Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

hur gör man äggmjölk?

2011-01-13 01:10 #0 av: siran

har sett att många nämner äggmjölk lite här och där, men har inte riktigt sett ett fullt recept på det. hur exakt bär man sig åt? smakar det väldigt mkt ägg? det har jag ibland svårt för...

läste om någon som mixat ihop det med kaffe och kanel/kardemumma. hur funkar det?

kan man byta ut äggmjölken mot en hel måltid? står man sig på det?

tar gärna emot en massa tips på hur man bäst döljer eventuell äggsmak!

Anmäl
2011-01-13 01:16 #1 av: Fiana

Sök på siten så hittar du mängder med trådar om just det, typ hur många som helst. Det finns en "knapp" för det precis till höger om den för "skriv inlägg"

Anmäl
2011-01-13 01:22 #2 av: siran

tack! jag är ny som du kanske märker...

Anmäl
2011-01-15 17:30 #3 av: Annajasmin

Fick tips om lchfbutiken.se och där fanns ett recept på äggmjölk.

 

Mixa 2 ägg med 2 dl kokande vatten. Häll i 6 msk kokosfett (ekologist utan smak) Tillsätt sen 1,5 dl grädde och till sist kallt vatten så allt som allt blir 1 liter.

 

Förvara i kylskåp. Men gå in på sidan o kolla runt lite.

Anmäl
2011-01-15 17:52 #4 av: raphanus

Jag dricker äggmjölk med snabbkaffepulver och/eller pepparkakskryddor varje morgon, och på enbart det står jag mig fram till lunch. Det är en full måltid. Och den smakar inte äggigt heller.

Någon gång har jag gjort sellerisoppa på äggmjölk också.

Jag har aldrig provat kall äggmjölk eller äggmjölk som har stått, utan jag äter den alltid när den är varm och nygjord. Jag tycker inte att det är så svårt att göra, så det funkar bra.

Anmäl
2011-01-15 18:04 #5 av: [Pennylane1]

# 3 det där var ett recept på lattemjölk, att ha i kylen och som funkar att värma upp utan att koagulera, det är inte riktig äggmjölk som INTE innehåller någon grädde, det är tvärtom en ersättning för grädde.

Anmäl
2011-01-15 18:06 #6 av: [Pennylane1]

här är originaläggmjölkstråden

Anmäl
2011-01-15 19:33 #7 av: Annajasmin

#6 ok!

Anmäl
2011-01-15 20:47 #8 av: [Pennylane1]

och behöver du fler tips så finns ett fyrtiotal trådar till Flört

Anmäl
2012-01-20 17:41 #9 av: Seglarina

Hej på er

En fråga till om äggmjölk. Hur förvarar ni den om den inte går åt på en gång?

Det delar sig för mig så att det blir en hård kaka överst (Jag blandar smör och kokosfett 50/50) när jag har den i kylen. Sen är det svårt att få ihop den igen.

Anmäl
2012-01-20 18:34 #10 av: Aniara4

#9 Jag använder bara smör, så jag har inte det problemet...

Det är nog svårt att undvika att kokosfett stelnar i kylskåpet.

Anmäl
2012-01-20 18:47 #11 av: Tettan

Fast jag använder hälften av varje och har aldrig haft problemet att den stelnar i kylen...

Anmäl
2012-01-20 18:49 #12 av: Seglarina

#10 Smör stelnar ju också i kylskåpet.

Det är ju därför det är så farligt att äta.Glad

Anmäl
2012-01-20 19:43 #13 av: Ewa N

När jag gör äggmjölk använder jag bara smör, men innan jag dricker den eller häller den i kaffe tar jag en sked kokosfett i. Den stelnar inte i kylen för mig men delar sig i bland då rör jag om så blir den bra igen.

Så här gör jag:
Lägg ett ägg i en tillbringare gärna med lock
lägg en klick smör över
Häll på 1 dl kokande vatten samtidigt som du kör med mixerstav.
Det är viktigt att köra med mixerstaven samtidigt som man häller i vattnet. vispa tils den blir slät och skummar lite.
Förvaras i kylen.
Jag gör en sats varje morgon, men har haft den i kylen tre dagar.

Jag gör sällan på ett ägg men skrev ett grundrecept. Jag tar en dl vatten till varje ägg. smörmängden är en smakfråga man får prova sig fram.
Man kan smaksätta med vad man vill tex kanel, kummin, vanilin eller choklad, men i kaffe tycker jag natutrell är godast

Anmäl
2012-01-24 02:40 #14 av: magma

#12: ??

#0: Använder alltid enbart smör, aldrig cocosfett, och det stelnar ibland- men om jag vispar runt i det då och då under tiden det svalnar så blir det inga stelnade "klumpar". Brukar göra på ca 1 liter vatten i taget och spara i kylen något dygn eller två som mest. Till 1 liter vatten har jag 6 ägg och ca 100 gram smör och smaksätter med kakao och/eller snabbkaffe. Mitt enda problem är att min hud inte gillar äggmjölken, jag får ofelbart plitor runt munnen om jag dricker det frekvent... Gråter Gissar att det blir för mycket fett. Suck.

Anmäl
2012-02-01 15:26 #15 av: Seglarina

För den som eventuellt ifrågasätter att man ska ha osaltat smör till äggmjölken, Det ska man! Jag råkade precis ta fel när jag nu gjorde äggmjölk, det blev INTE gott. Så ta osaltat smör till din äggmjölk.

Anmäl
2012-02-01 17:11 #16 av: pavor-nocturnus

#14 skrivet av magma

I #12 så åsyftas en kommentar av Dr Oz där han säger att man får åderförkalkning/blodproppar/whatever av smör för att det är fast form i rumstemperatur, och därför är det så i kroppen också ;) Alltså smörbitar som flyter omkring och blockerar.

Anmäl
2012-02-01 22:04 #17 av: raphanus

#16 - Är verkligen 37 grader normal rumstemperatur?

Anmäl
2012-02-01 23:28 #18 av: Seglarina

#17 skrivet av raphanus

Jag vill inte ha så varmt i alla fall, men det är väl individuellt. Dr Oz kanske vill ha det så.Glad Fast då är ju smöret inte så fast längre iofs.Obestämd

Anmäl
2012-02-02 06:52 #19 av: Sammet1

#17 Nej, Dr Oz är givetvis växelvarm och håller oftast 20-22 grader i sina blodådror!

Anmäl
2012-02-02 12:53 #20 av: Seglarina

#19 skrivet av Sammet1

GladGivetvis, så är det förstås!

Anmäl
2012-02-03 11:12 #21 av: pavor-nocturnus

#17 skrivet av raphanus

Nej, det är det ju inte, och det var ju det som var hela poängen :D

Anmäl
2012-02-03 12:42 #22 av: raphanus

#21 - Aha. Jag känner inte den där Dr Oz. Han har alltså rumstemperatur i sin kropp.

Anmäl
2012-07-19 16:36 #23 av: [Pennylane1]

Var lite desperat nu, hade varken smör eller grädde hemma, och kaffesugen till max, men jag gillar det inte svart... så värst iallafall. Tog och körde en sats med ett ägg och en skvätt rapsolja. Smakade av,... lite frityrsmak över det hela... la i en smula sött för att det skulle bli mer gräddsmak, och i kaffet är det helt perfekt! What a relief!

Anmäl
2018-03-05 18:58 #24 av: berndt

Bara som "note to self":

när man blandar äggmjölk (tog upp en äldre sak för att testa) i sin bullet-maskin är det bättre att komma ihåg att locket har två lägen: den där det strittar omkring och den där det inte gör det.

Det vet jag nu.

Sen kan jag berätta att äggmjölk med smör i är ganska halt och tar en stund att tvätta bort från skåp och köksgolv.

bara så ni vet.Cool

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.