Annons:
Etikettrecept-snabblagat
Läst 14909 ggr
Mona-Stina
12/8/07, 7:54 PM

Kassler med broccoli

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Snabb, lätt att laga och god ska middagen vara, det vill vi alla. Kassler och broccoli sköter sig själv i ugnen. Den går att göra på två sätt, ett superenkelt och ett enkelt, båda tar jag med i samma artikel.

Ett recept för de som tillåter sig tillsatserna i kassler, jag har valt den lite fetare pigghamvarianten. 

Att jag i dag gör det lite krångligare sättet beror på att jag hade både färsk broccoli och färska champinjoner hemma, dessutom flera burkar med koncentrerad buljong.

Av: Mona-Stina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-12-08

 

Du behöver:

  • Kassler
  • Färsk svamp, här champinjoner
  • Färsk broccoli
  • Grädde, crème fraiche och smör att steka i.

Börja med att smälta en stor klick smör i en kastrull.

Sätt på ugnen 225 grader.

Broccolibuketterna får ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten.

Svampen skärs i mindre bitar.

Fräs svampen i smöret så den krymper ihop och får en fin färg.

Häll i buljong, vill man kan man använda en tärning, jag har koncentrerad buljong i kylskåpet. En dryg dl blir lagom.

En rågad matsked crème fraiche.

Ungefär en och en halv dl vispgrädde.

Allt får stå och puttra i ungefär tio minuter så såsen tjocknar till lite. Smaka av och krydda mer vid behov, tänk på att kassler ger sälta så håll igen lite med saltet.

De som vill göra den lättare varianten hoppar över alla ovanstående moment.

Skär kasslern i skivor.

Fyll botten i en eldfast form med broccoli, det går alldeles utmärkt att ta den fryst direkt ur påsen, gör bitarna lite mindre bara så de inte bygger så mycket på höjden.

Täck broccolin med kasslerskivor.

Häll svampsåsen över kasslern. Den som gör snabbvarianten häller över en burk konserverad svamp, (inte spadet) och slår på 3 dl vispgrädde. Det behöver inte saltas, kasslern har sälta så det räcker.

Täck med ost, riven eller skivad.

(Mannen är mycket förundrad varför det ligger en kniv tillsammans med osthyveln i ostkupan och undrar varför osten minskar på bredden i stället för på höjden)

In i ugnen ungefär tjugo minuter, då har rätten blivit varm och fått en fin färg.

Exakt samma tid som det tar för ris eller potatis att koka åt dem som vill ha det.

Smaklig måltid.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
andreas0
12/8/07, 9:18 PM
#3

Ser jättegott ut. Tyvärr får jag nog hoppa över det på grund av tillsattserna.

Margareta
12/8/07, 10:07 PM
#4

Jag är också lite rädd för tillsatserna - men det händer att vi äter kassler när det är behov av snabbmat.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mona-Stina
12/9/07, 10:57 AM
#5

Hos mig förekommer det högst en gång per år, jag försöker också undvika en massa E-nummer men i dag var det Mannen som var sugen på kassler och då ger jag med mig.

fettbramat
12/9/07, 1:17 PM
#6

Tack Mona-Stina för dina underbara steg-för-steg-recept. Det underlättar vardagen för mig då det innebär att även mina barn lätt kan laga LCHF-mat.

Många kramar till dig!

Annons:
Mona-Stina
12/9/07, 2:55 PM
#7

Kramar tycker jag om.  Skrattande  Tack!

ullna
12/9/07, 3:37 PM
#8

Bra, för här kommer en till bamsekram för att du ständigt förser oss gröngölingar med goda matidéer. Kyss

_xmalinx_
12/12/07, 1:51 AM
#9

Åh det här verkar ju jätte gott!!

Margareta
12/12/07, 11:28 PM
#10

_xmalinx_

Om Du växlar till fliken Artiklar uppe till vänster och sen bläddrar neråt i vänstermarginalen - så hittar du fler av Mona-Stinas recept med bilder till (även jag har med några där…Generad)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

LatMask
2/21/09, 1:38 PM
#11

Det här verkar jättegott! Tack, Mona-Stina - sent omsider…Skrattande

Upp till toppen
Annons: