Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Off topic - (OT) - Om sajten - Frågelåda - MinMat Hälsa Hälsovinster LCHF för nybörjare Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på osträtter och fett Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Övrigt
Allmänt om kost

Goda råd till nybörjare

2006-08-01 15:33 #0 av: Margareta

Sten Sture Skaldeman delar med sig av sina goda råd på Dr Annika Dahlqvists blogg. Med tillstånd publicerar vi det här.

Min erfarenhet från några tusen elever är att alla människor mår bra på fördelningen tre delar kött, en del fett samt några gröna blad för estetikens skull. På den kosten går överviktiga ner, underviktiga upp och normalviktiga behåller vikten.

Mätt som energiprocent är detta 20-75-5.

Detta är jägarens kost och den ger jägarens optimala hälsa. Men det är en ganska opraktisk kost i dagens samhälle. För den som har en normal insulinkänslighet är Lasse Wilsons fördelning ett bra alternativ. Äter man kolhydraterna i form av ovanjordgrönsaker, hemodlade traditionella rotfrukter, bär etc är man inne på samlarens kost. Den kosten är inte optimal för viktminskning, men den är nog lika hälsosam som jägarkosten.

För den som förstört sin insulinkänslighet är samlarkosten mindre bra. Själv går jag upp i vikt som ett skott om jag äter färska svenska bär. Men den är bara en minoritet som fungerar på det sättet. Jag har massor med elever som klarar en skål hallon med grädde utan att gå upp ett gram.

Vi är alla olika och vi har olika frihetsgrader. Men väldigt få människor kan bibehålla sin hälsa om de följer livsmedelsverkets rekommendationer.

Sten Sture

Skrivet av Sten Sture Skaldeman den 27 juli 2006 kl. 07:13
Webbplats: http://www.skaldeman.se #

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.