Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Dvitamin i standard mjölk?

2011-01-05 23:15 #0 av: [stuxen]

Hej hur mycket dvitamin inehåller standardmjölk står 0 på mitt paktet, kan väll inte stämma?

Anmäl
2011-01-06 00:08 #1 av: [Pennylane1]

mellan- och lättmjölk är vitaminberikad så det kan nog stämma

Anmäl
2011-01-06 00:13 #2 av: matsmurfen

Min standard från Arla står det inget om D-vitamin på!

Anmäl
2011-01-06 00:48 #3 av: dufva

Det beror på vilket foder kossorna har fått sig till livs så det är nog tyvärr inga större mängder.

Det lilla som eventuellt finns tas dock upp bättre av kroppen pga att det är äkta D3-vitamin och att naturligt fett finns i bra omfattning i standardmjölken.

De "tunnare" varianterna är berikade (troligen med D2) och innehåller mindre fett så upptaget blir sämre än med de fullfeta sorterna.

Anmäl
2013-03-28 11:42 #4 av: Dicobayo

En väldigt gammal tråd, emn jag lägger in ett svar om det kanske är någon snubblar förbi här precis som jag.

Lätt- och mellanmjölk är D-vitamin"berikad", men med så försvinnande liten dos att man måste dricka uppemot 40 liter om dan för att få i sig vad som numera betraktas som en normal dagsdos.

Så jag skulle nog inte förlita mig på mjölken som min enda D-vitaminkälla... ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.