Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Kastanjer

2006-12-13 10:20 #0 av: Amiechan

Äkta kastanj är ett träd som växer framför allt kring medelhavet, men även i södra Sverige går den att odla. Nöten används till konfekt eller äts rostad med smör. Hästkastanj, som är vanligare i Sverige, är giftig och bör inte blandas ihop med äkta kastanj.

Kastanjer är ett kolhydratrikt livsmedel.
 

Livsmedel                     Mgd         kcal        Prot (g)     Kolh (g)    Fett (g)    Fib (g)

Kastanjer                 100g      186,4       2,4        38,7         2,2          6,8

Kastanjer, rostade    100g      215,7       3,2         45,1         2,2          7,9

 

Anmäl
2006-12-13 12:05 #1 av: navarro

Har en kastanj utanfor fonstret, men det ar grannens trad. Men vi har varit ute och plockat kastanjer i host, jag har inte atit for den hoga kolhydratprocenten. Har anvander man ocksa i grytor med kott av lamm eller killing. At andra hallet har grannen ett granatappeltrad, vi har fatt nagra och tagit ur karnorna, som vi sedan djupfryst for att ha till att garnera med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.