Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Honungsmelon

2006-11-16 00:13 #0 av: Margareta

Honungsmelon innehåller mindre fruktos och mer sackaros än äpple och päron, sammanlagt är även kolhydrathalten lägre än för äpple och päron.

LivsmedelMgdkcalProtFettKolhGlukosFruktosLaktosMaltosSackarosStärkelseFabrikatNettoStyckVolym
Honungsmelon10036,600,500,108,301,41,6  4,80    

Energifördelning - Honungsmelon
Energifördelning - Honungsmelon

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-16 00:17 #1 av: Margareta

Nu kommer jag med något totalt ovetenskapligt.
Jag fick en fråga om frukter, ifall någon var mindre "farlig" kolhyratmässigt än andra. Därför har jag ikväll tittat igenom livsmedelsdatabasen på vanliga frukter.

Det som slår mig är att honungsmelon har lägre halt fruktsocker och istället högre halt sackaros än tex äpple och päron. Totalmängden kolhydrater är också lägre per 100g.

För min högst personliga del tål jag inte äpplen alls, får ont i magen av dem, päron går bättre och honungsmelon har jag inget minne av att jag någon gång mått dåligt av.

Tänk om det är så enkelt att det beror på balansen fruktos/sackaros? Jag vet genom annan mat att sackaros är ok, inte om jag vill gå ned i vikt, men jag får inte ont i magen som av stärkelse och fruktos...

Flummigt blev det, men det får jag skylla på att klockan är mitt i natten snart...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-16 00:51 #2 av: Snurran

Oj, vad spännande!

Anmäl
2006-11-16 00:51 #3 av: Snurran

Följdfråga genast, hur är det med vattenmelon?

Anmäl
2006-11-16 09:07 #4 av: Pasi
VattenmelonGlad
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.