Annons:
Etikettmat-recept-på-ägg-ost-grönt-sidorätter-veg
Läst 22674 ggr
siran
2011-01-13 01:10

hur gör man äggmjölk?

har sett att många nämner äggmjölk lite här och där, men har inte riktigt sett ett fullt recept på det. hur exakt bär man sig åt? smakar det väldigt mkt ägg? det har jag ibland svårt för…

läste om någon som mixat ihop det med kaffe och kanel/kardemumma. hur funkar det?

kan man byta ut äggmjölken mot en hel måltid? står man sig på det?

tar gärna emot en massa tips på hur man bäst döljer eventuell äggsmak!

Annons:
Fiana
2011-01-13 01:16
#1

Sök på siten så hittar du mängder med trådar om just det, typ hur många som helst. Det finns en "knapp" för det precis till höger om den för "skriv inlägg"

siran
2011-01-13 01:22
#2

tack! jag är ny som du kanske märker…

Annajasmin
2011-01-15 17:30
#3

Fick tips om lchfbutiken.se och där fanns ett recept på äggmjölk.

Mixa 2 ägg med 2 dl kokande vatten. Häll i 6 msk kokosfett (ekologist utan smak) Tillsätt sen 1,5 dl grädde och till sist kallt vatten så allt som allt blir 1 liter.

Förvara i kylskåp. Men gå in på sidan o kolla runt lite.

raphanus
2011-01-15 17:52
#4

Jag dricker äggmjölk med snabbkaffepulver och/eller pepparkakskryddor varje morgon, och på enbart det står jag mig fram till lunch. Det är en full måltid. Och den smakar inte äggigt heller.

Någon gång har jag gjort sellerisoppa på äggmjölk också.

Jag har aldrig provat kall äggmjölk eller äggmjölk som har stått, utan jag äter den alltid när den är varm och nygjord. Jag tycker inte att det är så svårt att göra, så det funkar bra.

[Pennylane1]
2011-01-15 18:04
#5

# 3 det där var ett recept på lattemjölk, att ha i kylen och som funkar att värma upp utan att koagulera, det är inte riktig äggmjölk som INTE innehåller någon grädde, det är tvärtom en ersättning för grädde.

[Pennylane1]
2011-01-15 18:06
Annons:
Annajasmin
2011-01-15 19:33
#7

#6 ok!

[Pennylane1]
2011-01-15 20:47
#8

och behöver du fler tips så finns ett fyrtiotal trådar till Flört

Seglarina
2012-01-20 17:41
#9

Hej på er

En fråga till om äggmjölk. Hur förvarar ni den om den inte går åt på en gång?

Det delar sig för mig så att det blir en hård kaka överst (Jag blandar smör och kokosfett 50/50) när jag har den i kylen. Sen är det svårt att få ihop den igen.

Aniara4
2012-01-20 18:34
#10

#9 Jag använder bara smör, så jag har inte det problemet…

Det är nog svårt att undvika att kokosfett stelnar i kylskåpet.

Tettan
2012-01-20 18:47
#11

Fast jag använder hälften av varje och har aldrig haft problemet att den stelnar i kylen…

Seglarina
2012-01-20 18:49
#12

#10 Smör stelnar ju också i kylskåpet.

Det är ju därför det är så farligt att äta.Glad

Ewa N
2012-01-20 19:43
#13

När jag gör äggmjölk använder jag bara smör, men innan jag dricker den eller häller den i kaffe tar jag en sked kokosfett i. Den stelnar inte i kylen för mig men delar sig i bland då rör jag om så blir den bra igen.

Så här gör jag:
Lägg ett ägg i en tillbringare gärna med lock
lägg en klick smör över
Häll på 1 dl kokande vatten samtidigt som du kör med mixerstav.
Det är viktigt att köra med mixerstaven samtidigt som man häller i vattnet. vispa tils den blir slät och skummar lite.
Förvaras i kylen.
Jag gör en sats varje morgon, men har haft den i kylen tre dagar.

Jag gör sällan på ett ägg men skrev ett grundrecept. Jag tar en dl vatten till varje ägg. smörmängden är en smakfråga man får prova sig fram.
Man kan smaksätta med vad man vill tex kanel, kummin, vanilin eller choklad, men i kaffe tycker jag natutrell är godast

Annons:
magma
2012-01-24 02:40
#14

#12: ??

#0: Använder alltid enbart smör, aldrig cocosfett, och det stelnar ibland- men om jag vispar runt i det då och då under tiden det svalnar så blir det inga stelnade "klumpar". Brukar göra på ca 1 liter vatten i taget och spara i kylen något dygn eller två som mest. Till 1 liter vatten har jag 6 ägg och ca 100 gram smör och smaksätter med kakao och/eller snabbkaffe. Mitt enda problem är att min hud inte gillar äggmjölken, jag får ofelbart plitor runt munnen om jag dricker det frekvent… Gråter Gissar att det blir för mycket fett. Suck.

Seglarina
2012-02-01 15:26
#15

För den som eventuellt ifrågasätter att man ska ha osaltat smör till äggmjölken, Det ska man! Jag råkade precis ta fel när jag nu gjorde äggmjölk, det blev INTE gott. Så ta osaltat smör till din äggmjölk.

pavor-nocturnus
2012-02-01 17:11
#16

#14 skrivet av magma

I #12 så åsyftas en kommentar av Dr Oz där han säger att man får åderförkalkning/blodproppar/whatever av smör för att det är fast form i rumstemperatur, och därför är det så i kroppen också ;) Alltså smörbitar som flyter omkring och blockerar.

raphanus
2012-02-01 22:04
#17

#16 - Är verkligen 37 grader normal rumstemperatur?

Seglarina
2012-02-01 23:28
#18

#17 skrivet av raphanus

Jag vill inte ha så varmt i alla fall, men det är väl individuellt. Dr Oz kanske vill ha det så.Glad Fast då är ju smöret inte så fast längre iofs.Obestämd

Sammet1
2012-02-02 06:52
#19

#17 Nej, Dr Oz är givetvis växelvarm och håller oftast 20-22 grader i sina blodådror!

**Surface of Velvet
**Core of Steel

Seglarina
2012-02-02 12:53
#20

#19 skrivet av Sammet1

GladGivetvis, så är det förstås!

Annons:
pavor-nocturnus
2012-02-03 11:12
#21

#17 skrivet av raphanus

Nej, det är det ju inte, och det var ju det som var hela poängen :D

raphanus
2012-02-03 12:42
#22

#21 - Aha. Jag känner inte den där Dr Oz. Han har alltså rumstemperatur i sin kropp.

[Pennylane1]
2012-07-19 16:36
#23

Var lite desperat nu, hade varken smör eller grädde hemma, och kaffesugen till max, men jag gillar det inte svart… så värst iallafall. Tog och körde en sats med ett ägg och en skvätt rapsolja. Smakade av,… lite frityrsmak över det hela… la i en smula sött för att det skulle bli mer gräddsmak, och i kaffet är det helt perfekt! What a relief!

berndt
2018-03-05 18:58
#24

Bara som "note to self":

när man blandar äggmjölk (tog upp en äldre sak för att testa) i sin bullet-maskin är det bättre att komma ihåg att locket har två lägen: den där det strittar omkring och den där det inte gör det.

Det vet jag nu.

Sen kan jag berätta att äggmjölk med smör i är ganska halt och tar en stund att tvätta bort från skåp och köksgolv.

bara så ni vet.😎

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Zepp
2018-03-05 20:30
#25

#16

Prexis.. och jag har gjort vetenskapliga experiment på frukt och bröd, de smälter inte heller vid normal temperatur.. så de äter jag inte!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: