Annons:
Etikettallmänt-om-kost
Läst 45634 ggr
Margareta
2007-06-22, 21:51

GI-NOLL - Om starten på dagen

Sten Sture Skaldeman delar med sig ur ytterligare ett kaptiel från den nya boken "GI-N0ll". Den här gången handlar det om frukostar.

Att äta GI-NOll! till middag är enkelt. Det klarar de flesta. Lunchen är något svårare, särskilt för dem som äter den ute. Det säkraste är att ta med en lunchlåda hemifrån. Men det som ställer till problem inledningsvis är dagens första mål. De flesta som läser den här boken vill äta frukost, och då ska ni göra det. Frukosten är en trevlig start på dagen, precis som kaffet och morgontidningen.

Men vad ska vi äta, nu när vi äter GI-Noll!?

Jag får ofta höra från kvinnliga elever att de inte vill äta lagad mat på morgonen, och att de vill ha omväxling i kosten. Det är väldigt ovanligt att män framför sådana åsikter. Kanske är det därför som alla män lyckas, medan var fjärde kvinna inte lyckas så bra som hon tänkt? De som vill ha omväxling i kosten har ofta ätit yoghurt och müsli, och kanske en fullkornsmacka, i tio år eller mer. Av någon anledning kändes det inte enformigt. Men när de ska växla över till naturlig kost så växer tuggorna i munnen. Det är ett intressant fenomen. Boven är nog inte att den naturliga kosten är enformig, utan att den som provar på den egentligen inte vill byta kost. Det gäller alltså att hitta något om du kan äta på morgonen, något som du trivs med och som är lätt att variera.

Varför inte starta dagen med en sallad?

Tids nog kommer du fram till bräckt skinka och ägg. Det går lika fort att göra en matig sallad som att koka ett ägg. Och en sallad är långt bättre, och långt naturligare, än yoghurt och musli.

Ett par snabba sallader

Jag gillar en snabb tonfisksallad.

Så här gör jag:

 1. Jag blandar lite hackad lök, fransk senap och citron i en skål.
 2. Och så följer jag upp med konserverad tonfisk och en redig klick majonnäs.
 3. Vispa runt i 30 sekunder med en gaffel och salladen är klar!
  Vill man smaka av så kan man göra det, men det är knappast nödvändigt.
  Lite grov svartpeppar i så fall. Ibland tar jag dill, men för det mesta inte.
  Salladen kan ätas som den är eller byggas ut med hårdkokta ägg.

Utan ägg ger salladen 370 kcal och 3 g kolhydrat.

Ratiot är 1,45.

Då räknar jag med att du använder en halv burk tonfisk i olja. Tonfisk i vatten har ett katastrofalt uselt ratio.

Med ett ägg ger salladen 3,6 kolhydrater och med en näve sallad kommer du upp i 4,7 g kolhydrat. Men ratiot är fortfarande goda 1,24.

Snabb "tonfiskomelett"

Vill du äta tonfisk varm så går det nästan lika snabbt. Då fräser du den snabbt i en panna och rör ner ett par äggulor. Krydda efter smak och ät med en klick majonnäs. Det ger fina värden!

 1. En halv burk tonfisk
 2. 1 msk smör
 3.  2 äggulor
 4. 1 msk majonnäs

600 kcal och 0,2 g kolhydrat

Ratio: 2,3.

Makrill med lök och ägg

Vi bör äta makrill minst en gång i veckan. Förr hade jag alltid ett en trave burkar med makrill i tomatsås hemma. Det är billig och nyttig mat.

Jag rörde ihop en burk makrill med en halv hackad lök och några droppar citron.

Röran åt jag med kokta ägg.

I början bredde jag alltsammans på rallarhalvor. Det var på den tiden då jag hade svårt för att gå ner i vikt. När jag uteslöt brödet fick jag fart på viktminskningen. Det är tragiskt, eftersom jag gillar rallarhalvor.

En burk makrill, med lök, citron och två kokta ägg ger 350 kcal och 4,6 g kolhydrat.

Ratio: 0,7.

Tillför vi en rallarhalva (90 g) blir det 600 kalorier, 48(!) g kolhydrat och ett ratio på 0,34.

Att dessa 48 kolhydrater är långsamma hjälper inte, de omvandlas till socker lika fullt!

De ger blodsockerhöjning och därmed insulinutsöndring. (Vid det här laget vet du att insulin blockerar fettförbränningen.)

Snabb räk- och avocadosallad

Du har alltid avocado hemma. Du har alltid räkor i frysen och majonnäs i kylen. Du har citroner, och du har färdigkokta ägg. Vad väntar du på? Jag åt otroligt mycket räkor under min viktminskning. Inte så mycket på morgonen, då blev det mest bli bacon och ägg, men under dagen åt jag gärna räkor med tillbehör. Det viktigaste tillbehöret är majonnäs!

Räkor är mager mat och behöver kompletteras med majonnäs för att få ett godkänt ratio.

Så här gör du:

 • - Lägg upp en avocadohalva och ett skivat ägg.
 • - Komplettera med ett par dl tinade räkor (framtagna dagen innan).
 • - Droppa på citron.
 • - Klicka eller spritsa ut majonnäs.
 • - Kanske lite dill som dekoration?

Jag plockar samman denna sallad på mindre än en minut. Men jag fuskar med ägget. Jag knäcker det på mitten och gröper ur det med en sked. Det blir inte riktigt lika snyggt, men det ska ändå blandas i magen. Tar denna enkla sallad mer än två minuter att plocka samman är du långsam i fingrarna. Räkor är mager mat.

2 dl räkor innehåller 78 kalorier, mindre än 1 g kolhydrat och har ett ratio på nära noll.

Men med en msk majonnäs klättrar ratiot upp till 1,0.

Den som är gravt överviktig går ner bättre i vikt på räkor med majonnäs än på räkor utan majonnäs. Detta beror dels på att majonnäsen stimulerar fettförbränningen, dels på att måltiden ger längre mättnad och minskar risken för mellanmål. Mellanmål är ett hinder för viktminskning! Det enda problemet med majonnäs är att det är gjort på vegetabiliskt fett, animaliskt fett är nyttigare. Du kan förbättra balansen genom att blanda majonnäsen med creme fraiche. Så här ser ratiot ut för dessa enkla salladskomponenter;

 • - Räkor, ratio 0,06
 • - Ägg, ratio 0,76.
 • - 2 dl räkor, 1 msk majonnäs, ratio 1.0
 • - 2 dl räkor, 1 ägg, 1 msk majonnäs, ratio 0,95
 • - 2 dl räkor, 1 ägg, 1 avocadohalva, 1 msk majonnäs, 1 tsk citron, ratio 1,1

Salladen med avocado, ägg, räkor och majonnäs ger 422 kalorier och 4,4 kolhydrater. Med ett ratio på 1,1 är detta en utmärkt frukost. Lägger du till 1 msk creme fraiche får du ett tillskott av nyttigt, mättat fett. Då blir det 490 kalorier och 5 g kolhydrater. Ratio: 1,3.

Ännu snabbare räksallad

Den som vill få en snabb start på dagen lägger frysta räkor i kylskåpet dagen innan. Färdigkokta ägg har man självklart där. Det ska man alltid ha. Det kan verka överflödigt med ett recept på en sådan rätt, men människor skriver till mig och frågar om hur man kokar ägg. Kanske behöver de veta hur man skalar räkor också? Så här gör du en snabb och enkel räksallad:

 1. Du lägger ett par gröna blad på en tallrik och sprider ut ett skivat ägg lite elegant.
 2. På den fria ytan placerar du en hög med 3-5 dl räkor.
 3. Spritsa på majonnäs.
 4. Pryd det hela med en citronskiva och några dillkvistar.

Denna snabba och nyttiga frukost ger mellan 400 och 500 kcal. Det ingår ca 3 g kolhydrater och ratiot är på 0,6.

Snabbaste omeletten

 1. Sätt en stekpanna på spisen, lägg i en klick smör
 2. Slå ner 1 helt ägg och 2 äggulor
 3. Häll på en msk grädde
 4. Blanda med stekspaden, samla ihop omeletten och vänd
 5. Omeletten är klar!

Jag kryddar med citronpeppar och äter tillsammans med något kallt eller varmt. Denna snabba omelett passar till allt.

Enbart omelett har 340 kcal, 1,5 g kolhydrat och ett ratio på 1,9.

Med en burk makrill i tomatsås tillkommer det en kolhydrat. Skrapa bort det mesta av såsen! Den frukosten ger 500 kcal och ett ratio på 1,3.

Makrill är en vitaminbomb utan like. Här får vi 100 % av den viktiga vitamin D och 500 % av vitamin B12, den som alla veganer lider brist på. Jämför detta med om du äter 1 kg(!) kokt broccoli. Då får du 0 % vitamin B12 och 0 % vitamin D. Och då är broccoli ändå en av våra nyttigaste grönsaker…

Omeletten passar bra till bräckt rökt skinka. Det lagar du på samma gång. Med 100 g bräckt skinka blir det samma kaloriintag som med makrill, men ratiot sjunker till 1,0. Skinka är mager mat.

Bacon och ägg

Jag åt bacon och ägg nästan varje dag under min snabba viktminskning. Som frukost eller som lunch. Ibland blev det bräckt skinka eller en fläskkotlett, men för det mesta vanlig, översaltad bacon. Men saltet störde mig inte på den tiden. När min fru lagar frukost blir det ofta bacon och stekta ägg, jag föredrar baconomelett eller bacon och äggröra. Omelett och äggröra är ungefär samma sak när jag står vid spisen. Så gör jag baconomelett Jag steker bacon på måttlig värme. När den börjar bli klar slår jag på ett helt ägg och ett par äggulor. Och så en msk vispgrädde. Jag sänker värmen och rör om då och då i smeten medan omeletten stelnar.

Gör du omeletten på ett halvt paket bacon blir det ungefär 500 kalorier och 1,5 g kolhydrat. Ratio: 1,7

Ibland vill jag ha äggröra. Då steker jag skinka eller fläsk i en panna medan jag gör äggröra i en annan. Eller också äter jag äggröran till en rökt fiskbit eller till något annat som jag har spanat in.

Några kalla köttbullar med fetaost är ett utmärkt komplement. 100 g "fetabullar" och en liten äggröra ger knappt 600 kcal och 2,4 g kolhydrat. Ratio: 1,35.

Äggröra

Det är enkelt att göra äggröra.

 1. Sätt en tjockbottnad kastrull på en platta.
  Lägg i en smörklick.
  Låg värme.
 2. Knäck det antal ägg du behöver.
  Tillsätt salt och peppar och en skvätt vispgrädde.
  Vispa ett par tag och slå alltsammans i kastrullen.
 3. Rör om tills äggröran har rätt konsistens.
  Jag tar ett par tag med pepparkvarnen mot slutet.

En liten äggröra på 1 msk smör, 2 ägg och 1 msk vispgrädde ger 350 kcal och 1,6 g kolhydrat. Ratio: 2,0.

Den allra snabbaste frukosten

Min vanligaste frukost idag är att äta något från gårdagens middag. Vill du inte laga mat på morgonen är det ett utmärkt alternativ. Har du nyss lämnat en svensk näringsfri frukost på yoghurt, müsli och fullkornsbröd kan det vara ett långt steg att ta. Men om ett halvår kommer du att känna annorlunda. Du behöver inte driva på, kroppen tar hand om processen själv. När du äter en mer näringsriktig kost förändras alla smakpreferenser. Då börjar du gradvis att äta som människan är avsedd att äta. Då tappar dagens översockrade och översaltade mat sin tjusning. Låt denna förändring komma naturligt. Om ett halvår är du ute ur sockerdimman. Då kan du leva livet fullt ut.

Sten Sture

Relaterade länkar

Av: Skaldeman

 • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Skaldeman') "javascript:void top.ShowProfile('Skaldeman')")
 • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Skaldeman', 'Contact.aspx') "javascript:void top.ShowProfile('Skaldeman', 'Contact.aspx')")

Datum för publicering

 • 2007-06-22

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
magma
2007-06-22, 22:19
#1

Tackar! Har sparat i word och skrivit ut, så får det bli kvällslektyr:)

Mervi
2007-06-23, 11:16
#2

Tack för tipsen. Jag har inga svårigheter att äta frukost.  Men kul med nya tips.

Anterrabae
2007-06-23, 15:20
#3

Tack, tack.. vill ha boken NU! =)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Margareta
2007-06-23, 15:29
#4

Jo vi är nog några stycken som vill det… men vi kanske får mer här om vi är snälla…. Flört

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Anterrabae
2007-06-23, 15:30
#5

*ser ut som en liten ängel och är JÄTTESNÄLL*

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2007-06-23, 15:30
#6

hmm eller kanske en ganska stor ängel….

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Mervi
2007-06-23, 16:24
#7

Skrattande

magma
2007-06-23, 17:03
#8

Jag läste det igår som sänglektyr, och tack vare det åt jag makrill i tomatsås (med så lite tomatsås som möjligt:) till frukost med en majjo/cremerfraiche/äggröra till och inte enbart creme fraiche som tillbehör. Gott!! Saknade inte Mezen alls faktiskt.

Mervi
2007-06-23, 20:47
#9

Jag skall prova. Jag måste nog slänga ut "yoghuren" från min mathållning. Jag förstår inte varför jag gillar det så. Fundersam

Karin20
2007-06-24, 00:47
#10

Alltså, just så där tänkte jag i början. Ägg varje morgon, hur ska jag klara av det, inte någon som helst variation. Tidigare åt jag alltid en kopp kaffe med en fullkornsmacka och skinka.  Och det var ju verkligen varierat!.  Nu varierar jag som sjutton och inget är godare än kokta ägg med krämig äggula eller äggröra!  Och varianter finns ju hur mycket som helst av, eller hur!

//Karin

navarro
2007-06-26, 22:59
#11

Har haft problem med virus och datorn har varit svart sedan i fredags! Hade inte last detta forut, men det ar ju ett jattebra inlagg, som jag genast skall anvanda mig av. Imorgon blir det en tur till fiskaffaren for att inhandla makrill, tror namligen att det ar mindre kvalitetskontroll pa konserver har och jag tors inte anvanda makrill i tomatsas.

maxiq
2007-06-26, 23:09
#12

Makrill och tonfisk klassar jag som kattmat men bacon och ägg är mums!


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Gronstedt
2007-06-26, 23:26
#13

Säg inte det, Maxiq, min katt äter tomatsåsen först om han får välja. Å andra sidan äter han hellre pepparkakor än räkor, så han är kanske litet störd Skrattande.

Makrill i tomatsås i burk med inbyggd öppningsring är en perfekt lunchpatron, bara att stoppa i fickan/ryggsäcken/handsfacket och dra! Går till nöds att äta utan sked, om man inte är alltför rädd om kläderna. Trevligt att läsa att den fungerar i LCHF, de burkar jag har har inte kolhydratmängden angiven (som så mycket annat, det står bara fettinnehåll på allt, med större siffror ju mindre det är).

Annons:
maxiq
2007-06-27, 09:30
#14

Din katt är nog inte vaggad på rätt sätt, Gronstedt. ;-)

Själv föredrar jag att ha en ölkorv eller en helstekt älg i bakfickan som reseproviant!

Glad


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Gronstedt
2007-06-27, 11:34
#15

Nä, jag vet, Maxiq, jag hittade honom i ett soprum för 11 år sedan Räcka ut tungan.

Kan man inte låta älgen gå själv tills det är dags att äta?

maxiq
2007-06-27, 11:45
#16

Jo förvisso, men det blir så jobbigt att släpa med sig en engångsgrill i älgstorlek ifall man blir hungrig…


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Gronstedt
2007-06-27, 11:58
#17

Klövja den på älgen!

Har förresten inte alla på dina breddgrader gigantiska 40 år gamla pickuper, så man kan steka den på grenröret? Inga fördomar får man ha kvar …

maxiq
2007-06-27, 14:25
#18

På mina breddgrader bor vi fler än en person per kvadratkilometer och kör helt vanliga bilar men längre norrut så kanske… Ha kvar dina fördomar ett tag till du för säkerhets skull!

Flört


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Margareta
2007-06-27, 22:14
#19

Lite långt från ämnet men ändå ett underhållande sätt att hålla liv i tråden som handlar om boken GI-NOLL som inte ens har kommit ut i bokhandeln.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Gullilla
2007-07-08, 19:30
#20

Spännande SS med den nya boken och verkligen något att längta efter! Blir det nåt avsnitt som handlar om tok-tröga tarmar? Jag har nu använt mig av LCHF-kost i 10 mån och än har det inte blivit nån förbättring på det området, snarare tvärsom, (men det hindrar mig inte att fortsätta livet ut för i övrigt har allt bara blivit bättre och bättre)!

Ang. detta med frukost så har jag sällan någon lust för det förrän framåt lunchtid, men jag behöver äta p.g.a. min diabetes och brukar då starta dagen med en mugg kaffe med grädde och 2 st sockerbitsstora kokosfettsbitar! Jag får då den mättnad jag behöver fram till 13-tiden! Är det tillräckligt tro, eller är det det som gör att jag stannat av i viktminskningen sen ett halvär tillbaka?

Bättre att le än att vara le

 


 

Annons:
zeretki
2007-07-22, 13:09
#21

putt

sockerfri
2007-07-22, 19:13
#22

Åh, den här har jag missat! Vilka superbra tips, jag har gjort ett par små anteckningar och ser nu ännu mer fram emot att få läsa den nya boken. Jag ska köpa ett par extra böcker och ge bort i present till nära och kära Skrattande

supermoccine
2007-08-15, 15:28
#23

Frukosten är för mig jätteviktig. Väldigt viktigt att jag får i mig mycket protein även om jag inte kör LCHF. Brukar oftast göra en proteindrink med sojaprotein, bär och någon växtmjölk. Ibland med knäckemackor med jordnötsmör till (men nu hörde jag ryktas att jordnötter matar candida, så det kanske inte blir mer sånt). Ibland äter jag knäckemackor med ett tjockt lager hommos och lite gurkskivor. Ibland äter jag gårdagens mat, särskilt på helgen och särskilt om det är lasagne eller pizza (alltid med mycket protein och långsamma kolhydrater).

Har ännu inte testat "scrambled tofu" som är en så vanlig frukosträtt på andra sidan Atlanten, men det gör jag gärna och kan tänka mig att jag skulle må alldeles utomordentligt av.

Anterrabae
2007-08-15, 15:42
#24

#23 Nu vet jag att du är vegan och mår bra på det, så jag vill bara berätta lite hur jag reagerar…

Du nämnde candida.. Jag har märkt att på mig matar alla kolhydrater svampen (utom möjligen gröna grönsaker ovan jord om jag inte tar förmycket.) Även alla nötter och andra frön och bönor..

Så jag tror såhär, att om du inte triggar candidan av jordnötter just och det inte hänt tidigare så behöver du kanske inte oroa dig.. (så tänker jag)

Huvudskälet till att jag undviker jordnötter är för övrigt att det totaltriggar mitt sockersug. Tappar fullständigt fattningen.. *flinar*

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

NancyAlke
2007-08-15, 15:43
#25

#14-18  Förlåt om jag fortsätter urspårningen…  Men jag har en tam isbjörn som jag klövjar ölkorvarna på Flört

Jag har aldrig varit någon frukostätare, utan gärna knaprat frukt fram till lunch…Generad  Morgonaptiten är fortfarande klen, så min frukost består nu för tiden av ett glas proteindryck, ett halvt nötbröd med 0,5 cm smör och en kopp kaffe med grädde… Allt pytsas in inom loppet av en par timmar… sedan står jag mig till lunch.

Ägg och bacon till frukost var en av orsakerna till att jag bröt med Atkins för något år sedan.

Gunnilla
2007-08-15, 16:34
#26

Så bra att du anger både kcal- och kolhydratinnehåll, Sten Sture!

gamlingen
2007-10-22, 10:05
#27

Ä dålig på datorn(än) få se om detta kommer till Skaldeman som kommentar. Jo jag äter faktiskt så. Kanon och mätt ända till eftermiddan.avokado och räkor!Mums! Lika gott när som helst på dagen.

Annons:
gordii
2007-10-23, 00:41
#28

Jag kastade mig på telf och skickade ett sms till mamma,för att be henne köpa boken till mig,eftersom jag inte kan få den skickat utomlands…..

clajo
2007-11-07, 10:52
#29

Kan det vara så att kvinnor generellt är mer fettskrämda än män och att det är därför många kvinnor känner ett så starkt motstånd till lagad mat till frukost? Vi har ju blivit fostrade i att tycka att fett är osunt och äckligt. Det har ju för all del män också, men jag spekulerar bara… Men vi är också vanedjur, så det kan kännas "fel" att äta helt annorlunda, när vi hela livet ätit på ett visst sätt. När jag var i Kina fick jag wokade grönsaker och kött med diverse oljor på till frukost och det var ju helt normalt där…de hade ju aldrig ätit yoghurt och bröd…Skrattande

SaraO
2007-11-07, 12:17
#30

Kanske en  dum fråga, memn vad är RATIO?

Mervi
2007-11-07, 12:20
#31

Här är en tråd som handlar om ratio

Jag klarar inte av att förklara det själv.

Margareta
2007-11-07, 14:33
#32

Det står mycket i GI-noll! om ratio och han beskriver det väldigt lättfattligt.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Doc
2007-11-07, 15:15
#33

Nu blev jag ännu mer sugen på det exemplar av GI-noll! som jag beställt…

Mervi
2007-11-07, 15:29
#34

Jag vet hur han menar sedan jag läst boken men vågar mig inte på att förklara, kanske jag bara förvirrar.

Annons:
Besika
2007-11-07, 17:20
#35

Ska försöka…

Citerar ur GI-noll (som är så superbra LÄS DEN!!!) ;)

Nötfärs. 100 gram, innehåller 15 g fett och 20 g protein.

Dela fettet med proteinet, 15/20=0,75

Nötfärsens ratio är 0,75 och det är OK om du har ca 10 kg övervikt, men du behöver ett högre ratio om du har mer övervikt, ju högre desto bättre. Lägger du till en gräddsås så höjs ratiot…

Margareta
2007-11-07, 19:26
#36

Jag kan bidra med en formel för er som har koll på det.

Ju högre ratio dess bättre för viktminskning.

1,0 är minimum för mig själv - när det blir mindre tillsätter jag fett.

Fett [g] / (Protein [g]+Kolhydrater[g])

Eller enklare för den som inte gillar formler:

Fettmängden i gram skall vara minst lika stor (helst större) som summan av proteiner och kolhdyrater (båda i gram).

När vi pratar gram är det inte gram helt kött för proteinmängden (som VV räknar) utan den mängd rent protein som köttet innehåller. De flesta köttsorter ligger runt 20-22g protein /100g rent kött

Det blev säkert snurrigare för någon - men förhoppningsvis lättare för någon - eftersom vi alla är olika.

Min vänstra hjärnhalva fungerar betydligt bättre än den högra….Gråter

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

T-Wolf
2007-11-07, 19:58
#37

Ja GI-Noll går inte att vara utan..

clajo
2007-11-12, 17:15
#38

Så:  mer fett, ju fetare man är alltså?

[Borttaget]
[Borttaget]
2008-06-24, 13:09
#39

Inlägget är borttaget

Margareta
2009-01-12, 21:36
#40

En gammal tråd får liv igen

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

PrimaYvonne
2009-02-28, 14:30
#41

Hejsan, jag vet inte om det här är rätt ställe att ställa frågan om var tidigare avsnitt kan hittas.

Det står så här i början av artikeln "Sten Sture Skaldeman delar med sig ur ytterligare ett kaptiel…." Och då är jag ju så nyfiken att jag undrar var tidigare finns.

Nån som kan hjälpa mig?

//Yvonne, tämligen ny på detta

Annons:
Margareta
2009-03-22, 10:26
#42

Jag träffade Sten Sture i Västerås igår och det känns därför aktuellt att påminna om den här artikeln.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

molana
2009-03-22, 12:49
#43

Håller med Margareta !   En bra bok för både män och kvinnor som vill ändra sitt liv till det bättre.   Skrattande

helvete
2010-01-04, 14:32
#44

Nä, frukosten är inte problemet. Jag har böcker av dr Dahlqvist, Airam, Skaldeman, Litsfeldt, Atkins (puh). Frukost och lunch går bra, men kvällsmat…Då har jag tröttnat på den feta maten. Kvällarna, ssk om vintern ,är långa och SOCKERSUGET finns alltid.

Så vil nån skriva en bok om kvällsmat vore jag evigt tacksam.

Iansmamma
2010-01-04, 16:54
#45

Angående tonfisksalladen…har läst någonstans att det är bättre att köpa tonfisk i vatten och blanda i egen olja än att köpa tonfisk i olja. Kan tydligen vara rätt dålig olja i konserburken. Alltså inte härsken, utan av dålig sort.

Wtn3
2010-01-21, 20:08
#46

Ja, det är ofta väldigt omega 6-rik olja i tonfiskburkarna, så jag köper bara tonfisk i vatten. Fettet får jag från andra källor när det vankas tonfisk, t ex från majonnäs, eller om jag har det i en sallad kommer fettet från bacon, ost samt dressing baserad på olivolja.

majlis
2010-10-24, 16:32
#47

Några funderingar kring räkor.

Går det lika bra med konserverade som frysta?

Frossan
2010-11-28, 14:08
#48

Precis vad jag behövde höra, toppen tips!!!!FörvånadGlad

ska önska mig boken i julklapp Glad

Annons:
camsve09
2010-11-28, 16:18
#49

Många goda tips där!

Den tråden har jag missat tidigare.

Hanveden
2011-01-14, 17:44
#50

Gammal artikel men trots det aktuell…

mlchfh Cool .

Upp till toppen
Annons: