Sparris
Sparris har lågt kolhydratinnehåll
Livsmedel
Mgd
kcal
Prot (g)
Kolh (g)
Fett (g)
Fib (g)
Sparris grön el vit
100
23,30
3,10
2,20
0,20
1,50
Lägg märke till proteininnehållet
Näringsinnehåll - Sparris
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Jag lindar bacon runt sparris och lägger på grillen
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Jag saglar, detta måste jag prova. TAck!
Margareta, det gör jag med och gott är det!
Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4
Sparris kan kan äta året runt, även om de färska är godast…
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Jag älskar både sparris och bacon, har gröna sparris i frysen, ska jag förkoka dom innan jag grillar dom, eller är det direkt på grillen som gäller?
Nu är det vår och dags att frossa i sparris.
Sparris är bra för oss eftersom det är mer protein än kolhydrater
Smörstekta med bacon runt eller proiscutto (stavas hur?)
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
En fantastisk maträtt ät sparrisrullader:
Rulla in sparrisar i skivad skinka eller kalkon och lägg i en ugnsform.
Blanda en röra av grädde, majonäs och riven ost. (Ser ut ungefär som lös risgrynsgröt) Häll detta över sparrisarna och ställ in i ugnen på 200 grader tills ytan ser lätt gyllenbrun ut.
Smakar sagolikt tillsammans med lite grönsallad, gurka och tomat (om man vill)
Jag grillar/steker mina gröna sparrisar och äter med bea eller någon god pate. Kryddar med flingsalt. Det allt som behövs. Inget kokande, går även bra att lägga direkt på grillen om man har oljat in dom först.
Jag äter sparrisen på klassiskt vis: Lättkokta med hollandaisesås och något tillbehör som ägg, rom eller kanske en köttbit.
Sparris får mig att längta till München… På våren serveras det sparris *överallt*, det går inte att undvika den. Sparris, bearnaise och schnitzel, mums!
Varför längta ända till Münschen när man kan åka till Gotland. Brukar passa på att köpa ett antal knippor när det är dags där. Jättegott.
MiaP, Gotland är nog jättetrevligt men jag har bott i München och trivdes jättebra. Ibland längtar jag tillbaka helt enkelt, även om jag mår bra här i Stockholm också…
Sautee' lite lätt i smör med vitlök. Topparna bara, mmm. Spara fötterna till soppa. Eller stuvning att ha på omelett.
Sparris är en favorit. Stek den baconlindad och servera med hemkokt bearnaisesås.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Jag steker sparris i smör några minuter på mellanvärme. Flingsalt och litet svartpeppar över dem. Någon näve riven ost och sedan en gnutta grädde så de får koka in. Hur gott som helst som tillbehör till kallskuret eller grillat.
Lite off topci här:
Konserverad sparris är jättebra att ge till hunden omman misstänker att den kan ha ätit något vasst. Trådarna lindar sig runt föremålet i magen och skyddar det på vägen ut. Gav min hund det senast förra veckan när hon tuggat sönder en hårborste.
Om föremålet nu inte är så farligt att man ska till veterinären då…
"You just have to belive…"