Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Personligt...

Till nybörjare inom LCHF

2007-03-10 00:43 #0 av: Margareta

Lizziett har gjort en fantastisk viktminskningsresa på LCHF och delar här med sig av sina erfarenheter.

Hej mitt namn är Lizziett.

Jag började med denna kost i juli månad -06 och har tappat över 30 kg.

Vägde 112 kg från början och vägen till 30 kg lättare har inte varit så tokig.

Det första jag vill ge er är en styrka av stål, för det behöver man.

Jag har börjat med att göra en rivstart, dvs skippa bröd, pasta, ris, potatis och mjölmat sedan den dagen jag börjat. Detta för att kroppen skall vänja sig av med kolhydraterna. Efter några dagar är suget borta.

Sen händer det någonting på vågen, man tappar några kilon och då är det vattnet i kroppen som släpper, dvs det som sockret(kolhydraterna) bundit fast.

Ägg och Bacon på morgonen är grunden för LCHF. Det ger dig fett och protein.

Du kan äta kokta ägg också men då måste du få i dig fettet på något annat sätt, tex smör, majonäs och då inte bara en liten klick.

Visst kan du försöka med filmjölk, men det gör mig inte särskilt mätt . Dessutom bör du tänka på att filmjölk har 4 g kolhydrater/100 g, och då kan ju en tallrik bli ganska många kolisar. 1 dl är ju 4 gram, 2 dl=8 gram, 3 dl=12 gram osv.... Dessutom kan filmjölken trigga ditt sug, du blir ju också hungrig fortare.

 

Kokosfett
Kokosfett
Att ta till mellanmål en tekopp med kokosfett är bra. Jag rekommenderar verkligen crearomes kokosfett. Visst kostar det mycket att beställa (måste ju beställa för 500kr), men samtidigt vad kostade inte lördagsgodiset per månad förut?

 

På middagen kan du äta fisk, fågel,kött. Kombinera gärna med grönsaker (ovanjord) i små mängder. Grönsaker kan också trigga suget så man får se upp. Ha gärna någon fet sås till tex bearnaisesås, hemmagjord (utan socker).

 

Mörk Choklad och Macadamianötter
Mörk Choklad och Macadamianötter
Mellanmål: 10-15 gram Macademianötter, finns hos b.la lidl+vatten. Det finns många som rekommenderar cashewnötter också, dock innehåller de mer kolhydrater än macademianötterna.

 

Kvällsmål: Frysna blåbär/hallon som tinas och massor med vispgrädde till (osockrad)

Jag fuskar inte för jag har bestämt mig att ha den här livsstilen framöver. Du måste isåfall veta att du klarar av det "felsteget" och att du nästa dag är på banan igen. Skulle dock inte rekommendera att pröva detta i första taget iaf.

Nu vet jag att jag kommer att få många som kanske inte håller med mig. Jag vill bara försöka ge min information och det jag tror på och som har funkat på mig.

Använd gärna programmet CALCOUNTER om du vill räkna hur mycket kolhydrater du får i dig.

Kramizar i massor och lycka till!

D.s om du tränar massor måste du också få i dig mer fett som förbränningsmedel. De sista 5-10 kg är svåra att få bort. Har inte kommit dit ännu.

 

Länkar:

Av: Lizziett

Datum för publicering

  • 2007-03-09

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-10 09:16 #1 av: magma

Tack Liziett, för att du delar med dig om ditt sätt att äta. Jag började på nästan samma vikt och samma tidpunkt som du, men har "bara" lyckats gå ned 20 kg varav 13 under tiden jag har ätit LCHF. Tror jag ska försöka härma dig lite och utrusta mig med mer stålvilja, det behövs en uppryckning känner jag... Ska börja nu med kokta ägg med smör till frukost, vilket jag inte testat förut. Lycka till med de sista kilona!

Redigerat: Jag skrev ju helt fel! Har gått ned dessa kilon räknat från april-06 och började med LCHF i juli-06. Ps: Idag blev det för första gången smör till det kokta ägget+ fiskgratäng utan grönsaker till frukost. Smör+ varmt, kokt ägg var ju riktigt gott?! :Ds

Anmäl
2007-03-10 09:36 #2 av: Mervi

Vilken härlig berättelser! Tack!

Jag tror också att det gäller att hålla till kosten och ine hatta hit och dit. Det är faktiskt ett av de bästa råden man kan ge andra.

Lycka till med resten, du kommer att klara det. 

Anmäl
2007-03-10 09:41 #3 av: mezza

Macadamia nötter är mitt nya tugg!

Men jag måste ta fram bara dom jag ska ha annars blir det hela påsen.....

eftersom jag äter lite mera kolisar nu så tar jagnågra valnötter ochså ungefär tio av varje sitter fint vid akut näringsbrist!

Anmäl
2007-03-10 11:57 #4 av: lizziett

Tack Magma och Mervi.

Idag har min frukost varit: 1 ägg, 4 skivor guoda ost, 4 skivor serrano-skinka och the.

Viktminskningen går inte i samma takt längre, blir lite dämpad eftersom jag "bara" gått ner -0,4 kg senaste veckan. Men det kanske är en platå, jag vet inte. Har ju 12 kg kvar tills jag kommer till övre delen av bmi-skalan (normalviktig). Hoppas ju att jag kommer dit. Det kan låta otroligt att efter tappat över 30 kg så är man inte fortfarande normalviktig! PUST!

Anmäl
2007-03-10 17:33 #5 av: Mervi

lizziette: det är så med mig, jag tappade över 30 kilo och hamnade på BMI runt 26, sedan började jag med LCHF och kom ner  lite till, BMI 25 + några decimaler hit och dit. Idag väger jag mer efter julhelgen och har BMI 27 + några decimaler hit och dit. Inte normalt det heller. Men vi skall väl fixa det, eller...

Anmäl
2007-03-10 17:52 #6 av: lizziett

Mervi, klart vi skall. Vi är väl vana att kämpa!

Dessutom finns det ju så mycket hälsovinster med den här kosten också.

Jag undrar, gäller den där bmi-skalan alla verkligen? Oskyldig 

 

Anmäl
2007-03-10 19:32 #7 av: Lillianna

Lizziett, du har verkligen varit jätteduktig!! Och på snabb tid! Kanske kroppen behöver lite tid att få allting på plats innan den kan tänka sig att släppa lite till. Hur har din hud tagit viktminskningen?

Håller med dig om att det är en konstig känsla att säga att man gått ner såpass mycket men att man fortfarande har en bra bit kvar!

Bara man inte ger upp! Det här är enda sättet, för mig iallafall och troligtvis för många andra här.

Bra jobbat tjejen!!

/Lillianna 

 

~ Lillianna ~

Anmäl
2007-03-10 19:35 #8 av: Mervi

BMI är inte riktigt tillförlitligt, om man har mycket muskler som väger en hel del så får man högt BMI utan att var fet eller överviktig. Så den skall man inte stirra blint på.

 

Anmäl
2007-03-10 19:59 #9 av: lizziett

Hej Lillianna!

Min hud hänger med ännu. Jag har då inte sett att huden hänger och inte vill följa med. Visst har jag strimmor, men jag hoppas och tror att det kommer att försvinna!Glad

Jag vet ju att du också gjort en fantastisk viktminskning. Grattis!

Jag trodde faktiskt inte Lillianna att jag någonsin skulle passera dig i viktnedgång, för det lät för bra. Nu fattar jag knappt det själv att jag tappat så mycket. Folk säger till mig att jag blivit smal, och vissa som inte sett mig på ett tag, kollar enormt och tappar nästan hakan (som dom sett ett spökeFörvånad) hahaha....

Vissa säger att jag måste ta det lungt, och äta några kolisar iaf. Alltid slinker det ner några, går inte att undvika för min del. Men det består inte iaf av bröd, pasta, potatis, ris och mjölprodukter.

Min mörka choklad är det tyvärr några kolisar i och i macademianötterna också.....

Ja, Mervi jag har blivit en riktig kroppsbyggare nu, hahaha...Nä, men tack för informationen.

Anmäl
2007-03-11 17:21 #10 av: Bullan

Kan bara grattuleraSkrattande...jag hoppas jag också en dag kan göra en sådan här berättelse och inspirera andra. Jag är tokig i att läsa framgångshistorier och se på Tv om detOskyldigMen det ger en hopp och styrka att fortsätta.

Skulle vara jättekul om vi sedan kunde ha ett galleri med före och efterbilder ;)

Anmäl
2007-03-11 20:45 #11 av: Margareta

Det är frivilligt att lägga in bilder...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-14 00:39 #12 av: Ason

Tack Lizziett för att du delat med dig av dina erfarenheter. Det ger verkligen hopp och lust att stå på sig. Jag har försökt under 3-4 veckor med LCHF. Räknar inte utan utesluter så gott jag kan kolhydrater. Tänkte avvakta lite och se om det räcker eller om jag måste vara mer noggrann med hur mycket jag stoppar i mig. I princip äter jag tills jag är mätt. Sötsuget har försvunnit och min känsla av uppkördhet och svullen mage är också borta. På måttbandet märks en minskning med 5 cm och på vågen ca 3-4 kg.

Anmäl
2007-03-14 09:43 #13 av: Margareta

Grattis Ason det är väl en kanonstart!!!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-03-14 11:43 #14 av: tamari

Tack för den fina informationen. Det är så välkommet då man är ganska ny på det här och kanske ännu lite fettskrämd också!

Anmäl
2007-03-14 11:47 #15 av: lizziett

Tack till alla som svarat!

Grattis Ason till din viktnedgång.

Det är roligt och alltid uppskattat att få höra att informationen kan ge en vägledning.

Kram till er alla!

Anmäl
2007-06-23 17:08 #16 av: magma

Puttar upp denna...

Anmäl
2007-08-22 17:13 #17 av: zeretki

Läs denna!

Anmäl
2007-08-25 19:42 #18 av: venuseva

Har läst och man blir peppad till tusen!

Anmäl
2007-09-21 13:49 #19 av: Vimsan

Detta va mycke bra pep talk , det behöver ja. TACK

Anmäl
2008-03-25 20:20 #24 av: Jennix

Läsvärt!

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.