Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

LCHFkola?

2010-12-04 18:48 #0 av: ellamaja

Hej på er alla!!

Jag undrar om någon prövat att göra julgodis med sukrin.

Kola med sukrin,skulle de kunna gå tro?

Längtar efter just seg kola.

Något annat gott som någon provat kanske.

 

Juliga hälsningar/ Laila

Anmäl
2010-12-04 19:26 #1 av: smurfan37

Jag har just nu lite godis i kylen som jag gjort med sukrin. Hittade ett recept bak på chokladen, bytte ut sockret mot sukrin. Ska bli tryffel. Det smällte bra ihop allt. Skulle vart florsocker men jag hade vanligt sukrin som jag tog i morteln. Kan återkomma om det blir ok eller inte. Har även gjort choklad o jordnöts godis ur baka med lchf boken.

Anmäl
2010-12-04 19:40 #2 av: skogs-tolva

Min dotter skulle göra knäck, utan att säga något till mig då sockret var slut (duh, inte konstigt, socker ligger aldrig på inköpslistan) så tog hon sukrin i kombination givetvis med smöret sirapen och grädden. Den blev förvånansvärt bra! Men då är dilemmat; sirapen... Den är ju inte direkt kolhydratfri sas....

Anmäl
2010-12-04 19:45 #3 av: [stuxen]

Hur mycket sirap?

Anmäl
2010-12-04 20:25 #4 av: smurfan37

Våra godisar blev jätte goda med sukrin :) Brukar inte äta godis, men testar lite recept inför julen.

Anmäl
2010-12-04 20:29 #5 av: squeezetoy

Jag tror inte man får "kola-smaken" riktigt utan sirap, eller att det ens skulle koka ihop sig på samma vis utan sirap.

Så vill man ha den smaken är det nog bara att bita i det sura äpplet och välja om man tycker det är OK att fuska med det.

Anmäl
2010-12-05 15:12 #6 av: skogs-tolva

Tja, i det vanliga receptet är det

3 dl socker

3 dl ljus sirap

3 dl grädde

50-100 gram smör

Här bytte hon ut sockret mot sukrin...

Anmäl
2010-12-05 16:22 #7 av: gun92884

Det GAR att gora kola utan sirap ... genom att koka sirap av Maltitolpulver. Den ger samma effekt som vanlig sirap ... och sa litet till, forstas :0(  Maltitol maste man vara valdigt forsiktig med eftersom det oftast ger ordentlig diarrhea om man ater for mycket, vilket for en del bara behover vara tva bitar istallet for en :0(

Sukrin fungerar bra (har samma volym/konsistens som socker) att gora sotsaker med om man kommer ihag att det grovre ska losas upp helt i den smet man stoppar i den ... eller man mal ner det till florsocker sa det loser lattare. Annars blir det ofta koncentrerade kristaller nar det kallnar. Jag fick det sa i mitt forsta forsok med sukrin for manga ar se'n. Det var cranberry sauce (snarlik lingon) ... det blev fullt med kristaller som knastrade ...

Anmäl
2014-11-09 09:32 #8 av: Aleya

Vill putta upp denna tråden då det är snart jul.

Någon som löst detta med sirap?
Hittade nämligen ett recept på daim. Men vill också kunna äta daim till jul.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-11-09 12:43 #9 av: Zepp

Daim? Förskräckt

Det hör ju mest ihop med sommar, rent utav midsommar.. dvs en traditionell svensk husmanskost dvs Daimtårta!

På jul är det fläsk, ål, skinka och surkål/rödkål, sill, lutfisk, grisfötter som är tradition!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-11-09 12:50 #10 av: Aleya

#9 tänkte som godis till jul. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-11-09 16:05 #11 av: hemul

Prova med stevia om ni gillar det. Det fungerar nämligen som smakförstärkare till riktigt socker, så man kan ta en minimal mängd sirap och ändå få den rätta smaken. Har inte gjort godis, men olika slags geggor till tårtor och det har funkat för mig. T.ex. den här tårtan som består av en slags kolabottnar.

http://forum.fetbobba.net/index.php?topic=1104.0


Anmäl
2014-11-11 15:26 #12 av: Ylva-Li

Men, det här mjölkpulvret som man bara kokar upp som blir som kola? Borde inte det kunna vara ett substitut? 
Kommer inte ihåg vad det heter bara för det.
Det ska vara ren mjölk iaf, inget tillsatt socker.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-11-11 15:47 #13 av: hemul

Menar du torrmjölk? Har inte hört att det går men det, men varför inte? Det går ju med kondenserad mjölk. Men det blir massor med mjölsocker.


Anmäl
2014-11-11 17:27 #14 av: Ylva-Li

Ja precis, kondenserad mjölk kanske det är. Vet att jag såg nån bild på det för inte så länge sen. Det är ju förvisso lite kolhydrater iom mjölksockret. Men bättre än sirap och socker, tänkte jag. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-11-11 20:02 #15 av: Zepp

Blir väl typ messmör?

Inte min favorit om man säger som så!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-11-11 20:13 #16 av: Loria

LCHFBounty sötad med bara lite stevia tycker jag är jättegott. Funkar säkert med sikrin med

Anmäl
2014-11-13 16:00 #17 av: hemul

#14 Nej, det är det nog inte. Kondenserad mjölk är ju redan koncentrerad och sen reducerar du den ytterligare när du kokar den. Det  är inte kolhydraterna som kokar bort...


Anmäl
2014-11-14 19:41 #18 av: Ylva-Li

Nej, såklart det är kolhydrater i det. Men det kan väl inte vara lika mycket i som i sirap? 

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-11-14 19:54 #19 av: Zepp

Samma mängd socker för samma sötma!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2014-11-15 02:21 #20 av: hemul

Beror på hur mycket du reducerar. Det blir nog jämförbara mängder i den färdiga produkten.


Anmäl
2014-11-18 00:59 #21 av: Ylva-Li

Ah, är det alltså så mycket i kondenserad mjölk så är det ju rätt meningslöst.

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-11-18 17:30 #22 av: hemul

Det är mycket i vanlig mjölk om du kokar ihop den så det blir ett segt gegg.


Anmäl
2014-11-19 10:41 #23 av: Ylva-Li

Ja jag använder inte mjölk mer än i  matlagning, fast laktosfri, då jag är laktosintollerant. Så har inte sådär jättekoll känner jag. :)

//Ylva-Li 

 || Studio Li (foto) ||

Anmäl
2014-11-19 17:23 #24 av: hemul

Men alltså, grejen är att vad du än koncentrerar, d.v.s. tar bort vatten, så blir ju halten av de ämnen de innehåller högre. Kokar man ihop (eller koncentrerar på annat sätt) t.ex. 1 liter mjölk så det bara återstår 1 dl innehåller det så klart 10 ggr så hög halt av laktos, protein och fett än vad det gjorde från början. Allt utom vattnet är ju kvar. Så i den teoretiska declitern är det alltså 50 gram socker, lika mycket som i en liter mjölk.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.