Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF - Problem

tappat hår?

2010-07-23 23:30 #0 av: Seglarina

hörde idag att en person som ätit LCHF i ca ett år börjat tappa hår. Nägon som varit med om det? eller hört?

Kanske ännu en skröna?

Anmäl
2010-07-24 00:08 #1 av: ulf-jansson

Det har inte med lchf att göra utan plötsliga kostomläggningar . Själv lyckades jag tappa håret under armarna efter en vecka då jag lyckades äta korv och mos på macken som frukost 5 dagar i rad (Tur att det inte var på huvudet annars hade jag stämt mostillverkaren :D )

Anmäl
2010-07-24 00:51 #2 av: Zepp

Det är rätt vanligt vid hastig viktnedgång över huvud taget, vid häftiga hormonilla omställningar o lite annat.. sk temporärt håravfall!

"Generellt fungerar hårsäckarna så att de först växer i några månader för att sedan gå i vila. När hårsäcken går i vila stannar den i växten och bidrar alltså inte längre till att håret växer. Av olika anledningar som till exempel sjukdom eller stress kan en stor del av håret gå i vila på en gång. Då kan det upplevas som ett kraftigt håravfall även om det handlar om naturliga processer som har kommit lite ur balans."

"Anledningen till tillfälligt håravfall kan vara sjukdom, järnbrist självsvält eller intensiva bantningsperioder. Det tillfälliga håravfallet kan även orsakas av medicin."

http://www.tappahaaret.se/Tillfaelligt_haaravfall.html

 

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2010-07-24 23:30 #3 av: JAUS

Äter du ordentligt? Näringsbrist kan leda till håravfall.

Anmäl
2010-07-25 00:05 #4 av: magmun

Drabbades, precis som många andra, själv av ökat hårafall ca 3 månader in i min nya kost. Men har nu efter ytterligare 6 månader tjockare och finare hår en någonsin.

 

Anmäl
2013-08-06 08:24 #5 av: Tina62


Har ätit enl LCHF i ca 6 månader och även jag började tappa hår vad jag märkte för ca 3 månader sedan. Tappar fortfarande hår får se om det lugnar sig. Avvaktar ett par månader till

Anmäl
2013-08-06 09:16 #6 av: Mozzarellan

Märkte att jag började tappa mer hår för ca 3 v sen, har ätit lchf i 6 månader.

Kan det vara för ensidig kost??

Har inte rasat i vikt utan minus 6 kg på 6 månader.

Kommer hårväxten tillbaka??

Alltså jag är inte på något sätt kal, men vid hårtvätt märker jag en markant skillnad samt i borsten.

Vid föning så finns även en massa fjun samt 3-4cm nya hår som syns....

Man brukar väl annars tappa går vid typ höst/vinter eller?

Anmäl
2013-08-06 09:35 #7 av: evion

jag har nyligen tappat en tredjedel av mitt hår efter ca 4 år på LCHF. Jag tror inte att det har ett dugg med LCHF att göra utan på att jag gått igenom ett väldigt psykiskt påfrestande period. Stress alltså, inte LCHF.

Har en kompis som också tappade extremt mycket hår för några år sedan pga stress. Hon gick igenom en väldigt jobbig separation och vips var håret borta.

Anmäl
2013-08-06 10:57 #8 av: nyborjare08

http://www.kostdoktorn.se/lchf/kostdoktorns-faq#tappahar


 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.