LCHFkola?
Hej på er alla!!
Jag undrar om någon prövat att göra julgodis med sukrin.
Kola med sukrin,skulle de kunna gå tro?
Längtar efter just seg kola.
Något annat gott som någon provat kanske.
Juliga hälsningar/ Laila
Jag har just nu lite godis i kylen som jag gjort med sukrin. Hittade ett recept bak på chokladen, bytte ut sockret mot sukrin. Ska bli tryffel. Det smällte bra ihop allt. Skulle vart florsocker men jag hade vanligt sukrin som jag tog i morteln. Kan återkomma om det blir ok eller inte. Har även gjort choklad o jordnöts godis ur baka med lchf boken.
Min dotter skulle göra knäck, utan att säga något till mig då sockret var slut (duh, inte konstigt, socker ligger aldrig på inköpslistan) så tog hon sukrin i kombination givetvis med smöret sirapen och grädden. Den blev förvånansvärt bra! Men då är dilemmat; sirapen… Den är ju inte direkt kolhydratfri sas….
Hur mycket sirap?
Våra godisar blev jätte goda med sukrin :) Brukar inte äta godis, men testar lite recept inför julen.
Jag tror inte man får "kola-smaken" riktigt utan sirap, eller att det ens skulle koka ihop sig på samma vis utan sirap.
Så vill man ha den smaken är det nog bara att bita i det sura äpplet och välja om man tycker det är OK att fuska med det.
Tja, i det vanliga receptet är det
3 dl socker
3 dl ljus sirap
3 dl grädde
50-100 gram smör
Här bytte hon ut sockret mot sukrin…
Det GAR att gora kola utan sirap … genom att koka sirap av Maltitolpulver. Den ger samma effekt som vanlig sirap … och sa litet till, forstas :0( Maltitol maste man vara valdigt forsiktig med eftersom det oftast ger ordentlig diarrhea om man ater for mycket, vilket for en del bara behover vara tva bitar istallet for en :0(
Sukrin fungerar bra (har samma volym/konsistens som socker) att gora sotsaker med om man kommer ihag att det grovre ska losas upp helt i den smet man stoppar i den … eller man mal ner det till florsocker sa det loser lattare. Annars blir det ofta koncentrerade kristaller nar det kallnar. Jag fick det sa i mitt forsta forsok med sukrin for manga ar se'n. Det var cranberry sauce (snarlik lingon) … det blev fullt med kristaller som knastrade …
Daim? 😮
Det hör ju mest ihop med sommar, rent utav midsommar.. dvs en traditionell svensk husmanskost dvs Daimtårta!
På jul är det fläsk, ål, skinka och surkål/rödkål, sill, lutfisk, grisfötter som är tradition!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Prova med stevia om ni gillar det. Det fungerar nämligen som smakförstärkare till riktigt socker, så man kan ta en minimal mängd sirap och ändå få den rätta smaken. Har inte gjort godis, men olika slags geggor till tårtor och det har funkat för mig. T.ex. den här tårtan som består av en slags kolabottnar.
Menar du torrmjölk? Har inte hört att det går men det, men varför inte? Det går ju med kondenserad mjölk. Men det blir massor med mjölsocker.
Blir väl typ messmör?
Inte min favorit om man säger som så!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
LCHFBounty sötad med bara lite stevia tycker jag är jättegott. Funkar säkert med sikrin med
#14 Nej, det är det nog inte. Kondenserad mjölk är ju redan koncentrerad och sen reducerar du den ytterligare när du kokar den. Det är inte kolhydraterna som kokar bort…
Samma mängd socker för samma sötma!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Beror på hur mycket du reducerar. Det blir nog jämförbara mängder i den färdiga produkten.
Det är mycket i vanlig mjölk om du kokar ihop den så det blir ett segt gegg.
Men alltså, grejen är att vad du än koncentrerar, d.v.s. tar bort vatten, så blir ju halten av de ämnen de innehåller högre. Kokar man ihop (eller koncentrerar på annat sätt) t.ex. 1 liter mjölk så det bara återstår 1 dl innehåller det så klart 10 ggr så hög halt av laktos, protein och fett än vad det gjorde från början. Allt utom vattnet är ju kvar. Så i den teoretiska declitern är det alltså 50 gram socker, lika mycket som i en liter mjölk.