Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Hur är det egentligen med atkins advantage bar?

2010-03-28 16:15 #0 av: Anna82

Jo, jag undrar... någon gång ibland så äter jag en atkins advantage bar. Jag undrar bara om det egentligen är så få kolhydrater i dem. Det står ju att "netcarbs" bara är på ca 3-4 gr har jag för mig. Stämmer det? Är det dessa jag skall räkna? Jag fattar inte riktigt...

Anmäl
2010-03-28 16:46 #1 av: Fiana

De angivna netcarbsen är en sanning med modifikation - t ex räknas en del sockeralkoholer som visst har en på verkan inte in utan bör räknas in till viss del osv. Sen är de ju tyvärr fulla av skräp (kika på en långa innehållsförteckningen). Och tror även atikns "organisationen" medger att de kan ge stopp i viktnedgång och man kan prova att ta bort dem.

Med det sagt så äter jag en någon gång ibland också, generellt så funkar viktminskningen sämre om jag gör.

Sen kan du nog inte räkna så mycket "bättre" på dem än det angivna värdet - eventuellt kan du ta innehållet av sockeralkoholer (tror de står angivna) och lägga till ca hälften av det ovanpå det angivna netto carbsen för ett kolhydradsvärde lite närmare verkligheten.

Anmäl
2010-03-28 17:09 #2 av: Anna82

Tack! Jo, jag har läst innehållsförteckningen - den är hemsk..och hemskt lång:)

Jag köper den ibland om jag vet att jag måste ha med mig någonting i väskan eller om jag är sugen på godis. Men vad jag har för mig så stoppar den min viktminskning också (vet inte riktigt just nu då jag går upp på grund av graviditet)

Skall kolla mer noga på förpckningen nästa gång jag handlar den.

Anmäl
2010-03-28 18:40 #3 av: Fiana

Var i affären så jag kikade på en - det är 15 gram sockeralkoholer som inte är glycerin - av alla dessa verkar det vara bara maltitol (andra sötningsmedlet är sukralos som jag inte tror är en sockeralkohol) - maltitol är en av de "värre" när det gäller upptag och blodsocker påverkan och man ska tydligen räkna hälften av den - så lägg till 7 gram kolhydrater till totalt ca 10 för den med hasselnötter i iaf.

Anmäl
2010-03-28 19:04 #4 av: Anna82

Tack Fiana, vad snäll du är! Då har jag lite koll. Bra!

Anmäl
2010-03-28 19:41 #5 av: Zepp

Sukralos är ett klorerat kolväte.. låter mumma för kroppen!?

Har oxå testat baren.. kan inte vara så svårt att avstå ifrån.. smakar fruktansvärt sött med en lätt bismak av.. metall!?

Varför är en lowcarbprodukt så himla söt??

Tror mer på att äta någon liten bit mörk choklad med vanligt socker.. gärna Lindts 85%.. den tillfredställer rätt mycket både vad gäller sött o godissmaken.. på en enstaka ruta!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2010-03-30 13:16 #6 av: Anna82

Min favorit är lindths 85% och den äter jag en ruta av då och då.

Ibland (1 gång /1-2 månad) tycker jag dock det är gott men någonting annat. Därför ville jag veta lite om atkins. Men det är inga fina grejer man stoppar i kroppen tyvärr;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.