Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Hälsovinster

finns det någon här som använder MSM

2010-06-17 18:34 #0 av: CasaRamon

Jag är inne på 2:a veckan med MSM och känner mej både svullen och lite illamående. Jag har läst en hel del om preparatet, om att det ger en utrensning i kroppen.Det är ju bra, men hur länge mår man så här illa? Finns det någon här som har erfarenhet om detta? Man börjar 1:a veckan med ett kryddmått i vatten, ökar sedan till två kryddmått. Jag har läst att MSM är bra mot bl.a. håravfall + mycket annat. Började tappa hår efter 7 mån. med LCHF.

Anmäl
2010-06-17 19:33 #1 av: MimLan

Håravfall efter kostomläggning är en trist, men naturlig, reaktion som en del råkar ut för. Stora omställningar påverkar.

Men det går över och växer sedan ut, så växer ditt hår ut nu skulle jag inte tro att det beror på MSM utan för att det var dags.

Anmäl
2010-06-17 21:01 #2 av: Zepp

Håravfall får man av bantning bland annat.. antagligen härlett till att det blir kraftiga hormoniella omsvängningar i kroppen.. LCHF är vad jag förstår inget undantag!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2010-06-17 22:57 #3 av: Chawa

Hej!

Jag har konstant tappat hår sedan början på 2000-talet och hittar inget som hjälper. Har provat massor. Som tur är hade jag väldigt tjockt hår från början men nu börjar det se rent av löjligt ut, särskilt eftersom jag har långt hår så snart blir det till att klippa det kort.

Provade MSM för ett år sedan och åt det i ca åtta månader men fick inte den önskade effekten på hårväxten (ingen alls)  och vad jag märkte inget annat heller. Det lät väldigt bra när man läste om preparatet och det skulle hjälpa mot ALLT. Antagligen var det för bra för att vara sant, i alla fall för min del.

Jag mådde inte illa av MSM men däremot blev det jordbävning i magen och diarre innan den hade vant sig och ändå så ökade jag dosen väldigt långsamt. Det var värst just  när jag höjde dosen i en eller två dagar sedan lugnade den ner sig tills det var dags för nästa doshöjning.

Vad jag däremot mådde illa av var när jag började med LCHF och hade ätit  mycket fett innan kroppen vande sig.

Ja det är min erfarenhet av MSM.

Lycka till!

Cool

Mvh Chawa

Anmäl
2010-06-17 23:05 #4 av: Zepp

http://www.tappahaaret.se/

 

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2010-06-18 15:02 #5 av: CasaRamon

Tack Zepp. Mycket att läsa om håravfall. Jag började tappa hår för ca 7 mån sedan, som jag har förstått beror på kostomläggningen till LCHF. Håravfallet börjar minska nu, så det lär bli bättre med tiden. Men då jag för en tid sedan läste om MSM och utrensning i kroppen så blev jag nyfiken att prova. Speciellt när jag läste vilka sjukdomsbilder som kan uppstå med svavelbrist. Som i mitt fall då: håravfall, sköra naglar, halsbränna, torr hy, artros och kramp i benen ibland. Så jag köpte detta pulver och har läst att man får biverkningar i början som just magproblem. Jag har ätit mycket värktabletter tidigare ( slutade med dom för ett halvår sedan, tack vare LCHF ) gifter som ju naturligtvis finns lagrade i kroppen, som ska ut. Jag tänker fortsätta med MSM i några dagar till, men om inte illamåendet och huvudvärken ger med sej så får jag sluta, tyvär.

Anmäl
2017-08-29 16:31 #6 av: julia11

Hej, har använt msm ca 3 veckor låg dos, men fått hård mage av det!!! Funderar om det är bra att använda vid högt blodtryck också..är så osäker på om jag kan fortsätta med det...har bara hört en som fått hård mage av det..

inte skoj inte alls....

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.