Smör
Jag fick bara sån lust att visa hur praktiskt det är med en osthyvel till smöret
Av: Margareta
- [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Margareta'))
- [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Margareta', 'Contact.aspx'))
Datum för publicering
- 2007-11-14
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Jag är helt enig, jag använder också osthyveln till smöret, och så till osten efteråt…
/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend. (David Perlmutter)
De obildade människorna här nere i Frankrike har ju inga osthyvlar
Men jag har en, he he…. så nu ska jag hem och testa
"Google kan ge dig information men aldrig erfarenhet"
Jag förvarar smöret i skafferiet, ett halvkilo går åt på några dagar så här behövs ingen hyvel… varken till smör eller ost.
Men jag skulle vilja ha en smörbytta i keramik.
Även jag använder osthyveln till smöret. Tycker att det blir lättare att använda vid stekning och sedan kan man göra en smör-rulle!!!
Innan tiden med LCHF tiden så gjorde jag ost-rullar, men nu gör jag båda. Gott gott, och lilltjejen älskar ost och smör -rullarna.
Volley
Helt enkelt vackert Margareta.
Ser okey ut, själv använder jag en lilleman och kapar av en tärning i taget från en 125 grammare, passar mig utmärkt
Värd för Knivtillverkning & Slöjd iFokus
Ser gott ut, själv har jag bara hyvlat smör när jag lagt över äpple. mem helt klart värt att prova.
Jag har hitills andvänt kokosfett i kaffe/the så jag har fått i mej fett ändå, men jag skall prova.
Kör med smörkniv, och skär av en lagom bit. använder en glassbytta som smörbytta 7dl. lagom för 500g smörpaket.
Älska dig själv för den du är
Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk
Mona-Stina: Jag hittade en smörbytta á la 70-tal på loppis för 30 kr. Annars har jag sett många smörbyttor/smöraskar på tradera. Sök där!
Jag köpte en som tillhör Rörstrand servicen Silja, hittade den på en samlarmarknad i Markaryd i somras. Den är jättesnygg att ha framme.
Brukar också anväbda osthyveln till smöret, perfekt!
//Citronmeliss - Psykologi iFokus
---------------------------------------------------------------
Det bästa och vackraste kan inte ses eller höras
utan måste kännas med ditt hjärta
Hyvlade plattor är perfekta när man vill "späcka" maten man tillagar. Brukar rulla älgstekarna i valda kryddor o sedan hyvla smör över innan jag skickar in dem i ugnen. Så får smöret sakta smälta ner över köttet, öser ngn ggn då o då.
Jag hyvlar skivor ner i en mugg på morgonen, häller över lite kokande vatten så att det smälter, kör i en äggula och trycker ner en ballongvisp, som jag snurrar mellan händerna och förvandlas till Maia – den mänskliga bulliten! I med kaffet. Mums mums.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna
Praktiskt när man har smöret i kylen. Vårt smör/bregott står framme så jag tar en sked direkt i munnen:-) Mmm… mjukt, gott och nyttigt. Flickorna vill ibland äta bregott som mellanmål, ingen ost/skinkrulle, bara bregott, och då får dom mjukt bregott i en låg äggkopp och en liten kaffesked.
Har ni klart för er att osthyveln faktiskt är en norsk uppfinning?
Fast den är så bra!
Vad roligt när en fyra år gammal tråd dyker upp. Jag hade glömt bilden :-)
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se