Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Mat - Recept på kötträtter

Långkokt högrev i ung

2010-12-08 08:32 #0 av: HeleneK

Här kommer ett tips på ett dundergott recept på högrev:

Högrev(så mycket som man vill ha)

Salt

Peppar

Rött vin

Gnid in köttet med salt och peppar, lägg i en ungsfast gryta och häll på Rött vin till hälften, lägg på ett lock, värm ugnen till 125 grader och sätt in köttet i 6 timmar, servera med en god bea och kokta gröna bönor och ett blomkålsmos.

 

 

Anmäl
2010-12-08 10:01 #1 av: Aniara4

Låter gott. Vi-butikerna har extrapris på högrev, så det kanske är ett bra tillfälle att testa!

Anmäl
2010-12-08 11:13 #2 av: nilu

Har gjort den där maträtten några gånger, läste receptet i ICA-tidningen Buffé i somras. Otroligt gott, köttet bara smälter i munnen, man behöver nästan inte tugga. Brukar äta rester av den till lunch med bara smör som tilltugg, vrålgott.

Har de senaste gångerna använt stekpåse, blir lite mindre söl i ugnen. Synd bara att det tar så lång tid, känns inte riktigt klimatsmart, även om jag använder gräsbeteskött köpt av en bonde här intill. Har köpt en tryckkokare och tänker försöka laga till det i den. Borde ta kortare tid i alla fall, hoppas bara det blir lika gott.

Anmäl
2010-12-08 11:32 #3 av: Chinilla

Om man skulle ta det i en gryta med lock istället. Hur länge kan det tänkas ta då?

Anmäl
2010-12-08 11:55 #4 av: HeleneK

Kan du inte sätta in grytan i ugnen då?

Anmäl
2010-12-08 12:00 #5 av: Chinilla

Nja det vet jag inte om den klarar. Är rätt rädd om den också. Men det borde väl funka lika bra att köra det i gryta på spisen som jag skrev. Jag brukar göra så med grytbitar. Låter det då stå 1-2 timmar. Det var mest tiden jag funderade över...

Anmäl
2010-12-08 12:20 #6 av: Sugiyama

Grejen är att det ska tillagas långsamt men man kan säkert ha svag värme på spisen också. Tänkte testa det med annat kokkött som jag har i frysen. Det låter gott.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.