxt av det, förmodligen för att ingen visste det. Alltså tex på BVC. Candida är ett underskattat hälsoproblem, som viftas bort så fort det kommer på tal, inom medicinen iallafall. Ändå har jag en gammal bekant som berättade att hennes barn vid en glutenintoleranstest på 90-talet, som 3-åring, bekräftades ha svampöverväxt i tarmen. Men alla läkare jag träffat under tio år, har helt uteslutit candida, eftersom man tror att det bara kan drabba AIDS patienter, cancerpatienter eller åldringar. Men jag har väl också haft en väldig otur med läkare.

Du är ung, och behöver aldrig drabbas så svårt!

Kaprylsyra köps på nätet och i välsorterade hälsokost. Tycker Helhetshälsans produkter är bra.

 

Jag skrev om illamående på tråden "Göder jag svampen" om du vill läsa mer om mina erfarenheter.

Anmäl
2010-01-25 18:55 #11 av: [ngupa]

kaprylsyra finns naturligt i kokosfett

Anmäl
2010-01-28 11:12 #12 av: NellieW

Hej!

Nu har jag ätit en klyfta rå vitlök varje morgon denna veckan, men magen har inte rasat. Vad betyder det? Magen är jättesvullen nu.

Oxymax och Kaprylsyra är beställt, det ska bli spännande att dra på en växel till, jag vill att det ska hända nå't!

När sockersuget är som värst äter jag avocado eller fläsksvålar med smör. Är det ok?

Anmäl
2010-01-28 12:31 #13 av: Voltaire

Min svullna mage gick bort först när jag förutom allt annat som candidadiet innebär, slutade dricka kaffe. Nu dricker ja det igen, och magen blir lite svullen fortfarande. Men vitlök kunde jag inte heller äta i början. Man kan ju sluta med allt, förutom animalier och kokosolja, en månad, sen för man in succesivt ett födoämne i taget. Finns en bra bok :

"Hjälp, vad ska jag äta" av Karin Fransson.

Anmäl
2010-01-29 20:11 #14 av: NellieW

Jag ska försöka dra ner på kaffet. Idag har det blivit en kopp (ja kopp, inte mugg!) till frukost och en på eftermiddagen. Annars blir det nog lätt fem-sex koppar.

Är lite frustrerad ikväll, känner mig så handikappad när det gäller maten. Jag skulle vilja äta det jag är sugen på, men jag har ju bestämt mig. Och när jag har bestämt mig, då håller jag det. Fem veckor till ska jag vara jättestrikt, sedan blir det vanlig LCHF igen.

Hur står du ut, Voltaire? Finns det fler här som kämpar mot candida?

Anmäl
2010-01-29 21:36 #15 av: lemone

I stället för kaffe kan man drick yerba mate. Någgot uppiggande.

Och hunger stillande.

 

Ta hjälp av en Homeopat för att komma i bukt med Candidan eller Kinesolog.

Själv har jag blivit mycket hjälpt av det.

Lycka till alla

 

Anmäl
2010-01-29 21:52 #16 av: nr-9

#14 Jag är också i krig. Visst kan det bli ensidigt men nu efter 7 veckor har jag börjat märka resultat. I alla fall tillräckligt för att känna mig hoppfull för första gången på länge.

Jag har uteslutit allt som stimulerar mig påtagligt så i dryckesväg är det lapacho-te, örtte, vatten och rooibos kvar. Inte en droppe kaffe på två månader men det är en vanesak.

Mjölkprodukter saknar jag inte ett dugg. Tror att de bidragit till många problem jag haft tidigare.

Anmäl
2010-01-29 23:03 #17 av: LenaM61

Hur vet man att man har Candida?

Anmäl
2010-01-30 08:55 #18 av: [ngupa]

#17 jadu... candida hänger ihop med en mängd diverse mer eller mindre besvärande symtom, och också en del allvarligare sjukdomar anser jag mfl så som autoimmuna, neurologiska, remumatiska sjukdomar och säkert finns det ännu fler....

svamp/candida

 

Anmäl
2010-01-30 11:20 #19 av: Voltaire

#17

Jag fick många bra tips från den här tråden

candida

Jag var hos kiesologer 2004 med min candida. Men dom kunde ju inte se hur drabbad jag var, och jag tycker att de kostråd och tillskott jag fick var för svaga. Det hjälper mot den lätta överväxt som jag tror att mer eller mindre dom flesta kolhydratätare har. Nu äter jag som sagt kaprylsyra, och ger det till mina barn, vi mår äntligen mycket bättre. Samt kokosolja.

Jag står ut eftersom jag aldrig mer vill bli så hemskt utbränd, med smärtor i axlar, höfter ja överallt. Och aldrig mer vill jag bli så förgiftad, så att jag inte kan skriva ner OCR-nummer, eller komma ihåg vad jag läste innan det jag läser nu. Eller ha detta svårt månformade svullna ansikte, för att inte tala om den abnorma tröttheten.

 

Anmäl
2010-01-30 16:03 #20 av: nr-9

#19 Känner igen mig på din beskrivning. Det jag har undrat över ett tag nu är vad som beror på vad. Får cadidan fäste när man börjat bli utbränd och ens immunförsvar är svagt eller är det tvärtom? Att man får adrenal fatigue av candidan. Och tarmfunktion och näringsupptag.. får man candida för att man har t.ex dålig magsyraproduktion och leaky gut eller är det sådana problem som bäddar för att candidan ska trivas?

Anmäl
2010-01-31 11:44 #21 av: Voltaire

Mina barn hade torsk sina första levnadsveckor, alltså dom började sina liv med en överväxt candida i tarmen. Båda  hade stora diareeliknande slemmiga avförningar några ggr i månaden, under hela sin uppväxt, tills jag fick höra talas om candida. Så i deras fall var j tex järnbrist, som en av dom fick, absolut förosakad av överväxten, tarmen kan ju inte tillgodogöra sig näringen. Samt alla andra symtom, tröttheten, svårigheten att koncentrera sig etc. Det var ju candidan som kom först, och förosakade deras lidande. Sen blir det en ond cirkel, med tex alla antibiotikakurer mot än det ena o det andra. Ingen läkare har upplyst oss om de biverkningar som medföljer. För dom vet inte.

Anmäl
2010-01-31 12:14 #22 av: nr-9

Det är hemskt och tragiskt att det funderar så i sjukvården. Jag har bollats omkring rätt länge nu och nej, läkarna vet ingenting. De remitterar en vidare till en specialist som skriver ut något som ska lindra ett obskyrt symtom utan att ens fundera över vad problemen kommit ifrån. (Och dessa preparat ställer till obalanser och ger biverkningar som man får ta ännu mer medicin för).

Anmäl
2010-01-31 13:36 #23 av: [ngupa]

jag tror det grundläggs redan i fosterlivet... om mamma har candida överväxt så förs väl det över + att ju mer socker och vetemjöl mm som mamma äter förs väl även det över till fostret och så är cirkusen igång. Obestämd

sedan tippar jag att beroende på vilken genitisk svaghet man har sätter sig candida symtomen på olika sätt hos oss.

Anmäl
2010-01-31 15:57 #24 av: Voltaire

Det tror jag också, alltså i fosterlivet. Vil minnas att min mamma sa att vi också hade torsk som spädbarn. Vi är en svampfamilj, helt enkelt.

Anmäl
2010-01-31 17:13 #25 av: Bettan53

Ok

Jah tror att jag också har candida-överväxt.

Jag åt lite för mycket brie häromdsistens och blev jättedålig. Jag har haft problem länge med trötthet, astma, fibromyalgi och Chron. Jag har hoppat lite från och till med LCHF, men i höstas bestämde jag mig att nu får det bli konsekvens i det hela. På bara en månad blev mina Chronsprover mycket förbättrade Jag kommer inte ihåg vad provet heter. Jag tog provet i somras då låg det på 1400 enheter. Jag bestämde mig för LCHF i september och i oktober låg det på 400 enheter(hos en frisk person ska det ligga under 100). Så vad jag nu gar gjort är att jag har uteslutit alla mjölkprodukter,köpt kokosolja och börjat äta Dida och Fortodol(gurkmeja) igen. Så får jag se vad nästa steg blir. Jag ska på återbesök för Chron i sommar Och det skulle vara så skönt att ha normala provvärden då och kunna sluta med medicinering.

Anmäl
2010-02-01 21:20 #26 av: NellieW

Nu har jag börjat med kaprylsyra och oxymax. Har oxå slutat med kaffe! Det var hemskt, huvudvärk och en enorm trötthet. Jag skulle vilja att det var lite mer fart på magen, men hoppas det kommer.

Jag är uppväxt på flingor, mackor och skolmat. Skönt att ha mer kunskap nu och kunna göra bra val.

Jag var "i väggen" mellan 2001 och 2005, flyttade hem till mamma när jag var som sjukast och levde på pulvermos och chokladpudding. Hon fick inte i mig något annat. Ja, tänk, så blir det aldrig igen.

Anmäl
2010-02-04 12:51 #27 av: NellieW

Drog igång med dida igen igår kväll. Jag vill att det ska hända lite, att beläggningen på tungan ska minska, klådan i hårbotten lindras, muskelvärken gå över, magen sluta vara svullen mm.

Varför händer inget? Jag är mest trött och frustrerad. Vad kan jag mer göra? Ursäkta att jag klagar, hoppas komma med en roligare rapport snart.

Anmäl
2010-02-04 14:52 #28 av: Voltaire

Min hemska reaktion med illamående och lös grönvit avföring kom inte förrrän efter ca 5 dagar. Men jag kombinerade kaprylsyra med pauDarcodroppar, och hade mycket svår överväxt. Annars tar det mycket lång tid att rensa ut candida, jag åt en påse mandel i förrgår, ve mig aningslöse, och har haft hemska candidagaser igen och slemmig avföring. Då har jag gjort nästan 7 månaders diet med olika kosttillskott. Så jag blir väl aldrig mera bra, får va glad att jag numera kommer ihåg saker etc, tex telnummer, samt känner mig pigg. Men äta vad som helst verkar inte vara möjligt. Tex fick jag ju hemsk klåda efter ca tre månaders diet, candidan flyttar runt och försöker få fäste där den kan. Om den inte trivs i tarmen, flyttar den ut på huden, eller i håret etc.

Anmäl
2010-02-04 14:56 #29 av: [ngupa]

om man läser på scandlab deras svampskola 1 o 2 så förstår man vilken uthållighet svampen har... riktigt äcklig läsning faktiskt

Anmäl
2010-02-04 14:57 #30 av: [ngupa]

#28  du verkar veta mycket om detta, vad anser du om pressad citron, kakau och mjölksyrade grönsaker, kan de ingå i en candida diet?

Anmäl
2010-02-04 15:53 #31 av: Voltaire

Jag tror att det är som Peter Wilhelmsson skriver i sin bok, "Candida - vår tids folksjukdom", dvs flera grader av överväxt. Bara man själv kan veta (om man inte tar ett prov från tarmen) hur illa däran man är. Sen tar det väl längre tid ju längre tid man varit sjuk. Vid måttlig överväxt kan man säkert äta syrat , och citron. Men min terapeut tyckte att jag skulle vänta med det även efter ca 4 månader. Jag reagerar med sömnighet om jag ätit nåt jag inte tål, och med som sagt gaser. Man kan ju kolla. Tror jag ska prova citron. Menar du kakao? Jag undviker det också.

Anmäl
2010-02-05 06:51 #32 av: [ngupa]

japp menar kakau(pulver). tycker att jag måste ha en tsk i min äggmjölk....

då ryker citronen och syrat kål, inte för att jag ätit mkt...

men vad tror du om kakau?

Anmäl
2010-02-05 10:40 #33 av: Voltaire

Jag tror du kan äta måttligt av det du äter, om du inte reagerar på det. Mina allvarligaste problem ; minnesstörning, koncentrationsstörning, balans - och motorisk problematik, abnorm trötthet, smärtor etc är ju borta nu efter 7 månader. Men jag kan ändå inte äta vad som helst, för då kommer det ju tillbaka.

Mina barn fick till slut svampmedicin 2004, och dom blev ju bättre. Ändå har dom ju fått tillbaka svampen "omärkligt", den smyger sig på om man inte är försiktig. Tex antibiotikakurer, socker ja allt vad det finns. En gång candida - alltid candida är min erfarenhet. (Efter 11 år med problem)

Min första kamp med candida gjorde jag 2004, men det var så kontroversiellt då, så även jag trodde i mitt stilla sinne att det var nåt annat problem med oss. Barnläkare, gynekologer mötte mina frågor om candida i tarmen med förakt och helt avfärdande. Så vad skulle jag själv tro i min ensamhet?

Speciellt eftersom barnen också var sjuka, jag hade intrycket då att candida var en sexuellt överförbar sjukdom. Så jag uteslöt candida. Fokuserade istället på kräksjukan som ju härjar mer än någonsin. (Eftersom vi hade svåra illamåendeattacker) Det var inte förrän jag kom o tänka på "torsken" på mina spädbarns tungor, som jag insåg orsakerna med candida på oss alla.

Anmäl
2010-02-05 13:35 #34 av: Strumpan88

Jag har också candida. Fick det i samband med en antibiotikakur för 1,5 år sen. Det sitter i underlivet på mig. Och i magen antagligen. Jag gick till ungdomsmottagningen då för jag trodde att jag hade fått nån könssjukdom, men jag var frisk. Så jag undrade varför mina flytningar helt plötsligt blivit konstiga, men hon sa bara att allt var normalt. Jag var bara en aning röd i slemhinnorna. Nu, så här 1,5 år senare, har jag kommit på att i samband med detta så hade jag borrelia och åt penicillin mot det. För det gick verkligen över en natt, och sen dess har det aldrig varit bra där nere.

Jag har hört att det kan vara bra att dricka citronvatten för att rätta till ph-balansen. Är det fel eller? Jag har i alla fall provat det under perioder och då har jag upplevt att det blivit bättre. Ett gång hade jag till och med normala flytningar, så som jag minns att de ska vara. Men det var bara i två dagar.

Jag försöker att äta enligt lchf för att bli av med möget, och det blir bättre när jag inte äter kolhydrater. Men jag står inte ut så länge och suget tar över. Jag vet att det är en av svampens överlevnadsstrategier, att göra så man får enormt sötsug, men jag har aldrig lyckats stå emot det.

Jag verkar inte vara lika drabbad som en del av er andra här, för mig är det mest psykologiskt eftersom jag inte kan ha sex utan att det börjar svida. Låter jag bli att ha sex så har jag egentligen inga besvär, utom konstiga flytningar och uppblåst mage.

Anmäl
2010-02-05 13:44 #35 av: Aniara4

Jag tror citronvatten är mer för urinvägsinfektioner.

Att låta bli att ha sex känns ju inte som en hållbar lösning på problemet! Kanske kan du hitta något strategi för att "tända av" från sockret och ta dig igenom abstinensen?

Det finns receptfria krämer mot svamp på Apoteket (Canesten och Pevaryl), men många får överkänslighetsreaktioner på dem och får ännu värre klåda! Vagitorierna kan möjligen ge lite mindre besvär. Men det hjälper förstås bara underlivet och inte magen, och finns den kvar i magen får man oftast tillbaka svampen även i underlivet, eftersom tarmöppningen inte ligger så långt bort.

Det finns också tabletter som är mer effektiva, men då måste man träffa en gynekolog och få det på recept. Kan vara värt att försöka om man har mycket besvär.

 

Anmäl
2010-02-05 13:59 #36 av: Strumpan88

Aniara4, tack för svar!

Jag har provat alla möjliga krämer och vagitorier. Det är bra i nån dag efter behandlingen, men sen kommer det tillbaka igen. Jag tycker faktiskt att det funkar bättre med en tampong doppad i filmjök.

Min mamma hade samma besvär och hon gick till en gynekolog och fick tabletter. Hennes besvär försvann helt och jag tror inte det har kommit tillbaka. Hon har inte sagt något i alla fall. Så jag har tänkt på det, det känns helt klart som den bästa lösningen men att gå till gynekologen tar ju emot. Men jag får väl ta mig i kragen helt enkelt :)

Anmäl
2010-02-05 14:02 #37 av: Voltaire

Ta kaprylsyra eller kokosolja, då blir du nog bättre!

Jag tvättar svampig funktionshindrad tonåring med mjällschampo( ketokonazol) både i underlivet och över hela kroppen, det hjälper mot svamplukten och de vita skorven i öron etc. smörjer med kokosolja. Håller på en månad, sen får man väl ta en ny tvättkur om det kommer tillbaka. Sen tar vi som sagt kaprylsyra i tablettform, tror det är bättre än probiotika.

Förmodligen börjar svampöverväxt på hud och på yttre slemhinnor, så då är det dags att tänka på vad man äter. Som sagt, innan sötbegäret ( eller vinbegäret) blir omåttligt.

Anmäl
2010-02-11 14:01 #38 av: NellieW

Jag har börjat att må bättre Glad. Klådan i hårbotten har minskat lite och jag är piggare. Det har väl skett en liten utrensning. I dag har jag ont i halsen och nyser, undrar om det är gammal allergi som blommar upp, eller vad.

Jag saknar kaffe och 90% choklad. Säger till mig själv att jag får dricka kaffe imorgon. Har sagt det i ett par dagar nu...

Anmäl
2010-02-11 23:44 #39 av: cnidaria

Nu kör jag jättestrikt, inte en enda kolis! Dels för att komma ifrån en platå och dels för att röja bort lite svamp. Visserligen äter jag ägg, men det är lite delade meningar om de innehåller kolisar eller inte. Fast jag reagerar inte på dom iallafall - om det nu är några. Jag har minskat kolisarna, från kanske 20 till noll, på en vecka och nu inga alls i fyra dagar + periodisk fasta. Inget kli i hårbotten, tungan börjar se normal ut och så blev det världens utrensning från tarmen idag, vidrigt. Jag som trodde att jag inte hade så mycket kvar. Hur är det möjligt? Man blir så trött...

Om jag har svamp i nedre regionen, doppar jag tampongen i äppel-cidervinäger (utpädd med vatten, 1 äcv+9 vtn), det brukar hjälpa mej iallafall, trots att den är jäst!

Kaffet kan jag inte sluta med, det är först här jag läst att det skulle vara negativt. Hur?

Anmäl
2010-02-12 07:59 #40 av: [ngupa]

#39 jg upplever också samma sak, fast nu har skiteriet lugnat sig ( just nu bara ?). Klådan är väsentligt mindre nu.

Om jag ska sätta lite procent på det hela så är det ungefär så här- Vid lchf ätning runt 20-30% kolisar så är mina candida besvär borta till 50%

vid fakir är de borta till 75% och nu vid fakir OCH PF (periodisk fasta) är det borta till 90%.... jag kan märka en anings torrhet i trynet och en pyttelite klåda i öronen.

men skam den som ger sig, här fortsätts på den inslagna vägen...

Anmäl
2010-02-13 16:49 #41 av: NellieW

Har blivit jätteförkyld, minns inte när det hände senast. Kan det ha att göra med att candidan kräver så mycket av immunförsvaret att kroppen inte orkar riktigt?

 

Jag tycker även att magen känns trög, den är ju svullen så jag vet att det är mer som ska ut. Är lite trött på kokosfett...

Anmäl
2010-02-16 19:11 #42 av: NellieW

Det går bättre och bättre! Förkylningen är snart över, jag börjar bli piggare. Just nu äter jag Oxymax, Kaprylsyra, dida och rå vitlök. Funderar på att köpa Fortodol (med gurkmeja) och kanske aloe vera igen.

Nu har jag knappt tre veckor kvar på min fakir, ser fram emot att kunna äta en bit 90% choklad och ha lite crème fraîche i matlagningen.

Anmäl
2010-02-23 09:13 #43 av: NellieW

Är huvudvärk ett avgiftningssymtom?

Anmäl
2010-02-23 09:53 #44 av: Internettan

I många år har det funnits ett preparat mot candida, som sägs vara väldigt effektivt. (Sägs så av företaget själv måste jag förstås tillägga..) Men jag inte ingen aning om huruvida det verkligen är så eller ej. Det är Regnbågscentret som säljer det i alla fall.

http://www.regnbagscentret.se/pdcand.html

Anmäl
2010-03-04 11:17 #45 av: NellieW

Idag är näst sista dagen på min intensiva candidakamp. Sedan ska jag införa mjölkprodukter och 90% choklad igen. Jag orkar faktiskt inte vara så strikt i längden. Jag har i alla fall klarat det jag hade bestämt mig för; 9 veckor på fakir med lite grönsaker och avocado.

Jag har köpt Fortodol och MSM som jag ska testa ett tag nu. Jag klappar mig själv på axeln och säger: Väl kämpat med strikt kost, rå vitlök, kokosfett, aloe vera-juice, dida, kaprylsyra, oxymax och Pau d'Arco-te.

Anmäl
2011-01-06 23:04 #46 av: gluffgluff

En gammal tråd, men jag undrar hur det gick för dig (er?) i längden.

Jag har problem med lite mjälleksem och eksem vid andalöppningen. Det är ganska okej om jag smörjer med kokosfett (och mycket bättre med LCHF än innan), men jag har ändå fått nog. Jag äter just nu en penicillinkur, och vill gärna undvika att det blir mer kalabalik i kroppen än nödvändigt efteråt.

Så i januari tänkte jag äta fisk, kött, ägg, smör, kokosfett, hårdost och lite pressad citron/lime i vattnet. Förutom vatten kommer jag nog dricka både lite te och kaffe. Är det något som är heltokigt så jag inte behöver besvära mig?

Hur länge "måste" man hålla på? Om man blir av med sina symptom, måste man hålla ut en viss tid efteråt? Jag har ju ingen lust att leva vidare med bara ättlingar till de starkaste svamparna ur min uppsättning.

Anmäl
2011-01-07 00:19 #47 av: BarrelOfMonkeys

Kolloidalt silver avdödar virus, bakterier och svampar, tex candida, om man tar typ en tesked eller två om dagen. Läs mer om kolloidalt silver här.

#46 om du vill snabbt återställa tarmfloran efter en penicillinkur, så att du undviker kalabalik i kroppen kan du ta Symbioplex - ett medel som finns i de flesta hälsokostbutiker.

Lycka till allihop! :)


 

Anmäl
2011-01-07 22:32 #48 av: gluffgluff

#47: Tack för tipsen, men jag tänkte satsa på mat. Jag tänkte mig att äta sådan mat som inte är så beroende av den där tarmfloran ett tag, och hoppas att candidan inte har något att äta. Sedan, den 1 februari blir det surkål och filmjölk.

Anmäl
2011-01-07 23:03 #49 av: Camilla77

Jag hade svampinfektion oavbrutet i ungefär 10 år (14-24). Den blev bättre i samband med menstruationen men blossade upp strax därefter. Salvtabletterna man kan självmedicinera med hjälpte bara den aktuella månaden, sen kom det nästa månad igen som ett brev med posten. Jag trodde att det var så för alla, eller för de flesta. Det hade ju varit så med mig sen jag började att menstruera.

Gyn hänvisade varje gång jag frågade till de receptfria salvtabletterna (pevaryl?) och tjatade om syntetiska underkläder, olja och varma bad.

Min brytpunkt blev när min syster berättade typ samma historia för mig och att det finns en tablett mot svamp!! Jag krävde att få den medicinen (sporanox?) när jag gick till läkaren. Han skrev motvilligt ut den, sa att det var ett "rävgift" (att den var stark alltså). Den förstör cellväggarna för svampen.

Jag tog de tabletterna i några dagar och var sedan FRI!!! Fantastiskt. Underbart. Otroligt. Jag märker dock att om jag äter en penicillinkur så kommer det tillbaka igen. Så när jag måste äta penicillin så ber jag om sporanox på samma gång. Det brukar inte vara några problem. 

Anmäl
2011-01-07 23:06 #50 av: Camilla77

Tyvärr så har jag även bakteriell vaginos. Medicinen för bakteriell vaginos ger mig svampen åter. Så läkaren sa att jag fick välja, svamp eller vaginos..

Någon som vet något om det?

Anmäl
2011-01-16 22:01 #51 av: gluffgluff

Camilla77: Tack för tipset. Jag försökte fiska efter svampdödande när jag fick antibiotikan utskriven, men hon pratade bara om salvor. Jag ska se till att få det om eländet kommer tillbaka när jag börjar äta lite mer normalt. Jag har haft mina besvär i 20 år... ;-)

Nu har jag genomlidit halva månaden, och gud vad jag saknar mina grönsaker. Men mina svampsymptom är nästan fullständigt borta, trots den nyliga antibiotikakuren, så på något vis funkar det i alla fall. Och jag har lite hemgjord surkål som kommer att vara precis lagom klar till den 1 februari. Då blir det tillägg av bara grönsaker första veckan, sedan lite mjölkprodukter veckan efter. Och om jag vågar ett glas vin... Men mögelostarna får nog vara ett bra tag.

Anmäl
2011-01-17 15:02 #52 av: Miss-S

Passa pa att kopa tabletter for svamp nar ni ar utomlands. I UK kan de kopas utan recept over disk.

Anmäl
2011-01-18 08:38 #53 av: NellieW

Hej!

Skapa gärna en egen tråd, jag blir lite konfunderad när min tråd dyker upp. Då slipper folk läsa alla inlägg som har med mig att göra.

Önskar dig lycka till!

NellieW

Anmäl
2014-02-28 07:36 #54 av: Annazo

Så underbart att hitta en tråd om det helvetet man själv går igenom. Ingen i ens närhet förstår vad man pratar om. Man blir ensam och känner sig övergiven med sina symtom. Äntligen genom spotttestet fick jag verkligen bevis på att det som stör hela svalg, mag och tarm systemet tillsammans med brutal utmattning är Candidasvampen.
I sin iver att få hjälp har jag googlat på svalg. Magkatarr, magsår, inflammation i magmunnen. Tarmsjukdomar etc.
Massor av slem i svalget och irritation med vit och uppsvullen tunga. Enorma maysmältningsproblem. Att inte veta vad som stör gör att man får panik.
Har nu börjat med sträng diet för att svälta ut dessa parasiter. Tyvärr är de olika tillbud. En del skriver att det är okej att äta frukt och grönsaker. Andra säger att de är söta.
Jag skulle gärna vilja veta vad för symptom ni får när ni håller på med dieten. Om ni mår sämre fysiskt och vad ni känner i kroppen?

Anmäl
2014-02-28 08:26 #55 av: Mooniq

Jag äter lchf sen många år. Förra våren gick kroppen i krig och jag fick underlivssvamp. Började äta tillskott av MSM organiskt svavel som  hjälper till att dämpa ner Candidan. Sen hjälper MSM mot mycket annat oxå. Organiskt svavel har vi i våra kroppar/muskler, det finns i kött, fisk o grönsaker men förstörs vid tillagning. Läs på www.bravara.se de har en lång infoartikel om MSM eller läs min tråd MSM organiskt svavel - någon som provat? 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.