Annons:
Etikettrecept-snabblagat
Läst 25245 ggr
Mona-Stina
2007-11-18 19:12

Rullader med smak av ost och bacon.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När lövbiff säljs till extrapris brukar jag plocka på mig några paket att stoppa i frysen. Bra att ta till vid behov.

Den här rätten går fort att laga och man fyller med vilken ost man vill. Själv gillar jag inte smält hårdost så för mig passar philadelphia bra.

Av: Mona-Stina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-18

 

Tag fram ingredienserna.

  • Lövbiff, räkna med ungefär 2 st per portion.
  • Ett paket bacon
  • Philadelphiaost eller hårdost
  • Kryddor

Bred ut ungefär en dessertsked philadelphiaost på köttskivan.

Den som föredrar riktig ost hyvlar och lägger skivor över hela biffen.

Krydda, jag använder en pepparblandning från Santa Maria som innehåller: peppar salt, paprika, senapsfrö, lök, koriander, cayennepeppar och selleri.

Salt behövs inte, baconet ger sälta så det räcker.

Rulla ihop lövbiffen.

Rulla bacon runt lövbiffen, jag hade bara fem biffar och rullade två baconskivor runt varje för att få slut på baconpaketet men det räcker med en skiva runt varje rullad.

Lägg en klick smör i stekpannan och när smöret slutat fräst lägger man i rulladerna.

Börja på medelvärme och bryn runt om.

När rulladerna fått brun jämn färg runt om sänker man värmen till lägsta och låter dom stekas färdigt.

Serveras med sås som jag gjort i pannan likadant som örtkotletterna, ett par blomkålsbuketter smakar bra till.

Hade jag varit ensam hade jag inte brytt mig om varken sås eller blomkål men Mannen vill ha tillbehören.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Mervi
2007-11-18 19:16
#2

Vilka fina recept du ger oss. Detta skall jag prova i närmaste tiden.

Mona-Stina
2007-11-18 19:27
#3

Roligt att det uppskattas.

odezza
2007-11-18 19:48
#4

Jag fixade länken… jättefina recept du gör! :D

"still lost in space and time"

magma
2007-11-18 20:33
#5

Ser himla gott ut… Vilken inspiration du är!

Anterrabae
2007-11-18 21:02
#6

många tack, en riktig insperationskälla! =)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Margareta
2007-11-18 21:18
#8

Jättehärligt - bokmärker igen!

TACK Mona-Stina - vilken tillgång Du är.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Tilda-T
2007-11-18 21:21
#9

Det där låter verkligen smaskigt , tack för tipset!

Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!

virrirren
2007-11-18 22:28
#10

Åhhhhh så gott.Detta Måste bara provas.

Nu har jag kommit så långt i min förändring att jag letar mattips som passar mig, utgår från det och resten av familjen får anpassa sig.

1. jag har slutat att skala potatis (eftersom jag inte äter den)

2.Passar det inte kan dom ju koka nudlar.Urrk

Måste tilllägga att min man är snart 40 o mina grabbar är 16 o 14 så det är inte barnmisshandel (inte ens på mannen)

Tack för alla fina recept

Margareta
2007-11-18 22:33
#11

Grattis virrirren - så gjorde jag också och de vande sig snabbt - dvs idag äter alla samma med vissa undantag och mannen gick ner 20kg på kuppen…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

korseett
2007-11-18 22:46
#12

underbara recept och så vackra bilder! tack mona-stina!

Mervi
2007-11-19 08:51
#13

Min man har gått över till denna kost han med och blivit omvänd även i tanken.Skrattande. Dina killar kommer nog att få muskler och bli starkare av LCHF och mannen med.

Annons:
[Karro]
2007-11-19 09:30
#14

Det där såg ju verkligen kanongott, skulle nog också bli uppskattat hemma! Underbart med bilder också men blir lite extra inspirerad då :)

molana
2007-11-19 09:49
#15

Bokmärks .Ser verkligen gott ut.

Sockerkompis
2007-11-24 16:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Heeeej

Nu tittar jag in….Ny här

Sockerkompis
2007-11-24 16:50
#17

Hej igen !

Det blev lite fel med det förra inlägget….skulle redigera det, men funkar inte, så ni får ha överseende med det.

Jag måste bara säga TACK för detta recept….Det ska jag tillaga så fort jag fått hem lövbiff.

Kanon recept, och med bilder, nu kan jag sätta maken på att laga till dem också :)

Muuumsfilibabba

Margareta
2007-11-24 16:53
#18

Välkommen Sockerkompis!

Ni som är nya får gärna skapa varsin ny tråd och berätta om Er själva och hur ni hittade hit och om ni vill ha några särskilda svar eller goda råd i början.

Spara den under gruppen -Medlemmar-

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Sockerkompis
2007-11-26 08:24
#19

Hej igen!

Nu har jag provat detta recept, och alla blev "muntergökar" runt matbordet. Jättegott och enkelt att tillaga…Jag betalade ca:120:-/kg och fick då ut 12stora rullader, Kommer att bli ett favoritrecept.

ingrids
2007-11-26 11:05
#20

Tack Mona-Stina för receptet och även alla andra som ger recept här har fått så mycket inspiration!

Annons:
soni
2007-11-26 20:45
#21

Oftast blir lövbiff för dyrt för mig även när det är extrapris.

Vad tror ni om att köpa helt kött som fransyska, skiva det tunt och banka ut det så det blir lite mörare innan man rullar sina rullader? Högrev blir nog för segt.

Pasi
2007-11-26 20:49
#22

#21 Självklart går det lika bra (rostbiff, fransyska, biff etc)!
Högrev blir segt som du skrev.

Margareta
2007-11-26 23:34
#23

Har också testat - det blev jättegott!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Isagel
2008-02-08 20:08
#24

Har nu gjort detta recept för andra gången. Det är SUPER!

Denna gång hade jag creme bonjour med tomat i biffarna. Ingen sås och inga tillbehör. Förra gången hade jag Philadelphia vitlök och örter.

Jag kan inte nog rekommendera detta recept!!!

Pylle
2008-02-08 20:39
#25

Finns det inte möjlighet till receptbank på forumet?

jag gillar att laga mat så min fantasi flödar vanligtvis men för andra kan det vara mycket värt att söka i receptbanken innan man handlar.
jag är glad för receptet på lövbiffsrullader, jag har tittat på dessa när det varit extrapris men då har minsann inte fantasin flödat så jag förstår dem som inte gillar att laga mat. Då ska man tänka receptbank

EvaL_51
2008-02-08 20:40
#26

Har prövat det här receptet 2 ggr redan. Det blev favorit hos mig och min familj.

Det är jättegott.

Amiechan
2008-02-08 22:34
#27

#10 *fnissar åt virrens icke-barnmisshandel av maken*

Annons:
Frualbertsson
2008-02-22 21:27
#28

Perfekt, jag som inhandlade lövbiff, ost och bacon igår!! Detta blir det nog till middag/lunch i morgon! Jag ska testa att ha Kvibille Special Ädel i våra =)

Margareta
2008-06-21 01:11
#29

Länge sen vi hade det här receptet framme!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Denna kommentar har tagits bort.
Margareta
2009-02-12 19:20
#31

Mona-Stina - vi saknar dina recept!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

twinkelstar
2009-02-12 19:26
#32

woooow d ser så gott ut !

Margareta
2009-03-19 17:14
#33

Snabblagat och gott!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

ella55
2009-03-19 17:24
#34

Ser himla gott ut! BakmärkerGlad

Annons:
Agneta2006
2009-03-20 00:21
#35

Detta skall testas mycket tack för recept! Glad

Margareta
2009-03-31 22:04
#36

Snabblagat och gott!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

ella55
2009-04-02 19:21
#37

Så gott !!!  Kiss of love

[iovis]
2009-04-02 20:48
#38

Wow, Mona-Stina! Bokmärker! Du har fantasi du! Tungan ute

Elshira
2011-05-04 11:23
#39

Kommer inte fram via länken till såsen, släng in den på nytt så ska jag gladerligen göra detta! Skrattande

Hakuna matata!

Brynhilde
2011-05-04 19:15
#40

Ett recept värt att bokmärkaSkrattande

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

[WX5]
2011-05-04 19:58
#41

Tråkigt att alla gamla artiklar här på iFokus (tror jag) som skrevs långt innan den nya blir konstiga. Ser nämligen bara halva texten men jag skall se om jag kan göra något ändå med hjälp av bilderna. Tungan ute

Annons:
[Pennylane1]
2011-05-04 20:03
#42

här syns inte bilderna, som jag gissar ska finnas i vänsterspalten?

[WX5]
2011-05-04 20:04
#43

Konstigt. Ja så kan det gå.

yvonnel
2011-05-04 22:50
#44

Kul recept, jag har bara lindat bacon runt fläskfilé och kycklingbröst förut. Oxrulader i min tappning kan ha purjolök och ansjovis inuti, även bacon ibland, har inte tänkt på att ha det utanpå men det ska jag pröva, det blir nog saftigare då. Såsen gör sig själv om man häller grädde på och låter den koka in lite.     Vill du reda så det blir mer kan du använda pofiber.

korseett
2011-05-08 21:47
#45

#41 om du kopierar artikeln till tex word så kommer allt med Glad

Upp till toppen
Annons: