Annons:
Etikettrecept-snabblagat
Läst 11798 ggr
Mona-Stina
11/17/07, 9:38 PM

Örtkotletter

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Kotletter kan vem som helst steka, det som gör pricken över i:et är variationen på såsen. Här ett förslag.

Min pappa var kock och när jag var liten stod jag ofta och hängde när han lagade middag. Han lärde mig att inte vara rädd att prova olika kryddblandnigar, mat ska vara vällagad och smakrik sa han alltid.

Här har jag lekt lite med en burk torkade örter.

Av: Mona-Stina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-17

 

Kotletter med örtsås

Ett alternativ till de vanliga stekta kotletterna, mycket hänger på såsen för att förändra smaken. Här har jag använt kotlett från gris, det går naturligtvis att använda det kött man har.

På Lidl har jag köpt en burk torkade örter, ett bra alternativ till de kryddblandningar som är fulla av en massa E-nummer.

Denna burk innehåller torkad persilja, scharlottenlök, dill, gräslök, lök, paprika, vitlök och körvel.

Jag kryddade kotletterna rejält med örterna och saltade.

En klick smör få fräsa i pannan tills det tystnat, därefter läggs kotletterna i och kryddas på andra sidan.

Stek på medelvärme på var sida tills köttet inte längre är rött inuti. Sticker man med en sticka eller kniv ska saften som kommer upp vara klar, då är köttet genomstekt.

Under tiden kotletterna blir genomstekta tar jag fram det som ska vara i såsen. Den lilla glasburken innehåller buljong från revbenen jag stekte i stekpåse häromdagen, jag tar alltid reda på den goda buljongen om den inte genast används. Bra såsgrund.

När kotletterna är klara lägger jag dom att vila på en tallrik och gör såsen i pannan. Först häller jag i buljongen, det går även bra med vatten och buljongtärning men det undviker jag. Jag tar med en del av det goda fettet som flutit upp i burken.

Ungefär en och en halv deciliter grädde slås i pannan.

En rågad matsked creme fraiche läggs i.

Lika mycket philadelphiaost, här passar den med vitlök och örter bra.

Smaka av, krydda mer om det behövs efter behag.

När såsen puttrat någon minut lägger jag tillbaka kotletterna, skyn som runnit av får följa med.

Stäng av plattan, mer värme behövs inte. Kotletterna får ligga i såsen och gotta till sig under tiden broccolin får ett snabbt uppkok. Bry er inte om potatiskastrullen, det är Mannen som ännu inte är avgiftad.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
magma
11/17/07, 10:08 PM
#6

Toppen! Både upplägget med text och bilder bredvid varandra, och receptet också:)

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Margareta
11/17/07, 10:25 PM
#8

Jättekul - med dina recept Mona-Stina!

Skall vi lägga det under snabblagat?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mona-Stina
11/17/07, 10:27 PM
#9

Det passar nog bra där.

Margareta
11/17/07, 10:32 PM
#10

Nu är den live!
Underbar kommentar med mannens potatis

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

suneb
11/17/07, 10:35 PM
#11

Toppenrecept, trevligt presenterat och lättlagat dessutom för oss som inte orkar stå vid spisen hela dagen Flört

ullebull
11/17/07, 10:47 PM
#12

Det var en mycket bra presentation och jag saknade verkligen variation på kotletter. Jättetack.Skall provas.

Mona-Stina
11/17/07, 11:10 PM
#13

Mannen har stort M, Margareta. Glöm aldrig det.  Flört

Annons:
Margareta
11/17/07, 11:20 PM
#14

I see…Hemlis

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Anterrabae
11/18/07, 12:39 AM
#15

Snyggt Mona-Stina! Känner direkt att detta kan bli en favorit =)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Babz
11/18/07, 3:39 PM
#16

Tjusigt Mona-Stina! Har bokmärkt!

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

ingrids
11/18/07, 4:02 PM
#17

Gottgottigottgott ser det ut, vattnades i munnen när jag såg bilderna, tack för receptet!

Mervi
11/18/07, 4:09 PM
#18

Detta skall jag prova nästa gång jag lagar kottletter. Låter kanongott.

Karin20
11/18/07, 5:03 PM
#19

Suveränt, detta gör jag i morgon (hoppas jag). Mumsigt

//Karin

anki1
11/18/07, 5:57 PM
#20

Ser gott ut. skall provas. Idag blir det helstekt kottrad med gräddsås och lite grönsaker till middagsmat för oss.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Annons:
odezza
11/18/07, 7:46 PM
#21

Ser verkligen jättegott ut! Räcka ut tungan

"still lost in space and time"

[Karro]
11/19/07, 9:51 AM
#22

ÄNTLIGEN! Någon som lägger upp en bild på hur man gör en enkel sås TACK Mona-Stina så underbart *andas ut*

Jag är ju inte direkt som min bror som bara slänger ihop något som mamma vet….

Margareta
11/19/07, 4:35 PM
#23

#22 med de här instruktiva bilderna blir du snart som din bror.Räcka ut tungan

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
11/25/07, 5:16 PM
#24

Detta skall bli vår middag i kväll. Har kottlertter i kylen och de bara väntar på att bli lagade. Mums.

[Karro]
11/25/07, 5:39 PM
#25

Avlägg gärna rappport Mervi! Ska tina upp lite kotletter och testa själv nämligen :)

Mervi
11/25/07, 7:43 PM
#26

Jättegoda blev det, kunde förätit mig på dem. Kan verkligen rekommendera att prova. Vi åt gröna wolk-grönsaker, som jag wokatSkrattande i smör, till kotletterna.

fettbramat
12/4/07, 2:33 AM
#27

Vilka härliga steg-för-steg-recept du förärar oss. Tack!

Annons:
Margareta
6/21/08, 1:12 AM
#28

Kanongoda kotletter - lätta att laga. Fort går det också

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[Karro]
6/22/08, 1:25 AM
#29

Jag gillar bäst att jag fick ett enkelt tips på att göra sås!

Margareta
3/31/09, 10:06 PM
#30

Oj så länge sen den här tråden var framme!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[iovis]
3/31/09, 10:16 PM
#31

Tack för tipset, ska absolut provas!  Bokmärker.

Puhlo
3/31/09, 11:30 PM
#32

Just den där kryddan är en av mina favoriter. :) Den går urbra att ha till dipp också, med lika delar majo och cf. Passar till alla grönsaker jag har testat!

Lika gott är det i köttfärssås med grädde också. :9

Dock ska jag nog testa det till fläskkarréskivor istället för kotletter, jag har lite svårt för just dem. :)

Upp till toppen
Annons: