Jag fick gallstensanfall när jag åt dem, vågar mig inte på dem igen. Paranötter är också feta. Invandrar med torgstånd brukar sälja sådana skalade i plastpåsar.
Kokos reagerar jag på också även om det inte är så mkt... fast det är en kärna i en stenfrukt egentligen.
Jag reagerar på stenfrukter och kärnor till stenfrukter(kokos, mandel e.t.c.) + lite till ex. tomat. Men har det blivit ordentligt upphettat så går det bra. Utom hasselnötter, tyvärr...
Har inte tittat så jättenoga på innehållet i alla nötter men bara älskar den här nöten, kan bara inte sluta äta när jag väl börjat så jag håller mig borta från den så mycket jag kan.
Macadamianötter finns nu i lösvikt, samma pris som de andra nötterna(11-15 kr/hg). Det ska ju vara en så fantastiskt god nöt så jag köpte en påse och blev besviken, smakar sött och smöraktigt, paranötter och mandlar är mycket godare tycker jag.
I en tabell som Margareta har lagt ut så står det att macadamianötter har 4,6 g kolhydrat/100g. Här står det att samma nöt innehåller 13,38g kolhydrat/100g. Vilket är det som stämmer egentligen?
Jag köpte av dem i lösvikt, lyckligtvis bara lite för att de var verkligt dyra. Var tredje smakade härsket! Vilken besvikelse. Inte var de väl någon höjdare annars heller
lustigt att denna tråd puttades upp just nu, i går köpte jag så stora , saltade macadamia i en invandrarbutik. Vet inte priset riktigt för det framgåt inte av kvittot och jag frågade inte hur mycket det var... kunde ju vägt när jag kom hem...
Dom är stora som körsbär ungefär. Och supergoda... Har aldrig sett med skal, brukar köpa en burk på lidl men dom är hälften så små.
Jag fullkomligt älskar denna nöt. Vågar knappt köpa hem den för även för mig är det allt eller inget som gäller med den. Vill jag lyxa någon gång så köper jag en liten liten skvätt lösvikt och NJUTER. :-)
Jag älskar dessa nötter. Jag åt dem för första gången på Hawaii för ca 30 år sedan. Efter det har jag skickat efter dem därifrån innan man kunde köpa dem här i Sverige. Problemet är att jag kan äta hur mycket som helst. Nu bruka jag köpa dem på Lidl eller Tasty House
Många vill undvika jordnötter/jordnötsolja. Inte bra fettsyror om jag kommer ihåg rätt. Sen är ju inte jordnötter en nöt egentligen.. eller hur det nu var..
köpte en påse naturella Makadamianötter men huuaaaa så illa de smakade. Där till började direkt klia på läpparna. Så ni som är allargiska var försiktiga (jag är inte allergisk i vanliga fall mot nötter, mandel mm)
Jag provade för en månad sedan. Jättegoda, men - jag fick ruskigt ont i magen. Har inte hämtat mig ordentligt än. Är allergisk mot pollen och gräs så jag tror det blev nån korsreaktion.
Första gången jag åt dem tyckte jag inte att de var så goda men sen har jag köpt lite i lösvikt ibland för att de har lågt kh.värde till skillnad från jordnötter. Nu har jag vant mig vid smaken och tycker att de är goda. Jag maler dem också till mjöl och bakar muffins med det. Det blir kanonbra! Ingen bismak alls. Mandelmjöl ger ju en liten smak av mandel. Även om jag gillar mandel så vill jag inte att allt som jag bakar ska smaka mandel. Macadamianötterna behöver ju inte skalas heller, bara att köra i mandelkvarnen=vitt och fint mjöl. Inte dyrare än att köpa mandelmjöl med 3%kolh.
Har bakat med kokosmjöl ibland men det ger lätt magont. Antar att det är den stora fiberhalten.
Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.