Annons:
Etikettmat-recept-på-färsrätter
Läst 16037 ggr
Ejvor
2010-09-13 10:20

Köttfärsgratäng

Hej, jag satte ihop en god köttfärsgratäng som väl måste kvala in som LCHF? I botten på en form lade jag en köttfärsröra på 500 g blandfärs stekt med en tärnad tomat, två pressade vitlöksklyftor och 100 g riven ost och 0,5 dl grädde.

Sen täckte jag med ett sufflétäcke gjort på två hårt vispade äggvitor blandat med 1,5 dl creme fraiche och 1 msk fransk senap och satte in i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.

Hoppas någon annan vill prova för det var verkligen jättegott. Till exempel istället för lasagne.

Annons:
thomass
2010-09-13 10:40
#1

Låter gott,kanske har du vägarna förbi :-)

Rachix
2010-11-10 20:28
#2

Testade det idag. Verkligen supergott - det kommer jag att göra fler gånger. Tack!

Katti
2010-11-10 20:52
#3

Mmmm, låter både gott, enkelt och nyttigt. Precis som jag vill ha det Skrattande. Bokmärks!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

[Pennylane1]
2010-11-10 21:22
#4

ja det här låter smaskens!

Rachix
2010-11-10 22:28
#5

Glömde säga - det är ju verkligen bra också när man har äggvitor över efter att man gjort majonäs. Skrattande

XeZafir
2010-11-10 22:29
#6

Precis vad jag behövde! Detta ska jag prova imorgon! Ett stort bokmärke på detta. Skrattande

Annons:
Andina
2010-11-11 17:27
#7

Låter riktigt gott och mättande! 
Detta får det bli nästa gång jag köper köttfärs.
Slänger kanske ner lite småhackad fläsk/bacon också - brukar vara gott till köttfärs (dessutom tycker jag inte om fläskfärs, utan det blir bara nötfärs här hemma, så kan vara bra av den anledningen också).

Tack för receptet! 
Bokmärkt!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

[mia-38]
2011-02-12 09:45
#8

Tack…det ska jag testaSkrattande

zikzak
2011-02-12 10:12
#9

Tack för tipset! Skall testas i afton =)

glitterfisk
2011-02-12 15:20
#10

Smart att göra ett sufflétäcke på gratängen. Det ska testas här med!

Gia91an
2014-04-16 19:50
#11

kan man krydda täcket med något annat än senap? Sambon avskyr det nämligen!

kaisakavat
2014-04-16 20:20
#12

Du kan säkert krydda det med vad du vill, vad ni gillar. Bara salt och peppar. Eller örtkryddor. Eller chillipulver. Eller alltihopa. 🙂

Jag skulle kanske testa med basilika - funkar ju med köttfärsröra och tomat och skulle inte sabba äggsufflen, tycker jag.

En smaksak.

Gia91an
2014-04-16 20:48
#13

jag har aldrig smakat suffle innan, tog en knivsudd senap ändå och sen ost… :P Blir nog bra!

Annons:
Upp till toppen
Annons: