Rullader med smak av ost och bacon.
När lövbiff säljs till extrapris brukar jag plocka på mig några paket att stoppa i frysen. Bra att ta till vid behov.
Den här rätten går fort att laga och man fyller med vilken ost man vill. Själv gillar jag inte smält hårdost så för mig passar philadelphia bra.
Av: Mona-Stina
- [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))
- [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))
Datum för publicering
- 2007-11-18
Tag fram ingredienserna.
- Lövbiff, räkna med ungefär 2 st per portion.
- Ett paket bacon
- Philadelphiaost eller hårdost
- Kryddor
Bred ut ungefär en dessertsked philadelphiaost på köttskivan.
Den som föredrar riktig ost hyvlar och lägger skivor över hela biffen.
Krydda, jag använder en pepparblandning från Santa Maria som innehåller: peppar salt, paprika, senapsfrö, lök, koriander, cayennepeppar och selleri.
Salt behövs inte, baconet ger sälta så det räcker.
Rulla ihop lövbiffen.
Rulla bacon runt lövbiffen, jag hade bara fem biffar och rullade två baconskivor runt varje för att få slut på baconpaketet men det räcker med en skiva runt varje rullad.
Lägg en klick smör i stekpannan och när smöret slutat fräst lägger man i rulladerna.
Börja på medelvärme och bryn runt om.
När rulladerna fått brun jämn färg runt om sänker man värmen till lägsta och låter dom stekas färdigt.
Serveras med sås som jag gjort i pannan likadant som örtkotletterna, ett par blomkålsbuketter smakar bra till.
Hade jag varit ensam hade jag inte brytt mig om varken sås eller blomkål men Mannen vill ha tillbehören.
Vilka fina recept du ger oss. Detta skall jag prova i närmaste tiden.
Roligt att det uppskattas.
Jag fixade länken… jättefina recept du gör! :D
"still lost in space and time"
Ser himla gott ut… Vilken inspiration du är!
många tack, en riktig insperationskälla! =)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jättehärligt - bokmärker igen!
TACK Mona-Stina - vilken tillgång Du är.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Det där låter verkligen smaskigt , tack för tipset!
Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!
Åhhhhh så gott.Detta Måste bara provas.
Nu har jag kommit så långt i min förändring att jag letar mattips som passar mig, utgår från det och resten av familjen får anpassa sig.
1. jag har slutat att skala potatis (eftersom jag inte äter den)
2.Passar det inte kan dom ju koka nudlar.Urrk
Måste tilllägga att min man är snart 40 o mina grabbar är 16 o 14 så det är inte barnmisshandel (inte ens på mannen)
Tack för alla fina recept
Grattis virrirren - så gjorde jag också och de vande sig snabbt - dvs idag äter alla samma med vissa undantag och mannen gick ner 20kg på kuppen…
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
underbara recept och så vackra bilder! tack mona-stina!
Min man har gått över till denna kost han med och blivit omvänd även i tanken.. Dina killar kommer nog att få muskler och bli starkare av LCHF och mannen med.
Det där såg ju verkligen kanongott, skulle nog också bli uppskattat hemma! Underbart med bilder också men blir lite extra inspirerad då :)
Bokmärks .Ser verkligen gott ut.
Hej igen !
Det blev lite fel med det förra inlägget….skulle redigera det, men funkar inte, så ni får ha överseende med det.
Jag måste bara säga TACK för detta recept….Det ska jag tillaga så fort jag fått hem lövbiff.
Kanon recept, och med bilder, nu kan jag sätta maken på att laga till dem också :)
Muuumsfilibabba
Välkommen Sockerkompis!
Ni som är nya får gärna skapa varsin ny tråd och berätta om Er själva och hur ni hittade hit och om ni vill ha några särskilda svar eller goda råd i början.
Spara den under gruppen -Medlemmar-
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Hej igen!
Nu har jag provat detta recept, och alla blev "muntergökar" runt matbordet. Jättegott och enkelt att tillaga…Jag betalade ca:120:-/kg och fick då ut 12stora rullader, Kommer att bli ett favoritrecept.
Tack Mona-Stina för receptet och även alla andra som ger recept här har fått så mycket inspiration!
Oftast blir lövbiff för dyrt för mig även när det är extrapris.
Vad tror ni om att köpa helt kött som fransyska, skiva det tunt och banka ut det så det blir lite mörare innan man rullar sina rullader? Högrev blir nog för segt.
#21 Självklart går det lika bra (rostbiff, fransyska, biff etc)!
Högrev blir segt som du skrev.
Har också testat - det blev jättegott!
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Har nu gjort detta recept för andra gången. Det är SUPER!
Denna gång hade jag creme bonjour med tomat i biffarna. Ingen sås och inga tillbehör. Förra gången hade jag Philadelphia vitlök och örter.
Jag kan inte nog rekommendera detta recept!!!
Finns det inte möjlighet till receptbank på forumet?
jag gillar att laga mat så min fantasi flödar vanligtvis men för andra kan det vara mycket värt att söka i receptbanken innan man handlar.
jag är glad för receptet på lövbiffsrullader, jag har tittat på dessa när det varit extrapris men då har minsann inte fantasin flödat så jag förstår dem som inte gillar att laga mat. Då ska man tänka receptbank
Har prövat det här receptet 2 ggr redan. Det blev favorit hos mig och min familj.
Det är jättegott.
#10 *fnissar åt virrens icke-barnmisshandel av maken*
Perfekt, jag som inhandlade lövbiff, ost och bacon igår!! Detta blir det nog till middag/lunch i morgon! Jag ska testa att ha Kvibille Special Ädel i våra =)
Länge sen vi hade det här receptet framme!
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Mona-Stina - vi saknar dina recept!
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
woooow d ser så gott ut !
Snabblagat och gott!
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Ser himla gott ut! Bakmärker
Detta skall testas mycket tack för recept!
Snabblagat och gott!
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Wow, Mona-Stina! Bokmärker! Du har fantasi du!
Kommer inte fram via länken till såsen, släng in den på nytt så ska jag gladerligen göra detta!
Hakuna matata!
Ett recept värt att bokmärka
Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...
här syns inte bilderna, som jag gissar ska finnas i vänsterspalten?
Konstigt. Ja så kan det gå.
Kul recept, jag har bara lindat bacon runt fläskfilé och kycklingbröst förut. Oxrulader i min tappning kan ha purjolök och ansjovis inuti, även bacon ibland, har inte tänkt på att ha det utanpå men det ska jag pröva, det blir nog saftigare då. Såsen gör sig själv om man häller grädde på och låter den koka in lite. Vill du reda så det blir mer kan du använda pofiber.
#41 om du kopierar artikeln till tex word så kommer allt med