Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 59951 ggr
[akaron]
2010-07-16 18:33

Frysa blomkål?

Jag fick tag på färsk blomkål billigt och tänkte frysa denna. Kan jag frysa buketterna direkt eller ska jag förvälla dem först? Hur gör jag detta på enklaste sätt?

Annons:
MimLan
2010-07-16 18:42
#1

Googla på  "frysa blomkål" så får du svar direkt.

[akaron]
2010-07-16 19:00
#2

#1 Googla har jag redan gjort och hittar mest andra forumtrådar men inte specifik information om hur jag bäst gör. Tyvärr har jag dålig kökskumskap men prövar mig fram och ville ha lite tips på hur man gör lite mer exakt, om de ska läggas i kallt eller kokande vatten, hur länge, saltat eller ej, om de ska kylas av direkt eller inte.
Spelar kanske ingen roll om jag gör fel och får kasta alltihop, men det vore lite synd.

hemul
2010-07-16 19:23
#3

Kolla längst ner på den här sidan. Har inte testat, så jag garanterar inte att det är korrekt. Flört

http://www.recept.se/…

[akaron]
2010-07-16 19:32
#4

#3 jag ska testa det Glad

KarinSch
2010-07-16 20:08
#5

Dela i buketter, lägg i kokande vatten med lite salt, koka i 5 min, häll av vattnet och lägg  buketterna i kallt vatten. Frys in.

miss-chief
2010-07-17 12:17
#6

Kanske är jag försent på det.

Men gör som #5 förklarar. Lägg sedan buketterna på brickor i frysen. När de frusit till efter ett dygn kan du läggai burkar eller påsar. Då har du styckfrysta buketter och du kan ta fram så många du önskar.

Annons:
[akaron]
2010-07-17 12:58
#7

#6 tack för det tipset. Jag hann inte med att frysa in blomkålen igår utan den är fortfarande färsk och väntar i kylskåpet och skulle precis sätta igång.

Halvdansken
2010-07-17 21:29
#8

Varför ska man förvälla? Vad händer annars? Jag har aldrig fattat det, så 50 år som jag är.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

miss-chief
2010-07-18 10:31
#9

Om du fryser in en del grönsaker utan förvällning blir konsistensen trist. De feyser helt enkelt sönder.

[akaron]
2010-07-18 18:49
#10

Bra när man kan lära sig av andras erfareneter och bli lite klokare i köket också. Vissa "självklarheter" står ju inte i kokböckerna utan de förväntar sig en viss nivå och inte kompetta nybörjare. Jag är uppväxt på halv- eller helfabrikat mat och har aldrig fått lära mig laga någon mat i hemmet så jag har ägnat de 12 år jag bott hemifrån att försöka laga mer och mer mat själv och inte köpa färdigt. Nu lagar jag all min mat ifrån grunden (utom berarnaisesås) och i år har jag odlat egen dill och fryst in med mera.

Upp till toppen
Annons: