Etikettmat-jag-behöver-måltidstips
Läst 2787 ggr
JAUS
2009-03-12, 04:10

"Äggviteris" istället för ris

Bra sätt att ta tillvara på äggvitorna som blir över.

Vispa äggvitorna.

blanda i en lagom skätt grädde och lite salt.

Stek i smör under ständig omrörning till det har stelnat till grynig röra.

Serveras som tillbehör istället för ris.

nyborjare08
2009-03-12, 09:41
#1

Vilket bra tips, tack! Har just funderat på vad jag ska göra av alla vitor!

 

 

Maia
2009-03-12, 09:59
#2

Intressant!

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

rebens
2009-03-12, 10:05
#3

Måste testas. Brukar göra ostmaränger som jag har som godis.

buttercup
2009-03-12, 10:06
#4

smart :) jag brukar göra maränger XD

ett annat ris-alternativ är riven blomkål som man kör i micron ett par minuter! (utan vatten)

Andina
2009-03-12, 11:49
#5

Vilka kul idéer! Bokmärkt!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

nillisen
2009-03-12, 12:16
#6

Wow! Det här måste jag prova till helgen. Jag som i vanliga fall är en riktig risfanatiker.

Caena
2009-03-12, 23:32
#7

ha!! det där måste ja nog pröva!!

missaz
2009-03-12, 23:33
#8

Mycket smart tips! Ska testas!

JAUS
2009-09-28, 17:39
#9

Jag skulle, så här i efterhand vilja döpa om äggviteröra till äggviteris istället för att förtydliga användningsområdet. Kan någon med befogenhet ändra rubriken?

mikaelj
2009-09-28, 17:41
#10

Sådär?

JAUS
2009-09-28, 18:33
#11

Tackar!

Upp till toppen