Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Vattenmelon

2006-11-16 23:46 #0 av: Margareta

Vattenmelon innehåller mer fruktos och mindre sackaros än honungsmelon. Sammanlagd kolhydrathalt är lägre än för päron och äpple.

LivsmedelMgdkcalProtFettKolhGlukosFruktosLaktosMaltosSackarosStärkelse
Vattenmelon10037,800,600,008,701,83,5  2,40

Energifördelning - vattenmelon
Energifördelning - vattenmelon

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-17 00:03 #1 av: magma

Aaaaaaah......... Vattenmelon

Vad äter man när man är sugen på något läskande- som just vattenmelon. Ideér?

Anmäl
2006-11-17 00:07 #2 av: Margareta

Jag brukar dricka citronvatten eller iste utan socker.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-17 00:11 #3 av: magma

Jo, jag dricker t.ex mineralvatten. Men nu var jag mer ute efter ätbara saker. För ärligt talat så försvann hela den där "fräscha sektorn" när frukten åkte ut genom fönstret!

Anmäl
2006-11-17 10:41 #4 av: Mervi

Tur att jag aldrig gillat meloner, det ganska mycket kolisar fast det innehåller så mycket vatten. Man kan lika gärna äta gurka smakar inte heller mycket.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.