Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som vill gå ner i vikt

Victoza

2010-11-22 20:11 #0 av: bummsan

Får vem som helst utan dabetes använda victoza el byetta?

För att gå ner i vikt?

Någon med erfarenhet?

Anmäl
2010-11-23 04:26 #1 av: yvonnel

Victoza? Vad är det?<

Anmäl
2010-11-23 06:54 #2 av: Tankergirl

Victoza information från läkemedelsverket, samt en lättare läst sida...Dina mediciner

Så med tanke på det tror jag inte att man får använda dessa om du inte har diabetes.

 

Anmäl
2010-11-23 15:09 #3 av: yvonnel

Snabbtitt på länken - dina mediciner - verkar ju definitivt mycket suspekt och ganska farligt, inte särkskilt trevligt heller med alla dessa biverkningar.

Det vill nog till att ha ett verkligt underbyggt behov för att utsätta sig för något sådant.

Anmäl
2019-06-08 22:18 #4 av: jorhall

Man kan få Victoza utskrivet för viktminskning om man inte har diabetes men får då stå för hella kostnaden själv ca 85 kr/dag. ganska mycket pengar.

Anmäl
2019-06-18 13:29 #5 av: Katti

Min man, som är diabetiker, fick Victoza utskrivet. Han mådde sjukt illa och hade svårt att äta i början. Trots det uteblev viktminskning... Flera månader höll han på, utan resultat.  Illamåendet gick över efter några veckor. Det var sjukt dyrt; 1500 betalade jag för ett uttag. Även om man inte står för hela kostnaden själv är det otroligt mycket för oss skattebetalare att bekosta tycker jag. Nu har han gått över till LCHF och har gått ner 6 kg på ett par månader Glad!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2019-06-25 21:24 #6 av: Zepp

Tror inte man får det utskrivet i Sverige ens om man betalar själv?

Iallafall, Viktoza/Byetta är en GLP1 agonist, dvs ett inkretinhormon, dvs en signalsubstans som utsöndras utav magen och skickar signal till bukspottkörteln att nu så är det ett skitlass med glukos på väg in, så börja spruta ut insulin innan det är försent!

Dvs det fungerar främst som en tidig aktivator för att höja insulin.. vissa diabetiker ha viss nytta utav detta.

Oså finns det andra sätt att slippa, typ dra ner drastiskt på kolhydraterna, då behövs inte längre lika mycket GLP-1 agonister, varken egna eller via spruta, dvs man får lov att välja.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2019-06-26 11:15 #7 av: hemul

Tror inte man får det utskrivet som bantningsmedel längre, men däremot som diabetesmedicin. Så har man diabetes och en flexibel läkare...


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.