Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Stevia - ett naturligt sötningsmedel

2006-12-06 18:02 #0 av: Margareta

Stevia är en ört (Stevia rebaudiana) som tillhör krysantemum-släktet. Ur örten utvinns glycosider som är väldigt mycket sötare än socker.

 

Stevia
Stevia
När jag använder Stevia doserar jag pulvret genom att doppa en fuktig kniv i pulvret som jag sen "sköljer av" i det som skall sötas. Ibland får man se till att det verkligen blir ett litet lager, men kryddmått är ett STORT mått när det gäller Stevia.

 

Stevia har en frän smak förutom den söta, den skulle kunna jämföras med lite bitter anis (lakrits). Det är viktigt att inte överdosera för den som är känslig för den smaken.

Risken att man behåller sitt sötsug finns när man använder sötningsmedel.
Det påstås att Stevia inte är blodsockerhöjande, men var och en får prova sig fram som vanligt.

Läs gärna mer om Stevia och bilda en egen uppfattning. Jag vet tex ingenting om HUR det framställs och vilka processer som används.
Det finns mycket att googla fram, här några axplock:

Stevia - det hälsosamma alternativet till socker

Stevia - Glykemiskt index

Stevia - läs i Wikipedia

Stevia finns än så länge bara att köpa på Internet. Det finns säkert många köpställen men här är ett par:

http://www.stevia.se
http://www.steviabutiken.se


 

Livsmedelsverket har inte godkänt Stevia som livsmedel i Sverige, men de finns de som säger att socker inte heller skulle godkänts om det testats idag.


 
 Svar:
Stevia är en växt vars löv innehåller det söta ämnet steviosid. Steviosid är ca 300 ggr sötare än vanligt socker och används huvudsakligen i Japan och Sydamerika. I Japan konsumerar man inga mängder, och sötningsmedel används överhuvudtaget inte på samma sätt som i USA, Kanada och Europa t.ex. Om steviosid skulle tillsättas i en massa olika produkter kan det totala intaget innebära en toxisk risk, och därför agerar man hellre efter försiktighetsprincipen och väntar på fler studier som kan ge en säkrare riskbedömning. Camilla Thörnqvist, LivsmedelsSverige/SLU

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-12-06 19:38 #1 av: odezza

Tack Margareta för den upplysande artikeln! Ska kolla länkarna, men hinner inte just nu, ska iväg och spela trummor. Jag har aldrig testat stevia, men jag vet att några i trumgänget har gjort det, ska fråga vad dom tycker!

"still lost in space and time"

Anmäl
2006-12-06 19:47 #2 av: Chocolate

Jag har läst att 70% av allt som sötas i japan sötas med stevia, så där är det verkligen stort.

Något annat jag hört om varför det inte är godkännt här eller i USA är för att de stora sockerbolagen i USA är rädda för att stevia ska komma in på markanden så de har folk som bara arbetar för att smutskasta och förhala allt som har med godkännande av denna ört i rädsla för att förlora sötningsmarknaden. Europa vänder sig i först hande mot USA för att se hur det går med deras forsknings resultat och det jag hörde var att det blir svårt att få det godkännt i Sverige innan det har funnit mark i USA. Japanerna litar vi tydligen inte på.

Jag använder i alla fall stevia fast det är mycket små mängder.

För ett par sommrar sedan odlade vi egen stevia som vi torkade och använde.

Anmäl
2006-12-06 19:55 #3 av: hemul

Det är väl inte godkänt här för att socker- och sötningsindustrin lobbat emot det, kan man anta. Det var tidigare det enda gorkända sötningmedlet i läsk och sånt i Japan.

Förresten, jag tänkte i min outgrundliga godhet starta en liten provsmakningskedja. Många är nyfikna på stevia men drar sig p.g.a. priset. Det är så att jag har ett visst överskott. Jag har inte lust att skicka enskilda smakprov till en massa folk, men jag tänkte jag kunde skicka ett par skedar till en person. Den personen tar lite till sig själv och skickar resten vidare till nästa o.s.v. Är ni intresserade så haka på här:
http://43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-post-5296.html#5296


Anmäl
2006-12-06 20:13 #4 av: navarro

Jag gick in pa Wikipedias spanska avdelning och kom pa sötningmedel, dar borjade man med E-951 Aspartamo (jag vet ju inte om det heter sa pa svenska) och bekrev att det ar valdigt sott,men att det finns varningar om att det kan orsaka hjarntumorer, blindhet och konvultioner. Finns det nagon som protesterar mot detta eller hur ar det? Har finns det i massor av läsk typ light.Jag protesterar sjalv, genom att aldrig kopa nagon lask over huvud taget. Det ar en instinkt, som ar medfodd tror jag. Kanske har jag druckit 3 cocacola sammanlagt i livet och da raknar jag in de som varit i drinkar. Imorgon skall jag ga och leta efter stevia och aven efter frön, for att gora som du, Chocolate. Har i Granada finns den sista sockerrörsodlingen i Europa, men det ar snart slut med den med, eftersom det inte ar lonande. Man skordar med hjalp av åsnor, som bär stora lass till fabriken och sen tillverkar dom rom. Kanske det finns stevia, fastan jag aldrig har hort talas om det.

Anmäl
2006-12-06 22:44 #5 av: Pasi

När de skulle släppa aspartamen fri för användning i USA så var de väldigt tveksamma, vad jag förstår, pga att den ökar risken för hjärntumörer ganska mycket. I Sverige har jag aldrig hört nåt om att de var tveksamma!?
Nu har det visat sig en 15% ökning av hjärntumörer bland unga tjejer (tror det var så...!?) i USA...antagligen den generationen som är uppväxt med lightläsk.Fundersam

Anmäl
2006-12-07 09:46 #6 av: dufva

Jag hade den i kryddlandet för ett par år sen, och den är verkligen otroligt söt.

Risken för överdosering med äcklig sötma som följd är stor

Kanske kan den användas i små mängder och för att sätta guldkant på tillvaron ibland då man känner att en söt smak måste till

Är det nån som provat göra sylt på den??

Risken med den är väl att den kanske bidrar till att hålla en fast i sockerträsket, att man aldrig riktigt gör upp med sitt sockersug.. 

Anmäl
2006-12-07 11:39 #7 av: Chocolate

Dufva: Jag har både bakat och gjort sylt på den och det funkade utmärkt. Kladdkaka med stevia och pepparmyntsblad (mums). (Ska tilläggas att jag inte ätit det sen jag började med LCHF natutrligt vis). Men sylt måste man tillsätta lite extra pektin för att socker i sig gör att det tjocknar lite bättre men stevian har inte de egenskaperna. Jag har nog aldrig sötat så mycket att det känns lika sött som vanligt för det behövsliksom inte med stevian (har svårt att förklara det), kan vara så att det lätt blir äckelsött eller bismak och därför håller jag hellre ner sötningen. Jag föredrog mina blad framför det vita pullvret som jag köpt, kanske jag borde köpa det gröna pulvret istället. Nackdelen med det är att det smakar lite åt lakritshållet (torkade blad alltså), men det är ju mycket små mängder som behövs. Nu använder jag det bara i bland, jag känner inte att jag får sötsug av det men risken är att man hela tiden vänjer sig vid att det ska vara söt smak på allt och det tänker jag inte utsätta mig för.

Anmäl
2006-12-07 21:03 #8 av: hemul

Jag har gjort lingonsylt med stevia och gelatin istället för socker. Funkar jättebra. La även in rödbettor i veckan. Till dem tog jag även en liten mångd vanligt strösocker (<1 msk till 1 l lag). Har upptäckt att en pyttemängd socker "neutraliserar" steviasmaken. Användbart om frukten/grönsaken inte har så stark egensmak. Gör så till kålpudding också. Rör ut stevia och sådär 1/2 tsk råsocker i vatten och skvättar på. Det är till 4 portioner så det blir 0.5 g kh per portion från sockret, Det kan jag leva med och smaken blir precis som jag vill ha den.

Överdosering - jag tror det är därför en del tycker stevia är äckligt. Man ska inte försöka få det lika sött som vanlig sylt eller godis eller vad det är. Då blir smaken övermäktig. Men gör man det bara precis så sött att det funkar, då går det bra!


Anmäl
2006-12-08 12:12 #9 av: Mervi

Hemul: Det kanske jag gjort, fått i för mycket. Jag får ta och prova med mindre pyttemängder.Fl&ouml;rt

Anmäl
2006-12-08 13:11 #10 av: odezza

Den synpunkt jag fick då jag frågade i trumgruppen (komentar #1) var just den som kommit upp här... svårigheten att dosera! 

Jag undrar vilket som är lättast att dosera, i pulverform eller som extrakt... någon som vet?

"still lost in space and time"

Anmäl
2006-12-08 13:25 #11 av: Chocolate

Om man säger lite så tänker man (många, jag) ungefär som med sucketter där är en "pärla" är en sockerbit men i steviamängder så är det hutlöst mycket, som kanske 1 dl socker. Jag brukar doppa ner en udden av en kniv i stevian och skaka av och sedan doppa i det som ska sötas och så gör jag till rätt söttma infunnit sig (brukar inte behöva upprepa det många gånger ;-)). Så just doseringen är svår. Vanliga torkade pulvriserade steviablad blir inte så konsentrerade och därför är de lättare att dosera. Ju mer jag tänker på det så borde jag nog övergå helt till det i stället ;-)

Anmäl
2006-12-08 14:57 #12 av: Mervi

Om Stevia är ca 300 gånger sötare än socker så blir det minimala mängder för att motsvara ca 1 tsk socker, nästan omöjligt att räkna ut mängden. Man får göra som Margareta ta med en fuktat kniv och bara snudda vid stevian.

Anmäl
2006-12-08 22:57 #13 av: hemul

odezza - man kan lösa upp pulvret i vatten själv. Onödigt att köpa vatten!

Mervi - testa det där jag sa med bara en pyttemängd socker. Förut trodde jag att stevia passade så bra till frukt och bär p.g.a smaken i frukten. Nu tror jag faktiskt att det även beror på att där redan finns sötma. Det är så små mängder som behövs. Som sagt mindre än 1/2 tsk till 4 stora portioner kålpudding. 1/4 tsk skulle säkert funka det också. ;-)


Anmäl
2006-12-09 01:35 #14 av: odezza

Ja, det har du nog rätt i, hemul...

"still lost in space and time"

Anmäl
2006-12-09 09:55 #15 av: Mervi

Hemul: jag skall pröva ihop med lite socker. Tack!

Anmäl
2006-12-17 17:47 #16 av: bocco

Ikväll är det ett teveprogram om stevia.

SVT1 klockan 22.40.

Anmäl
2006-12-17 18:33 #17 av: odezza

Ja, och det krockar med en dokumentär om Grönland i tv2... och jag saknar inspelningsmöjligheter, då min video har pajat och jag inte har skaffat nytt... Skrikandes

"still lost in space and time"

Anmäl
2006-12-17 19:07 #18 av: bocco
Som tur är så lägger de förmodligen ut programmet på www.ur.se efter att det har sänts.
Anmäl
2006-12-18 11:02 #19 av: oldwolfie

det va mycket intressant   programmet  

Anmäl
2006-12-18 14:41 #20 av: odezza

Ska försöka se reprisen imorgon... är inte så kul med tv på nätet när man bara har modem... men tack för länken iallafall, bocco Glad

Programmet om Grönland var intressant, bl a tog man upp grönländarnas depressioner. Alkoholism och depression är ju något man har kunnat konstatera hos de flesta naturfolk, som har fått sin gamla kultur söndertrasad av "välmenade" civilisationsförsök. Jag kunde dock inte låta bli att tänka att kosten kanske också spelar en liten roll i det hela...  Fundersam

"still lost in space and time"

Anmäl
2006-12-19 09:37 #21 av: Chocolate

Jag spelade in programmet (tyckte det gick lite sent) så jag såg det i går. Kanonbra program, hoppas det det går bra att få stevia godkännt i Europa snart och att de inte är allt för mutade av sockerbolagen. Vore kul att smaka färdiga produkter som dom har i Japan och Kina. Den där yoghurten tex. Har någon gjort det som kanske semestrat där?

Anmäl
2006-12-19 19:19 #22 av: susanne.s

Har hört att man själv kan odla Stevia. Stämmer det?

Anmäl
2006-12-19 21:18 #23 av: magma

Jajamen! Inte för att jag har gjort det (ännu), men jag såg att Steviafrö finns med i Impectas frökatalog som damp ner i brevlådan häromveckan.

Anmäl
2006-12-19 22:53 #24 av: oldwolfie

ja det  stämmer  o  jag  har beställt nya  frön  mina  gamla  plantor e  slut  tror  dom e  ettåriga  bara  o  jag har  en liten burk  me torkade blad  som jag  använt sparsamt ännu  i  teet

Anmäl
2006-12-20 09:20 #25 av: Chocolate

Jag har odlat Stevia. Första gången var för tre årsedan. Mycktet trevlig plantor som barnen älskade. Ett blad Stevia och ett blad pepparmynta rullade de ihop och åt tillsammans. De kallade det för naturliga polkagrisar och det smakade precis så ;-). Men de gick inte att övervintra. I år blir första året med växthus så nu får vi se om det funkar.

Anmäl
2006-12-20 10:49 #26 av: oldwolfie

mumsigt  de  ska  jag  komma ihåg o  ha  myntan o stevian  nära varandra  så  man kan kombinera  dom

jag har en underbart god vattenmyntha som  ska   få stevian som sällskap

så  till våren  ska  jag ha stevia  både  ute  o  inna

Anmäl
2006-12-20 11:27 #27 av: susanne.s

Jag ska leta frön till våren jag också eller ska dom förgros i mars eller nåt?. Vi får väl ha kontakt vi odlare och ge varandra tips. Tack för alla svar förresten!

Anmäl
2006-12-20 12:45 #28 av: Margareta

Jag har ett kallförråd (frostfritt) i mitt nya hus där jag skall testa att övervintra Stevian.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-01-13 19:33 #29 av: odezza

*puttar upp*

"still lost in space and time"

Anmäl
2007-02-04 22:26 #30 av: odezza

puttar upp igen, eftersom frågor om Stevia återigen har dykt upp i några trådar... Glad

"still lost in space and time"

Anmäl
2007-02-04 22:39 #31 av: mezza

Finns det något problem med stevian tex. kan man ge det till barn? Hörde att någon odlat och låtit barnen äta.

Kan detta vara en sommar odling för fritids?

Anmäl
2007-02-04 22:50 #32 av: Amiechan

Den är inte godkänd i EU som sötningsmedel, men man har väl använt den i Japan i många herrans år? I yoghurt tex var det någon som sa...

Anmäl
2007-02-04 22:50 #33 av: odezza

Det borde ju i rimlighetens namn inte vara värre för barnen än att äta socker, eller sötnngsmedel... men man ska nog inte låta dem stoppa i sig för mycket... att låta dem fritt plocka och tugga på bladen är kanske inte så nyttigt, men jag vet inte, har aldrig provat.

Man skulle väl kunna odla det på fritids, det kan kanske vara en upplevelse för barnen att en växt kan vara så söt... och kan man dessutom använda bladen till att söta t ex hemgjord glass, så är det ju pedagogiskt så det förslår.

Men jag vet inte vad regelverket säger, då stevia inte är godkänd som sötningsmedel för industriellt bruk. Kanske bäst att ta reda på lite mer först. 

"still lost in space and time"

Anmäl
2007-02-04 22:57 #34 av: mezza

Mm får forska vidare ska i allafall beställa en frö påse från impecta.

Anmäl
2007-02-07 20:16 #35 av: Iza_the_cat

Någon som vet om det finns i prov förpackningar?

 

Anmäl
2007-02-08 11:35 #36 av: Pasi

Iza_the_cat - De har 5g påsar i steviabutiken...men med frakt o så så kostar det ju nästan lika mycket som en 35g påse (Dyr frakt för att bara vara brevporto!).

Anmäl
2007-03-01 01:25 #37 av: maf55

här köpte jag jättebillig Stevia (tror det var 105:-)

Leveransen kom jättefort

Anmäl
2007-03-01 19:03 #38 av: Iza_the_cat

Hittade Stevia på E-bay i england

Kommer från kanada men jag betalde 125kr med porto för 100g

Billigt Billigt tyckte jag

Anmäl
2007-03-01 19:53 #39 av: Vargalyster

Är det någon som har bra recept på stevia? jag tycker det är jättesvårt att dosera. Eftersmaken är verkligen inte god alltså.

Anmäl
2007-03-01 21:29 #40 av: Anterrabae

Vi köper vår stevia i flytande form. Doseras med pipett och en droppe motsvarar drygt en halv tsk. Hur enkelt som helst. Dock kan jag tänka mig att det är dyrare och köpa den så men det får det vara värt för flaskan räcker länge och det är sååå lätt att ha och göra med..

Tycker dock inte att den går att värma.. Den håller och så men jag tycker inte att den blir god den blir som mer bäsk. Som att det söta försvinner när man värmt den.. Men det kanske var överdoserat oxå. Min man tycker den funkar i te och kaffe men inte i bakning. 

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2007-10-29 18:52 #43 av: Margareta

Här är Steviaartikeln igen...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-10-29 21:27 #44 av: zeretki

Ja, det var kanske den jag hade tänkt putta upp... Hehehe. :)

Anmäl
2007-10-31 23:38 #45 av: MillisB

Det går fortfarande att se dokumentären om Stevia som belv sänd i fjor på UR.

Se via länken här, den fungerar hos mig i alla fall... Det ska öppna sig en Windows Media Player-spelare och programmet går i gång. Annars så finns programmet här, under rubriken Vetenskap - Universum i provrör : Sockerkriget

Dokumentären var intressant, med flera åsikter och faktiskt relativt opartisk...Skrattande

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2007-11-21 20:17 #46 av: Anden

Hej jag var inne på länken nu idag och tänkte titta lite. Har precis handlat min första påse stevia, sött, sött.

Men UR kan inte visa programmet pga upphovsrättsliga bla bla

Synd!

Ni som har mätstickor, om ni mäter efter att ha tagit stevia får ni inget påslag på sockret då? Jag har inte mätt (har ingen utr) men jag tycker att jag fick lite hjärtklappning efteråt, precis som efter sockerpåslag... iofs hade jag ätit middag en timme tidigare men kolhydratsnål...Fläsk och coleslaw... mumsigt gott  :-)

Anmäl
2007-11-21 20:21 #47 av: Margareta

Jag märker ingenting - men mängderna jag tar är knappt mätbara - knivsudd pratar vi om.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-01-13 19:02 #49 av: MaMaMade

Jag berättade i ngn av mina trådar att jag varit inne hos en liten privat hälsokosthandlare (tillhör ingen stor kedja alltså). Fick veta att de inte ville sälja stevia pga funderationer hos hälsokostrådet pga ngt "muttermuttermutter"...hörde inte riktigt. Ngt av hälsoskäl o så m avslutet "o socker ska man ju ändå inte äta". Fick inget svar på frågan om stevia är samma sak som socker.

Kan ngn i kemi kunnig person förklara vad socker i grunden är o vad glycosider (i stevia), som Margareta berättar här ovan om, är?

Även om det är samma sak så måste det väl vara bättre m så lite som krävs av stevian än att måsta ta mkt mer socker? Om ngn vill söta ngt o inte har ett beroende så är det väl upp till dem! Blir less när folk kör över en...att ge råd o upplysningar i all välmening är en sak men när man själv inte får en chans att fundera o skaffa sin egen uppfattning blir jag 5 år igen o tvärsemot! Oskyldig

Anmäl
2008-01-13 22:17 #50 av: Margareta

Kan inte svara så detaljerat som jag tror du vet - men vanligt socker är sackaros och det är hälften fruktos och hälften glukos. Fruktos och glukos i sin tur är de enklaste kolhydraterna.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-01-13 22:25 #51 av: MaMaMade

Hittade just den här sidan på nätet:

http://home.swipnet.se/~w-53777/Stevia.html

Inte det jag letade men...jag undrar varför det inte är skrivet ut några siffror i tabellen? Lockande reklam... Glad

Anmäl
2008-01-13 22:31 #52 av: Margareta
http://www.stevia.se kan du också läsa

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-03-06 13:39 #53 av: zanna81

Jag var inne i min lokala hälsokost-butik för första gången idag, och på hyllan hittade jag STEVIA, en burk ,kanske 2 dl för 95 kr, fast burken kändes väldigt lätt. Ska köpa nån dag iallafall och testa!

Anmäl
2008-03-09 10:10 #54 av: EvaB

I dagens Upsala Nya Tidning är det ett 4-sidigt reportage(hittar inte artikeln på nätet) om en svensk som driver ett stevia- kooperativ i Paraguay.  Stevia kan bli godkänt som livsmedelstillsats inom EU vid årets slut.

Anmäl
2008-03-09 10:13 #55 av: Mona-Stina

#54 Det finns en länk här någonstans på forumet med en dokumentär om just det du säger.

Hittar den inte just nu, är nog lite dålig att söka.

Anmäl
2008-03-09 13:31 #56 av: greensis

Jag hoppas att de godkänner stevia snart så att det livmedelsindustriella komplexet kan ta fram en stevia-produkt som går att dosera i praktiken.

(För övrigt anser jag att Danisco sugar bör förstöras, vad det nu heter på latinGlad)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.