Annons:
Etikettrecept
Läst 15520 ggr
Margareta
2007-11-10 14:31

Heta räkor

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Räkor är gott både naturella och som tillbehör till annan mat. Den här varianten går både att använda som fyllning till en omelett - som täcke till en fiskgratäng eller bara som tillbehör till tex kokta ägg och någon avokadoröra.

Jag lagar sällan mat efter färdiga recept så alla mängder är ungefärliga. 

  • Skala lagom mängd räkor eller ta samma mängd färdigskalade

  • Lägg räkorna i en stekpanna (gärna gjutjärn)

  • Krydda med
    **Paprikapulver
    **Lite Curry Vitlök (jag har vitlökskvarn)
    Chili (jag har Chili Exposion på kvarn)
    Örtkryddor
    (typ Provencale - enligt man tager vad man haver)

  • Häll över smält smör och rör om
    Låt det dra minst en timme.

Räkor är salta så jag saltar inte extra - det är en smaksak

Hetta upp alltihopa snabbt strax innan servering.
Inte för länge, då blir räkorna sega - de skall bara värmas.
Använder Du räkorna som täcke till en fiskgratäng - lägger du på dem strax innan fisken är klar och strör över riven ost.

Kryddmixen är inspirerad av den franska kryddblandningen Roille som vi här hemma inte använder längre för att den oftast innehåller onödiga smakförstärkare (E-nummer)

Heta räkor - noll kolhydrater

Heta räkor - noll kolhydrater

Av: Margareta

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Margareta'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Margareta', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-10

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
molana
2007-11-10 14:38
#1

Bokmärker. Räkor är gott. Tack Margareta.

Mervi
2007-11-10 14:46
#2

Låter jättegott, måste testas.

Margareta
2008-02-02 11:20
#3

Min egen favorit

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Birma_lover
2008-02-21 14:38
#4

Verkar gott! Ska prova Glad

Margareta
2008-02-21 23:22
#5

Vi har dessa räkor som tillbehör till fisk eller som fyllning till en omelett…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Ragnhilds
2008-04-08 19:04
#6

Vilket bra tips!

Tack. jag behöver ha något nytt till alla ägg jag äter.

Annons:
Margareta
2008-05-17 23:16
#7

Länge sen jag gjorde dessa heta räkor - man behöver bli lite påmind ibland.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2009-02-12 19:25
#8

Just nu har jag fisk i ugnen som skall få ett täcke av dessa räkor.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[Estellan]
2009-02-12 19:39
#9

Bra tips till min fakir, tackar!

Upp till toppen
Annons: