Annons:
Etikettom-ifokus
Läst 22765 ggr
Margareta
8/4/11, 4:40 PM

KiF fyller 5 år

Tiden går fort när man har roligt. Kolhydrater iFokus fyller 5 år.

Till midsommar 2006 fick jag inloggningsuppgifterna till det forum här på iFokus som skulle heta Kolhydrater.

För er nytillkomna som inte var med då kan jag berätta att det var inte helt enkelt att övertyga iFokusledningen om att det skulle gå att driva ett sådant forum. Jag fick tala för min vara och försöka övertyga trots att jag inte hade en aning själv om det skulle fungera som jag tänkt.

**Bakgrund
**Jag var med på en e-postlista om lågkolhydratkost som hade några år på nacken. Vi var över 200 medlemmar och jag hoppades att några skulle välja att följa med till ett forum. Parallellt med e-postlistan började en del bloggar dyka upp. Annika Dahlqvists blogg var den med flest besökare. Inläggen där handlade ofta om nybörjarfrågor typ "Vad äter man till frukost?" och jag tänkte att alla dessa måste kunna få hjälp någon annanstans och att bjuda in dem till e-postlistan kändes omöjligt.

Jag var medlem här på iFokus och kom på idén att starta ett forum om lågkolhydratkost. LCHF-uttrycket fanns inte och det var inte självklart vad forumet skulle heta. Inom det som idag kallas LCHF fanns förutom Annika Dahlqvist redan aktiva som Sten Sture Skaldeman, Lars-Erik Litsfelt och Maria Tauson, alla med sin egen nisch när det gäller metoder och namn. Namnfrågan löste jag därför med Kolhydrater rätt och slätt - eftersom det till stor del handlar om hur vi skall undvika dem.

**Första sommaren
**Jag hann inte mer än skapa en enda rubrik förrän medlemmarna började ramla in. Först på plan var de som redan hade tillgång till iFokus genom att de var sajtvärdar eller Medarbetare någon annanstans. Frågar man min familj bodde jag inomhus vid en gammal dator den sommaren. Jag svarade på vartenda inlägg och jag skrev runt och försökte värva medlemmar och Medarbetare bland mina gamla internetlågkolhydratvänner. I slutet av juli 2006 var vi igång på riktigt och innan augusti 2006 var slut var vi uppemot 300 medlemmar. Det finns gamla trådar om medlemsutvecklingen i forumgruppen som heter "Om sajten".

**Störst på iFokus
**Jag är ingen tävlingsmänniska normalt, men visst var det roligt när jag redan våren 2007 insåg att Kolhydrater (KiF) var på väg att blir den största sajten på hela http://www.ifokus.se. Det kändes om inte annat som lite triumf eftersom det var lite trögt med entusiasmen från ledningen innan jag startade.

**Medarbetare
**Jag insåg ganska snart att man måste vara fler som bevakar ett forum som tenderar att växa så fort. Därför har jag anlitat ett gäng Medarbetare som har befogenhet att agera när det behövs. Tack och lov är det ingen betungande uppgift eftersom forumet har ryktet om sig att vara ovanligt städat och lugnt.

**Frågelådor
**Under åren har vi haft flera frågelådor. Just nu är ingen av dem så värst aktiv. Mest populär har nog "Fråga Doktorn" varit. Annika Dahlqvist var först att ta det ansvaret och hon avlöstes så småningom av en yngling som kallade sig Doc. Doc var under lång tid väldigt aktiv på många forum utan att ge sig till känna med namn. Jag frågade honom därför om han i sin presentation kunde skriva att han verkligen är läkare för att ge lite tyngd åt svaren.
Han svarade genast med både namn och var han arbetade.
Idag vet tiotusentals LCHF:are vem Andreas Eenfeldt från Karlstad är. Han besöker inte Kif lika ofta, men han är väldigt lättillgänglig för alla som vill nå honom på http://www.kostdoktorn.se

**15 000 medlemmar
**Våren 2011 passerade vi 15 000 medlemmar och även om långt ifrån alla är aktiva - så känns det helt otroligt fantastiskt. Min Medarbetare Maxiq förser oss med statistik.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
shamani
8/4/11, 5:00 PM
#1

Grattis! Det är ingen dålig sajt du har skapat! Vi är oerhört tacksamma för det du har gjort för oss. I allla fall är jag det. Glad

Tack! Kram!

magma
8/4/11, 8:00 PM
#2

Måste också få vara med och gratulera på ett hörn- det har verkligen varit en fantastisk utveckling! Skrattande Jag blev medlem i september 2006 (tror jag ) och sedan dess har så har det hänt otroligt mycket- både med kif och för LCHF i stort.

Margareta
8/4/11, 8:13 PM
#3

Tack!

Vi har 15 504 medlemmar just nu

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

korseett
8/4/11, 8:20 PM
#4

Grattis! Jag blev medlem i november 2006 under namnet 90kgaldrigmer och där har jag faktiskt inte hamnat igen. Jag fattade inte direkt hur iFokus var funtat och att det fanns fler sajter under varumärket så då fick jag byta namn till nuvarande. Jag googlade mig fram till den här sajten och hade inte varit inne på någon av de uppräknades hemsida förrän efter jag blev medlem här.

Det har varit otroligt roligt att se hur den här kosten har gått från ? hos flertalet till ! i stort sett hos gemene man. Den lämnar ju ingen oberörd direkt.

Tack Margareta och dina Medarbetare för att den här sajten finnsKyss

Mervi
8/4/11, 9:16 PM
#5

Grattis! helt fantastisk utveckling. Jag blev medlem bland dem första, den 11 juli 2006. Det har varit kul att få vara med.

Tack Margareta för att du startade Kolhydrater iFokus.Kyss

Brynhilde
8/4/11, 10:08 PM
#6

Grattis Margareta! och tack för ett mycket lyckat forum.Skrattande

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

Annons:
Pasi
8/4/11, 10:13 PM
#7

Grattis!
Jag tror jag blev hitlurad av "Saiva" nån gång i augusti 2006. På den tiden tyckte de flesta att man var knäpp, och höll på med farliga grejer - medan det nu är mer eller mindre accepterat att man inte alls dör av kolhydratbrist… man blir bara trögtänkt och frisk.Flört
Det har verkligen hänt mycket under dessa fem år!

[Columba]
8/4/11, 10:18 PM
#8

Grattis,grattis! Jag blev medlem för 2 år sedan. Hur jag hittade hit kommer jag inte ihåg. Denna sajt är en aldrig sinande källa av kunskap och erfarenhet som är till både nytta och nöje.

copia
8/4/11, 10:19 PM
#9

Grattis på Dagen!! Helt fantastiskt hur den här sajten har växt! Jag var oxå med då, när det startade den där sommaren för fem år sen. Känns som igår, ha,ha. Ett fantastiskt jobb du/ni har gjort..Kram

Effie
8/4/11, 11:07 PM
#10

Grattis säger jag också. Jag hittade hit från Annikas blogg; smög lite i början, men tyckte det verkade trevligt här, så jag blev medlem. Det var i februari 2007, och det fanns väl ca  750 medlemmar, vill jag minnas. Och jag är kvar. Det har varit intressant, och lärorikt, och mycket trevligt, och roligt, inte minst


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Margareta
8/4/11, 11:23 PM
#11

Tack för alla hälsningar och det är jätte roligt när ni skriver när, var och hur ni hittade hit.

Roligt är också att många av er har jag under åren haft förmånen att träffa i verkliga livet - nya vänner helt enkelt.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Lolivia
8/5/11, 1:25 AM
#12

Tack!! Hittade hit någon för någon månad sedan eftersom det mesta jag googlade om kost och hälsa gjorde att jag hamnade just här! =)

Känner mig väldigt tacksam över forumets existens och över de hjälpsamma personer som huserar här! =)

shamani
8/5/11, 3:16 AM
#13

Hm… jag tror jag googlade "fel" och sökte på kolhydater i stället för kalorier när jag skulle ta reda på något så jag hamnade här av…misstag! Tack och lov! Flört

Annons:
matsmurfen
8/5/11, 5:55 AM
#14

Grattis!

Maia
8/5/11, 7:50 AM
#15

Grattis!!!

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

greensis
8/5/11, 9:16 AM
#16

Grattis! Vilken framgångssaga!

Jag ramlade hit via e-postlistan LagKh och mina & Pers kontakter med Lars-Erik Litsfeldt som ledde till Annikas blogg som ledde till…

Så här ett antal år efteråt minns jag inte på rak arm när jag gick med (är sällan den första som ansluter sig) men det borde ha varit hösten 2007 eller våren 2008.

Fabricati diem, pvnc!

parsley
8/5/11, 9:44 AM
#17

Grattis till bästa sajten på internet! Kolhydrater i fokus är en positiv sajt som kan förändra livet till det bättre för människor. Hipp, hipp hurra!

gun92884
8/5/11, 1:11 PM
#18

Grattis till jubileet Glad

… maste ha varit en av de forsta men hade glomt bort nar jag gick med (2006 star det i statistiken) eftersom jag inte var inne sa ofta i borjan … hade svart att tappa 'listmentaliteten' …

Kom hit fran originallistan som jag hittade nar jag sokte uppgifter om svenskar som holl pa med lowcarb. Tror att den forsta personen jag hittade hette Berit … finns du har ocksa?

raphanus
8/5/11, 1:31 PM
#19

Grattis, KiF, och tack alla KiF:are för allt kul och all nytta jag har haft av er så här långt!

lizzzie86
8/5/11, 8:06 PM
#20

Grattis på 5-årsdagen, var vore jag utan KiF, vågar inte tänka tanken.Gick med sommarn 2006.

Annons:
Margareta
8/5/11, 8:17 PM
#21

#18 Gun: Berit startade vår lista men hon är inte aktiv inom LCHF vad jag vet. Hon skrev ju på listan nu i sommar att hon önskar att någon tar över.

-----

Vad kul det är med alla gamlingar som dyker upp och ger sig tillkänna och alltså på något vis är aktiva fortfarande! Kram på er och tack för att ni var så tappra i början när vi inte var så många!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

kråkan
8/5/11, 9:37 PM
#22

Grattis  från mig också!

Jag hittade hit via Annika D´s blogg som min syster hade läst om någonstans. Tror jag blev medlem i mitten av 2009 och känner det fortfarande lite som ett behov att kolla in "nyheterna" mest varje dag. Det är många trevliga personer som skriver här och delar med sig av sina kunskaper, det är väldigt bra.

Minorca
8/5/11, 9:50 PM
#23

Grattis från mej också!

Jag har varit med sedan feb 2008 och lärt mej väldigt mycket om kost och mycket annat också. Tyvärr försvinner mycket tid på forumet för det finns så mycket intressant att läsaGlad. KiF är nästan som kolhydrater, beroendeframkallande, att läsa de senaste inläggen på sidanFlört

LenaK63
8/5/11, 10:57 PM
#24

Grattis Margareta och alla dina medhjälpare. Tack för att ni finns.

Jag tror jag gick med i slutet på 2007.

Våren 2007 skickade en väninna i Stockholm en något använd veckotidning där Annika Dahlqvist intervjuades om hennes rekommendationer.  Tidningen låg och skräpade hos mig till hösten när vänninan kom på besök och vi började fundera över detta nya fenomen. Sedan köpte vi varsin liten bok som listar kolhydrater, fett, kalorier etc. i det mesta man kan äta. Den ligger i köket hos mig och används nästan dagligen.

Sedan november 2007 är jag dagligen inne här och läser, hämtar information och inspiration.

Margareta
8/5/11, 11:00 PM
#25

Tack Lena, det fick mig att inspireras till en kolhydrattabell över frukt och bär som är högaktuellt nu när affärerna dignar av nyplockad skörd.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Adur
8/6/11, 10:27 AM
#26

Jag hittade hit via Annikas blogg, vill jag minnas. Det var våren 2008. Jag registrerade mig kvickt och sedan dess har jag varit in i princip varje dag. Så värst mycket skriver jag inte, men jag läser desto mer. KiF har lärt mig allt. Glad

Andina
8/6/11, 12:23 PM
#27

Hipp Hipp Hurra!!!

Grattis på födelseda'n KIF och Grattis Margareta och alla medisar, samt icke att förglömma alla medlemmar - till en supersajt med härlig och positiv energi!

Själv hittade jag hit i januari 2009, höll till på iFokus, men hade inte upptäckt KiF förrän en bekant berättade om kosten och sajten.

Jättekul att KiF är den succé den är!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Annons:
LatMask
8/6/11, 5:00 PM
#28

Grattis Margareta och alla andra som kämpat på, det är ju fantastiskt med den utveckling KiF och hela LCHF-världen har fått!

Jag gick med i feb 2007. har ingen aning hur jag hittade hit, faktiskt. Är väl lite ökänd för mina tramstrådar, glömmer aldrig hur roligt vi hade i tråden "Vi kan väl BLI en sekt?" Nu känns det som om fler och fler i alla fall känner till LCHF och accepterar kosten, även om de inte äter den själva.

Andina
8/6/11, 5:08 PM
#29

#28 - Ja, den tråden glömmer jag aldrig, Latmask! Stora flinet bara jag tänker på den! (Fortsättningstråden del 2)

Och, ökänd har jag svårt att se att du skulle vara - tvärtom! Go'känd!!! Flört

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

sussie
8/6/11, 5:11 PM
#30

Jag har varit med nästan sen starten och är inne nästan varje dag för att se om jag kan lära mig mer eller ibland dela med mig av mina kunskaper/erfarenheter. Så ett stort GRATTIS till oss alla som hjälps åt i kampen mot ett friskare liv! Jag själv ser nämligen hälsan som viktigast vikten hör självklart till men för fortsatt bra hälsa så är ju kosten en förutsätning, det är inte en bantningskur att äta sig till hälsa och en vikt man kan må bra av. Vårat samhälle med galna ideal gör att väldigt många vill mer än en frisk kropp klara av. Våra modeller är ofta både retusherade och opererade.

kaisakavat
8/6/11, 5:32 PM
#31

Grattis Margareta!

Och grattis till oss alla - vad gjorde man utan KIF!? ObestämdSkrattande

shamani
8/6/11, 5:45 PM
#32

#31 Blev tjockare och sjukare… Flört

kaisakavat
8/6/11, 5:49 PM
#33

#32 ..och ensammare.. Gråter ..och fantasilösare.. Obestämd ..och rådlösare.. Skrikandes ..och tja..! Man kan ha KIF till väldigt mycket!! Skrattande

[Karro]
8/6/11, 6:42 PM
#34

Rätt bra idé det där med att starta Kif mamma :)

Annons:
Isa56
8/6/11, 7:55 PM
#35

Grattis Margaretha. Skrattande

Halkade in i december 2008, från Kostdoktorn. Jag hade blivit rådd att skippa potatis, ris, pasta och mjöl av den hjärtläkare som gjorde en kontroll på mig ett år efter en liten hjärtinfarkt.  Smiter fortfarande in och läser och blir lite klokare för varje gång. OskyldigObestämdTungan ute

"Vi kan bli en sekt" Ja jösses vad roligt vad vi hade i den. Sen hade vi ju evighettstråden "vem skriver sist" eller vad den nu hette, måste vara iFokus längsta tråd…Cool

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Andina
8/6/11, 8:07 PM
#36

#35 - Ja, Gud ja, Isa… "Den som skriver sist"… Tyvärr kan man numera "bara" se de 500 första inläggen…!
Om jag inte minns helt fel så innehöll den en bra bit mer än 3000 - tretusen!!!! - inlägg! Det tog eeevigheter att få upp hela tråden.

Vad nostalgisk jag blir! GråterGlad

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

[MargaretaA]
8/6/11, 8:14 PM
#37

Grattis!

Har varit medlem sedan januari i år och på kuppen gått ner 11 kg. Jag tror inte jag hade lyckats med det utan alla er här, så tusen tack till alla som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Nu ser jag fram emot att följa hur revolutionen fortsätter så att fler och fler återfår sin hälsa och snygga figur Skrattande

Isa56
8/6/11, 8:18 PM
#38

#36 Ja Andina över 3000 inlägg nåt, var det, vi var några få som klarade nedladdningen. och fick lite på huden av andra. Oskyldig Men den var rolig. Sen hade vi tråden med alla rim. Vad sjutton hette tråden?

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Andina
8/6/11, 8:39 PM
#39

#38 - Isa - Plötsligt försvann tråden, jag undrar vem som vann… ??? Tungan ute

Ja, det var full fart på poesin i Rimstugan!

Rimma på användarnamn

Rimma på användarnamn 2

Rimtråd 3

Och dessutom en massa härliga julklappsrim…

Vilken rulle det var på kuligheterna också - förutom all underbar information och kunskap. Jag är djupt imponerad av denna Folkhögskola!

Jag sitter bara och ler… Glad

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Andina
8/6/11, 8:42 PM
#40

Hittade Kuriosa- och Nostalgi-tråden också.

Jag kom bara till att KiF blev med 3000 medlemmar 2008-03-25.

Många nya och gamla go'a tips, råd, idéer och roligheter m m som finns i HögFettSkolan och KiF Folkuniversitetet! Maxiq redogör bl a tydligt och redigt om vilka matfetter man bör välja… Vi får veta vad som är minst resp mest nyttigt att äta… Första tråden om Äggmjölk! Och inte minst vår vi läsa vittnesutsagor om den härliga och positiva energin och stämningen på KiF! Och mycket annat…

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Isa56
8/6/11, 8:50 PM
#41

Andina jag vet inte vem som vann. Jag skrev sist, men sen kunde jag inte ladda den igen. Så jag förmodar någon annan klarade det. Tungan ute ja vilka minnen. Vad roligt vi hade.

*Du föddes vild. Låt ingen tämja dig. *😁👻

Annons:
MegN
8/7/11, 9:09 AM
#42

Ja, tiden går…! Jag var väl också med i det första gänget, eftersom jag "hängde" med Margareta på "netdoktor"-forumet och även e-postlistan. Minns inte exakt när jag blev medlem på iFokus, det enda datum som jag minns är när jag började med LCHF: den 18 juni 2005 (Hade precis sträckläst Skaldemans bok "Ät dig ner i vikt"). Struntade i alla mesiga råd om att "trappa ner"! Skar bort allt vad kolhydrater hette och mådde som #¤% i tre dagar…!

batman
8/7/11, 10:44 AM
#43

Började läsa på kif i mars -07. Då var det ca 800 medlemmar så man läste ALLT! Blev medlem i juni-07 då hade vi ökat till 1200!

Nu är vi så många så det är omöjligt att läsa allt. Man får gå på rubrikerna som fångar ens intresse. Lite synd iofs man missar säkert mycket intressant!

Tack för ett kanonbra Kif. Det är som ett jättestort uppslagsverk!  Glad

MegN
8/7/11, 4:58 PM
#44

Ja, särskilt alla recept är en skattsamling, tycker jag!

Karin20
8/7/11, 5:07 PM
#45

2006-07-31 blev jag medlem! Grattis Margareta som startade detta. Har alltså varit medlem i fem! år. Men hade ingen aning om att det var så nystartat.

Jag hade alldeles då sett Annika D på TV och gått in på hennes blogg för att försöka förstå mera om vad det handlade om. Hittade något som hette SSS-kost och begrep ännu mindre, Vad i fridens namn betyder SSS? Men med sökande hittades ju StenSture Skaldeman och lite mera sökande detta… Och här är jag nu

//Karin

greensis
8/7/11, 5:07 PM
#46

Det är nästan nästan värt att skriva en kokbok med namnet LCHF enl Kolhydrater i Fokus.

Den skulle bli bra, men nästan lika spretig och galen som Ska vi inte BLI en sekt-tråden? För att inte tala om tråden Man vet att man äter LCHF när..

Fabricati diem, pvnc!

Effie
8/7/11, 5:14 PM
#47

#46 En kokbok vore ju i alla fall möjligt. Jag funderade ett tag på "KiF:s samlade visdom" (för det vore en läsvärd bok!!) men det går ju bara inte…Rynkar på näsan


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Margareta
8/7/11, 5:55 PM
#48

Man vet att man äter LCHF när.. den tråden är nog trots allt den bästa eller? vi kanske skall ha en omröstning? tänk alla såna vi haft under åren om det ena tokiga efter det andra. Tack alla för gratulationer och glada tillrop. Jag känner mig både nöjd och stolt men mest förundrad, vem kunde ana?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
MissInAction
8/7/11, 6:38 PM
#49

Vad kul!! Stort grattis! Skrattande
För egen del är jag lite butter för att jag inte hittade hit förrän i våras! Men men, bättre sent än aldrig..


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

beefree67
8/7/11, 10:35 PM
#50

Stort Grattis!
Känns fint att vara med i gemenskapen och samhörigheten på denna sida. Hoppas på många fina år i samma positiva anda och uppmuntran.

Inger

jazza
8/8/11, 12:20 PM
#51

Måste också passa på att Gratulera !!!Skrattande

Blev medlem här i Augusti 2006

och det blev min räddning!!

Brynhilde
8/8/11, 12:34 PM
#52

Jag kommer inte ihåg exakt när jag blev medlem, men nån gång i början av 2007 var det. Jag hade läst på sajten länge innan jag registrerade mig.

Jag började med startfasen i GI 2006. Hälsan förbättrades och vikten började minska, men jag blev inte riktigt mätt och sockersuget var kvar. Tyckte det var alldeles för mycket grönsaker också.

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

Maj@ren
8/10/11, 10:19 AM
#53

Tack Margareta för ett fantastiskt folkhälsoarbete!

Jag har varit mycket på denna sida men blev först nu inspirerad att bli medlem! :-)

odezza
8/10/11, 7:57 PM
#54

Jag hittade hit i oktober 2006, om jag minns rätt. Tack Margareta, för att du hade dragit igång forumet då, det var som att hitta hem. Då hade jag ätit LCHF i 3 månader, och hade stort behov av att diskutera.

I början var jag väldigt aktiv här, nu har jag lugnat ner mig lite. Men jag är fortfarande aktiv LCHF:are i den meningen att jag fortfarande håller mig till den livsstilen.

"still lost in space and time"

anki1
8/17/11, 10:17 AM
#55

Den andra augusti -06 kom jag, på inbjudan från en medlem som inte längre finns här.Jag blev nr 200. Grattis till 15000 medlemmar. Jag var oxå mycket aktiv de första åren, sedan blev det mer sporadiskt. Via KIF hittade jag in på andra siter. som katter, hittekatter, fibromyalgi och trädgård. Katt siterna har jag lämnat då jag inte längre har någon katt.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Annons:
MegN
8/17/11, 11:46 AM
#56

#55 Å, det hade varit roligare om du hade kunnat skriva "fibromyalgi har jag lämnat då jag inte längre har fibro"…! Ursäkta…

anki1
8/17/11, 2:20 PM
#57

56, Ja det hade varit mycket bättre. Men det är som det är. Inte mycke att göra åt. Min trädgård, som ligger i Roslagen ( bor i Stockholm) ger mig lindring och en del energi. I framtiden hoppas jag att jag kan ha katt och kanske en liten hund. Ja kanske rentav flytta ut till Roslagen, Dock ej där jag har min trädgård. Utan en riktig med en liten stuga på. Tomten där jag har min trädgård hyr vi bara och vi får inte bygga, så vår husvagn står där.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

berndt
8/22/11, 4:28 PM
#58

Grattis grattis!

Varit med sedan ungefär 2009..faller av vägen ibland men börjar alltid ny resa med LCHF med att läsa här och uppmuntra mig!

Nu har LCHF tagit Norge och Sverige, och Finland är på god väg (karppaus). Återstår lilla Europa och sen USA; kolhydraterna förlovade land! Skrattande

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

[Thesoulforged]
8/26/11, 11:02 AM
#59

Härligt, ser särskilt i Stockholm att folk tagit åt sig av LCHF filosofin men även andra delar av landet. Grattis =)

Margareta
8/26/11, 12:47 PM
#60

#58 Vi är på god väg i USA redan - DietDoctor drar fram som en löpeld med stående ovationer efter föreläsningarna.

Jag är själv ett ögonvittne :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Andina
8/26/11, 1:07 PM
#61

#60 - Vad roligt, Margareta! Det visste jag inte! Hittade hans engelsspråkiga hemsida nu. Jättekul!

World - Here I come!

(Var har jag hållit hus på sistone…?)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

berndt
8/27/11, 7:56 AM
#62

#60 - jätteroligt; små ringar på vattnet ökar så småningom…

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Annons:
shamani
8/28/11, 4:08 PM
#63

#60 Tack för tipset! Nu har jag skickat en länk till en vännina i Ohio. Glad

gun92884
8/29/11, 1:26 PM
#64

#58

Var har han varit? Jag har inte sett nagra rubriker om LCHF eller DietDoctor mer an hos de gamla vanliga bloggarna som Jimmy Moore etc..,

Margareta
8/29/11, 4:46 PM
#65

Han föreläste bland läkare och vanliga i våras samt i LA nyligen. Tre ggr över Atlanten på samma år och med stora ovationer varje gång. Det sprider sig direkt efter både bland bloggar och framförallt på Twitter och Facebook.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

gun92884
8/29/11, 11:39 PM
#66

Kanske det men det maste na mer manniskor for det behovs spridas bland allmanheten och dar kanner valdigt fa till DietDoctor eller LCHF. Raden som ges officiellt ar fortfarande allt om lowfat och whole grains … och frukt i stora lass, forstas Rynkar på näsan

Far hoppas att det snart nar den allmanna publiken for detta ar vad Laura hade pa sin blog idag: 

http://lowcarbdiets.about.com/b/2011/08/25/check-out-these-obesity-maps.htm?nl=1

Margareta
8/30/11, 7:02 PM
#67

Så är det här i Sverige också Gun -

samma gamla råd om du vänder dig till vanliga ställen. Vårdcentraler och Apotek har till och med små bås där man kan gå in och väga/mäta sig och få råd om att äta fettsnålt och fruktrikt.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

ullebull
9/1/11, 10:23 PM
#68

Wow, Grattis på 5 årsdagen kif/Margareta

Vilken tur att jag hittade hit våren/sommaren 2007, det räddade i princip mitt liv.

Bort med astma, eksem diabetes och mer än 30 kilo. Jag är så glad över att sajten finns, läser så mycket jag hinner och kämpar på så gott det går med resten av kilona.

Kämpa på alla och tack än en gång för ert arbete med sajten.

Margareta
9/2/11, 10:20 AM
#69

Tänk vad tiden går ullebull och tänkt att det var du som sen myntade Kostdoktorn - för visst var det så?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Jennix
9/2/11, 4:22 PM
#70

Stort grattis till framför allt MARGARETA! Glad Tänk så fort tiden går och så mycket som har hänt.

Jag trodde nog aldrig att det skulle bli så stort som det är idag, men heller inte att vi skulle få så mycket aggressiva angrepp som vi får idag - både när det handlar om hälsan, viktnedgången men också miljöpåverkan.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

ullebull
9/2/11, 11:09 PM
#71

Ja Margareta, det är riktigt, jag hjälpte Andreas/Doc med namnet kostdoktorn och tänk jag tycker det är ett perfekt namn för hans del, passar som hand i handske. En läkare med rätt inställning, otroligt roligt.

Kram än en gång och tack för att jag fått vara med i några år nu .

Vi växer så det knakar.. wow

Margareta
9/3/11, 9:43 AM
#72

#70 Tack :) #71 Vilken framgångssaga det blev

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

chapp
9/10/11, 8:15 PM
#73

Jag kom till "kiffen" nån gång under 2007… var inne ofta, ofta de första åren, nästan varje dag i början. Ville veta allting och ville ha koll på läget. Nu rullar det på liksom och man behöver inte lika mycket infomation och stöttning efter nästan fem år. Det roliga är att man numera kan läsa nästan lika mycket om lchf i vanliga media. Då, 2007, fanns inte lchf officiellt, mer än som någon obskyr diet/sekt.

Så tack Margareta och kul att du är kvar på din post efter 5 år! Och i tidningen… Repotaget om USA var bra.

Grodan
9/25/11, 3:14 PM
#74

Grattis kolhydrater-ifokus och Margareta! Kyss

Såg att det fanns en till sajt, fast på norska, det är helt otroligt att intresset är så högt och att sajten nästan blivit för stor för alla att rymmas i. Skrattande


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

gun92884
9/25/11, 3:42 PM
#75

#69

Kommer du ihag en som signerade sig som Olivia pa den gamla orginiallistan? Om jag inte laser fel sa har denna person gjort helt om … nar jag lagger in adressen till KiF sa far jag ocksa ett par andra forslag och en ar en blogg dar Olivia sager att fordelningen nu ar 80/10/10 … alltsa kolhydrater, protein och fett.

Upp till toppen
Annons: